טיפים לחומוס ביתי טוב
אחרי זמן ארוך של נסיונות להכין חומוס טוב ולהבין איך סוף סוף הגעתי למתכון המושלם.
הכי טוב זה גרגרי חומוס קטנים מזן הדס, אבל גם גרגירים אחרים יעבדו.
אני משרה במים עם סודה לשתיה למשך 24 שעות, וכדאי להחליף מים פעם פעמיים. כשמחליפים מים אין צורך להוסיף סודה לשתיה.
מסננים את החומוס ושוטפים, מעבירים לסיר וממלאים במים שיכסו את החומוס כחמישה ס"מ מעל החומוסים.
אחד הדברים שמאוד משפרים את טעמו ומרקמו של החומוס זה בישול ארוך. מה שאני עושה זה להרתיח על הכיריים, ואז אני להעביר לתנור לבישול של כ- 3 שעות. את התנור מחממים מראש ל- 200 מעלות צלזיוס וכשמכניסים את הסיר מורידים ל-100.
בתום הבישול, כדי לוודא שהחומוס סיים להתבשל, מועכים גרגר אחד ואם הוא רך מאוד מאוד, סיימנו לבשל.
עכשיו נותנים לחומוס להתקרר לכמה שעות טובות, לפחות עד שהוא פושר.
אם מכינים כמות גדולה, אחרי שמתקרר כדאי להכניס למקרר לפני שמקפיאים חלק.
כדי להגיע למרקם טוב כדאי לטחון בבלנדר או בלנדר מוט. בכל מקרה כדאי לטחון לכמה דקות טובות ולא להפסיק מיד אחרי שיש ממרח.
לבלנדר מכניסים חומוס בתוספת נוזלי הבישול. כדאי להתחיל עם מעט נוזלים ולהוסיף אם צריך כדי שלא יהיה נוזלי מידי. צריך לזכור שבמקרר החומוס מתגבש, כך שהחומוס יהיה קצת יותר נוזלי מהרצוי, וזה גם עוזר לבלנדר לטחון עם זה טיפה נוזלי יותר.
מבחינת התיבול, לכל אחד יש את הטעם שלו. התיבול שלי זה טחינה לא מלאה עם עדיפות להנסיך, שום כתוש (לרוב קוביה קפואה של דורות), מיץ לימון, מלח, טיפה כמון וטיפה פפריקה.
מכיוון שזה חתיכת תהליך, כדאי לבשל סיר גדול ולהקפיא גרגירים בתוספת נוזלי הבישול, וכשרוצים חומוס, מפשירים, מחממים קצת ומכינים חומוס.
אני מקפיא בד"כ 500 גרם של גרגירים ונוזלים למנה, ואז התיבול הוא: 100 גרם טחינה, 1 כף מיץ לימון, קוביית שום קפואה, 1/2 כפית מלח, טיפה כמון וטיפה פפריקה.
בהצלחה!