חומוס- אחוזי שומן

batia1973

New member
חומוס- אחוזי שומן

היי

אני כל פעם מופתעת מחדש בפערי באחוזי השומן בחומוס.
גם ראיתי שלפני כמה ימים הייתה איזו כתבה בחדשות על חומוס, שצריך להביט במרכיבים ולראות בין היתר גם אחוזי השומן.

אני שואלת את עצמי, למה למעשה לא מטביעים כמה אחוז שומן יש בחומוס, בצורה בולטת, כמו שעושים עם גבינה צהובה וגבינות אחרות אפילו?
מה הקטע עם החומוס שאסור לדבר על השומן שיש בו? בחומוסים אחדים יותר מהאחרים?
זה כמו שמנת של נפוליואון 30% שומן!

האם השומן של החומוס לא כזה בעייתי או פחות משמין מהשומן בגבינות?!

יום טוב
 

vegetalien

New member
השומן בחומוס תעשייתי

מגיע בעיקר מהשמן שמוסיפים אליו.
לגבי משמין יותר/פחות - קלוריות נשארות קלוריות. ההבדל בין השומן בסלט חומוס לשומן שבגבינות הוא סוג השומן - בגבינות השומן רווי בעיקרו, בחומוס עיקרו בלתי-רווי.
 
לגבי אחוזי השומן קשה לדעת אבל

אפשר לנחש כמות לעומת רכיבים אחרים לפי סדר הרכיבים ברשימה.
 

batia1973

New member
למה קשה לדעת?

כתוב כמה גרם שומן יש ב 100 גרם
זה לא מה שזה אומר בדיוק??

אני רק שואל למה אין מודעות כמו בגבינות.
שיהיה ברור לאנשים קונים חומןס ב 30% שומן.... שיש בזה 30 אחוז שומן!
כמו השמנת השמנה יותר.

וזה שזה פחות השומן הרווי, סליחה על הבורות,
מה זה בעצם אומר?
(חסוך לי גוגל? ;)
 

ladybug6

New member
אבל זה נכון לכל המוצרים הקנויים באשר הם

גם לסלטים קנויים, לממרחים מכל הסוגים, למאפים, קרקרים, חטיפים, מוצרים מוכנים ומעובדים... למעשה, גבינות הן יוצא הדופן במקרה הזה, ואני מניחה שהן סיגלו את ההרגל לסימון אחוזי שומן מתוך שיקול שיווקי, או כדרך להפריד בין סוגים שונים של גבינות עם אחוזי שומן שונים. אני חושבת שחלב וגבינות הם המוצרים היחידים שמשווקים בגרסאות זהות שכל ההבדל ביניהן הוא אחוזי השומן (ואיתם גם היוגורטים).
אז החומוס, כמו שאר המוצרים המעובדים, לא מיוחד בזה שהוא לא מכיל את תכולת השומן בצורה מודגשת.
ואני חושבת שכשיש 30 גרם שומן ב-100 גרם מזון זה די ברור שזה אומר 30% שומן
 

batia1973

New member
נכון...

אין ספק שהגבינה היא באמת יוצאת דופן.
אבל למה מבחינה שיווקית יש טעם להציג את האחוזים?
אגב גם במיונז החלו לשים - לפחות על זה של ה 5%.

אני חושב שזה משאר המאכלים שציינת.
קודם כל, אין ספק שאפשר לאכול חומוס עם פחות שומן והוא עדיין יהיה טעים

דבר שני מי אמר אם באמת לא צריך לשים בולט על כל המוצרים מה אחוז השומן.
מה רע שאנשים ידעו איפה יש יותר שומן
 
אופסי

אבל האמת היא תלוי גם איך מחשבים
אם מחשבים לפי כמות הקלוריות שמפיקים מממרח חומוס - האחוזים עשויים לעלות..

למה באמת לא לסמן? - לא יודעת..אבל מצד שני יש מוצרים 'מיוחדים' דלי טחינה (לא בדקתי לאחרונה אבל נדמה לי שראיתי כאלה)
כאילו לומר, החומוס הרגיל הוא שמן - הנה חומוס 'דל שומן'

בכל מקרה..אם לא תכיני בבית - קחי בחשבון שהוא שמן.
 

missingbamba

New member
חומוס

בהנחיות תכנית אכילה נכונה שאני משתתפת בה כתוב - שתי כפות חומוס זה מנה! את יכולה לתאר לעצמך מה עבר לי בראש שאין לי שום בעיה בכלל לאכול הרבה יותר מזה במנת חומוס...
האם יש לתייג חומוס כמוצר בעייתי? ערך תזונתי נוסף מלבד אחוז השומן והקלוריות שאת מקבלת מ:
שתי כפות גבינה, שתי כפות חומוס או שתי כפות אלף האיים שתטבלי בהם את הקרקרים או הירקות שלך -
אפשר להשוות ולהחליט מה יותר מתאים לך בתכנית התזונתית שלך.
הרבה אנשים יעדיפו 2 כפות חומוס (תוצרת בית) שיש בו גם ויטמינים בי6 חומצה פולית ברזל וויטמין סי.
לדעתי זה ממש לא פשוט וקל לאכול מאוזן, וזה גם תהליך למידה - קשה אבל אפשרי.
כפי שנאמר פה - שומן לא רווי נחשב בריא יותר משומן רווי. ד"א - יש גם פרסומים ששומן הוא הכרחי לדיאטה בריאה מכיוון שהוא מאפשר ספיגת ויטמינים ועוד..
 

missingbamba

New member
עבדתי קשה לשנות את כל ההודעה מלשון זכר

ללשון נקבה - לשוא!
למה לא ציינת על האריזה באופן ברור שבתיה זה בן??!
 

batia1973

New member
זה משנה אם אני בן או בת? :)

חומוס נשאר חומוס, והדיון על שומן חשוב בכל מקרה
בכל מקרה, תודה על תשובתך.

חומוס מוצר בעייתי?
לא בטוח. כנראה לא נתון במחלוקת כמו גבינה.
האם גבינה היא הכרחית? או לא מזיקה או אולי אפילו מזיקה ומיותרת?
בכל מקרה, כמעט בכל מוצר גבינה יש פער בטעם ובאיכות ואם מישהו מוכן להתפשר על כמות שומן נמוכה , אז הוא מעדיף לבחור
למה לא בחומוס?

או לפחות להגביר את המודעות.
אולי עקב כך, טיפה לשפר את האיכות של המוצר על המדף
(הרי הרוב לא עושים בבית..., מה שאולי עוד אפשר להגיד על הטחינה)
 
למעלה