שכימוטרפיה = רעל ולא סתם רעל כי אם רעל חזק במיוחד וכל אחד מגיב אליו אחרת עצם האישפוז אינו נעים אבל גם לא ממש נורא סביר שתוך זמן קצר ימצא הגורם ואשתך תשוחרר הביתה עם הנחיות והוראות מה לעשות ומה לא המון בריאות ואושר שרון
שבטיפולים הראשונים הגוף עוד בסדר ןאח"כ אחרי הרבה טיפולים הוא נהיה חלש ועייף... הגוף באמת לא מבין מה קורה לו... טוב לדעת שזה כך ושאולי בפעמים הבאות יהיה יותר קל. מה עם גליה היא עוד בביה"ח?
גליה סבלה במהלך הטיפולים מכמעט כל תופעת לואי זמנית אפשרית יש תופעות שהופיעו בטיפול הראשון שני ולא חזרו כמו פצעים בפה ובגרון (בכל אפן לא כמו בטיפולים הראשונים) ויש תופעות שנעזרנו ברופאים שלמדו כיצד להגוף מגיב ואיך לעזור (בחילות יצאותרכות ספירות דם נמוכות וכד...) פשוט לדבר עם הרופאים וכשכואב מציק לא להיות גיבורים אחרת הם לא יודעים איך לעזור. כן גליה עדיין בביה"ח
ידוע כגורם לעליית חום של הגוף. אבל לי הסבירו שאם עולה לי עד 39 אין מה לדאוג כי זו תגובה לתרופה. מקווה שזה מה שזה. אגב, יש חוברות של האגודה - מה אספר לילדי על מחלת הסרטן שלי - אולי יש שם משהו שיועיל. (למרות הבנתי שכבר הסברתם לבתכם) תרגישו טוב, תנסה לעשות דברים שמשמחים אותך אל תשכח לדאוג גם לעצמך בזמן שאתה דואג לכולן.
מה ABVD. את החוברת של האגודה קיבלנו, לאט לאט אנחנו מסבירים לה ולעצמנו מה קורה מתרגלים לעליות וירידות... הקיטנה התחילה היום ברגל שמאל אמא נעלמה לפנות בוקר אבל בשביל זה יש פלאפונים תודה ולילה טוב
לא כל כך מבינה למה זה משנה מאיזו תרופה נגרמת עליית החום. בסופו של דבר היעילות של כל קוקטייל היא בשילוב החומרים שבו. ועד כמה שאני יודעת, לא מפרידים את התרופות (חוץ ממקרים מאד מאד מיוחדים). הרופאים לא ממליצים על זה והם אף מזהירים שזה עלול לגרום להשנות המחלה. מההיכרות שלי עם ה ABVD, כל אחת מהתרופות גורמת או בעלת פוטנציאל לגרום לעלית החום וירידה בספירה. אני מצרפת פה לינק לסוגי תרופות באתר של האגודה, רק למי שרוצה לקרוא כמובן. ולמי שלא זוכר או לא יודע אז A = אדריאמיצין (שנקרא גם דוקסורוביצין) B = בליאומיצין V = וינקריסטין(שמשום מה לא מופיע ברשימה..) D = דקרבזין (DTIC) אל תקראו הרבה, זה עושה בחילה... תרגישו טוב
על ההתמודדות שלה ושל בעלה עם הטיפולים, היא היתה בבידוד כמה חודשים טובים. אז הם צילמו בוידאו - אותה מקריאה סיפור לפני השינה ואת הילדים כדי שהיא תוכל לראותם. עוד רעיון.