חום וביה"ח

אביתר27

New member
חום וביה"ח

כל הלילה תמר קדחה מחום. חזרנו לביה"ח והיא תהיה באשפוז להבין מה קורה, הספירות התחילו לרדת אבל זה עוד מוקדם…לא? זו תופעת לוואי נורמלית?

ליMור

New member
טיפולים כימותרפיים,,?

באם כן,, אז זאת תגובה נורמלית לחלוטין,,, מאחלת בריאות ושתחזור במהרה הביתה,,

rubber duck

New member
יש לקחת בחשבון

שכימוטרפיה = רעל ולא סתם רעל כי אם רעל חזק במיוחד וכל אחד מגיב אליו אחרת עצם האישפוז אינו נעים אבל גם לא ממש נורא סביר שתוך זמן קצר ימצא הגורם ואשתך תשוחרר הביתה עם הנחיות והוראות מה לעשות ומה לא המון בריאות ואושר שרון

ranvdb

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif הטיפולים לא נעימים

אבל אפשר להסתכל על הצד המלא של הכוס אחד פחות! אצלנו הטיפול הראשון שני היו הקשים ביותר אחרי זה הגוף של גליה הגיב פחות באלימות המשך טיפול קל

אביתר27

New member
ואני חשבתי שהפוך

שבטיפולים הראשונים הגוף עוד בסדר ןאח"כ אחרי הרבה טיפולים הוא נהיה חלש ועייף... הגוף באמת לא מבין מה קורה לו... טוב לדעת שזה כך ושאולי בפעמים הבאות יהיה יותר קל. מה עם גליה היא עוד בביה"ח?

ranvdb

New member
תופעות לואי וחוזק גוף לא אותו דבר

גליה סבלה במהלך הטיפולים מכמעט כל תופעת לואי זמנית אפשרית יש תופעות שהופיעו בטיפול הראשון שני ולא חזרו כמו פצעים בפה ובגרון (בכל אפן לא כמו בטיפולים הראשונים) ויש תופעות שנעזרנו ברופאים שלמדו כיצד להגוף מגיב ואיך לעזור (בחילות יצאותרכות ספירות דם נמוכות וכד...) פשוט לדבר עם הרופאים וכשכואב מציק לא להיות גיבורים אחרת הם לא יודעים איך לעזור. כן גליה עדיין בביה"ח

blg

New member
לא זוכרת איזה חלק מה ABVD

ידוע כגורם לעליית חום של הגוף. אבל לי הסבירו שאם עולה לי עד 39 אין מה לדאוג כי זו תגובה לתרופה. מקווה שזה מה שזה. אגב, יש חוברות של האגודה - מה אספר לילדי על מחלת הסרטן שלי - אולי יש שם משהו שיועיל. (למרות הבנתי שכבר הסברתם לבתכם) תרגישו טוב, תנסה לעשות דברים שמשמחים אותך אל תשכח לדאוג גם לעצמך בזמן שאתה דואג לכולן.

אביתר27

New member
זה מה שהם מנסים לבדוק אם זה

מה ABVD. את החוברת של האגודה קיבלנו, לאט לאט אנחנו מסבירים לה ולעצמנו מה קורה מתרגלים לעליות וירידות... הקיטנה התחילה היום ברגל שמאל אמא נעלמה לפנות בוקר אבל בשביל זה יש פלאפונים תודה ולילה טוב

lital_helmer

New member
נראה לי שזה הA...

אולי האדריאמיצין? אני לא בטוחה אבל אני זוכרת שקשה מאוד להתמודד עם הרעל המסוים הזה.

ABVD למי שרוצה לדעת

לא כל כך מבינה למה זה משנה מאיזו תרופה נגרמת עליית החום. בסופו של דבר היעילות של כל קוקטייל היא בשילוב החומרים שבו. ועד כמה שאני יודעת, לא מפרידים את התרופות (חוץ ממקרים מאד מאד מיוחדים). הרופאים לא ממליצים על זה והם אף מזהירים שזה עלול לגרום להשנות המחלה. מההיכרות שלי עם ה ABVD, כל אחת מהתרופות גורמת או בעלת פוטנציאל לגרום לעלית החום וירידה בספירה. אני מצרפת פה לינק לסוגי תרופות באתר של האגודה, רק למי שרוצה לקרוא כמובן. ולמי שלא זוכר או לא יודע אז A = אדריאמיצין (שנקרא גם דוקסורוביצין) B = בליאומיצין V = וינקריסטין(שמשום מה לא מופיע ברשימה..) D = דקרבזין (DTIC) אל תקראו הרבה, זה עושה בחילה... תרגישו טוב

blg

New member
על ילדים - סוזאנה פעם כתבה פה

על ההתמודדות שלה ושל בעלה עם הטיפולים, היא היתה בבידוד כמה חודשים טובים. אז הם צילמו בוידאו - אותה מקריאה סיפור לפני השינה ואת הילדים כדי שהיא תוכל לראותם. עוד רעיון.

למעלה