חום מתמשך והתנהגות לא רגילה

lilahh

New member
חום מתמשך והתנהגות לא רגילה

שלום רב יש לי ילד בן ארבעה חודשים הוא שוקל 7.5 קילו . מיום חמישי שעבר יש לו חום שעולה על 38.5 ויורד רק באמצעות אקמול הייתי פעמיים אצל הרופא ביום שישי הוא בדק ואמר לי שאין לו סימנים לכלום ונחכה עד שיתפתח משהו הדבר היחידי שלא מצא חן בעניו היו העניים שהן אדומות במקצת והוא אמר לי שנראה לי שהוא מפתח משהו אתמול הלכתי שוב, שוב הוא בדק אוזניים גרון שמע דופק הקשיב לריאות אני מניחה ושלח אותנו לעשות בדיקת שתן ודם בבדיקת שתן האחות אמרה שיש קצת דם אבל הרופא אמר שהבדיקות נראות לו בסדר . התופעות שיש לו שמציקות לי זה התקפי בכי פתאומיים שהוא נרגע מהן רק שהוא מתעייף וחום לאורך שבוע שיורד רק באמצעות אקמול ונזלת מימית שלא הייתה לו מהיום שנולד ,הוא ילד נוח חייכן וחברותי ולא נודניק בד"כ ובשבוע האחרון הוא ממש לא הוא, התקפי הבכי שלו מראים לי סימנים שמשהו מכאיב לו וחשבתי שיכול להיות שיניים אבל מסביבי כולם אומרים ששיניים זה לא חום במשך כ"כ הרבה זמן וגם העניים שלו מראות מין מבט של ילד חולה . אגב אני חייבת לציין שהילד כבר הגיע למצב של שינה למשך לילה שלם ובשבוע האחרון בלילות הוא מתעורר כמעט כל שעה באותם התקפי בכי . אני מבינה שילדים יכולים להיות חולים אבל זה שלא עולים על בעיה מדאיג אותי מאוד שאולי אני צריכה לעשות משהו נוסף . אני אשמח לקבל את חוות דעתך בברכה לילך (אמא מאוד מודאגת )

חום מתמשך שבוע

ללילך שלום, אין ספק שהתינוק חולה. על פי תאורך ועל סמך העובדה שהרופא לא מצא כלום בבדיקה אפשר להניח שעובר עליו מחלה וירלית, הרי אנחנו בשיא העונה.מבחינה מעשית מה שחשוב הוא לא כל כך איך קוראים למחלה , אלא האם התינוק זקוק לטיפול מיחוד כגון טיפול אנטיביוטי.חשוב מאוד שעשית לו ספירת דם שיכלה להראות אם מדובר במחלה נגרמת ע"י חידק ואז כן יש מקום לטיפול אנטיביוטי. גם חשוב שעשית לו בדיקת שתן לאותה מטרה. מחלות וירליות לא דורשות טיפול מיוחד אלה הורדת חום לפי הצורך, הן נמשכות 7-10 ימים לרוב.אם אומנם כך, זה בערך הזמן לראות שיפור במצבו. והיה ולא חל שיפור בימים הקרובים, יש לחזור לרופא ולהרחיב את הבירור. בכבוד ד"ר מילה ברק

למעלה