חומוס ביתי

Double Oxygen

New member
חומוס ביתי

שלום,

אשמח לקבל המלצות בנוגע להכנת חומוס ביתי.
איזה סוג של גרגירים הכי מומלץ לקנות?
כמה זמן להשרות?
איך להגיע למרקם חלק?
ובכלל כל טיפ אחר שרלוונטי.

תודה מראש!

Dr T noki

New member
שלום - הפורום די דל במשתתפים אז אל תתאכזב

הנה הטיפים שלי :
- אני אוהבת גרגירים קטנים ולא גדולים
- לא משנה לי איזו חברה
- להשרות לפחות לילה (12 שעות)
- הכי חשוב לבשל הרבה זמן עד ריכוך מלא. ככל שמבשלים יותר זמן התוצאה טובה יותר גם מבחינת טעם וגם מבחינת המרקם החלק. אם יש לך סיר לחץ זה מקצר את משך הבישול. בסיר רגיל אפילו שעתיים שלוש. כדאי להכין הרבה ולהקפיא בשקיות קטנות לאחר הבישול.
יש כאלו שמבשלים עם קצת כמון ובצל וזה מוסיף לטעם, אני לא.
- כשמוכן טוחנים עם תבלינים לימון וטחינה.
- תיבול אפשרי - לימון לפי הטעם, מלח פלפל, כמון, שום כתוש.

בהצלחה!

p e b b l e

New member
טיפים לחומוס ביתי טוב

אחרי זמן ארוך של נסיונות להכין חומוס טוב ולהבין איך סוף סוף הגעתי למתכון המושלם.
הכי טוב זה גרגרי חומוס קטנים מזן הדס, אבל גם גרגירים אחרים יעבדו.
אני משרה במים עם סודה לשתיה למשך 24 שעות, וכדאי להחליף מים פעם פעמיים. כשמחליפים מים אין צורך להוסיף סודה לשתיה.
מסננים את החומוס ושוטפים, מעבירים לסיר וממלאים במים שיכסו את החומוס כחמישה ס"מ מעל החומוסים.
אחד הדברים שמאוד משפרים את טעמו ומרקמו של החומוס זה בישול ארוך. מה שאני עושה זה להרתיח על הכיריים, ואז אני להעביר לתנור לבישול של כ- 3 שעות. את התנור מחממים מראש ל- 200 מעלות צלזיוס וכשמכניסים את הסיר מורידים ל-100.
בתום הבישול, כדי לוודא שהחומוס סיים להתבשל, מועכים גרגר אחד ואם הוא רך מאוד מאוד, סיימנו לבשל.
עכשיו נותנים לחומוס להתקרר לכמה שעות טובות, לפחות עד שהוא פושר.
אם מכינים כמות גדולה, אחרי שמתקרר כדאי להכניס למקרר לפני שמקפיאים חלק.
כדי להגיע למרקם טוב כדאי לטחון בבלנדר או בלנדר מוט. בכל מקרה כדאי לטחון לכמה דקות טובות ולא להפסיק מיד אחרי שיש ממרח.
לבלנדר מכניסים חומוס בתוספת נוזלי הבישול. כדאי להתחיל עם מעט נוזלים ולהוסיף אם צריך כדי שלא יהיה נוזלי מידי. צריך לזכור שבמקרר החומוס מתגבש, כך שהחומוס יהיה קצת יותר נוזלי מהרצוי, וזה גם עוזר לבלנדר לטחון עם זה טיפה נוזלי יותר.
מבחינת התיבול, לכל אחד יש את הטעם שלו. התיבול שלי זה טחינה לא מלאה עם עדיפות להנסיך, שום כתוש (לרוב קוביה קפואה של דורות), מיץ לימון, מלח, טיפה כמון וטיפה פפריקה.
מכיוון שזה חתיכת תהליך, כדאי לבשל סיר גדול ולהקפיא גרגירים בתוספת נוזלי הבישול, וכשרוצים חומוס, מפשירים, מחממים קצת ומכינים חומוס.
אני מקפיא בד"כ 500 גרם של גרגירים ונוזלים למנה, ואז התיבול הוא: 100 גרם טחינה, 1 כף מיץ לימון, קוביית שום קפואה, 1/2 כפית מלח, טיפה כמון וטיפה פפריקה.
בהצלחה!

Gidi Shemer

New member
אוסיף רק שני דברים

למה שכתבה תינוקי.

1. כדי להגיע למרקם חלק יעזור גם להוריד את הקליפות. זה לא מסובך כמו שזה נשמע. הסוד הוא לבשל את הגרגרים בהרבה מאד מים. תוך כדי הבישול, הקליפות נפרדות וצפות ואז פשוט מכפים אותם עם כלי מתאים. אפשר לעזור להפרדה מדי פעם על ידי ערבוב פיזי של הגרגרים עם שתי כפות, לתת להם לשקוע ולבוא לאסוף את הקליפות לאחר מספר דקות.

2. הסוד הכי גדול בחומוס לטעמי מבחינת מה שמקפיץ את הטעם הוא מי הבישול. כשאתה מסנן את הגרגרים המבושלים, שמור לך כוס מי בישול.
אחרי הטחינה של הגרגרים ביחד עם הטחינה (אני מוסיף גם רבע-חצי בצל), מיץ לימון, שום, ותבלינים, אני יוצק למעבד המזון מעט מי בישול חמים (אם אתה מכין את החומוס לא מיד אחרי הבישול, תחמם את הי הבישול לפני הוספתם) וממשיך לעבד וכל מוסיף בהדרגה מי בישול עד שמגיע למרקם הרצוי.

זהו, עשית אותי רעב

Gidi Shemer

New member
טוב, שכחתי לעשות refresh

אז אני מוסיף כעת באופן רשמי את פבל לרשימת הקרידיטים במשפט הראשון

p e b b l e

New member
רואים שהדיונים בקומונה משפיעים עליך

לי לא כל כך אכפת מקרדיטים, אין לי שאיפות מי יודע מה

בלת"ק

משתמשת במה שיש, לרוב חומוסים קטנים. משרה לפחות יום לרוב יותר.
מבשלת בסיר לחץ עם מים כפול מגובה החומוס. בלי מלח!
שעה וחצי.עד שממש נמסים. טוחנת במעבד מזון עם הרבה שום, טחינה גולמית, מיצלימון סחוטרי בנדיבות, קצת שמן זית ומי בישול של החומוס. מלח. פלפלת חריפה לפי מצב הרוח.

יוצא חלק ומענג.

Double Oxygen

New member
ואו, אין לי מילים!

לא תיארתי לעצמי שיהיה מענה כל כך מהיר ומפורט.
רק אציין - אני בחורה.
לגבי החומוס הביתי, אכין כנראה רק בסופ"ש שיבוא אבל שמחתי לשמוע את כל הטיפים וכמובן שאשתדל ליישם הכל.

תודה רבה לכם וכמובן אצלם ואעדכן אתכם.

Dr T noki

New member
מעניין למה חשבנו שאת גבר

הנחה מוטעית מן הסתם, כי אי אפשר לדעת באינטרנט ובניסוח שלך לא היה ברור.
בהצלחה עם החומוס! וכמובן להכין פיתה או לחם טעים...
אני אוהבת להשאיר גרגירי חומוס לפזר מעל, את יכולה לטגן פטריות ובצל ולפזר מעל. לשים שלולית טחינה במרכז. לפזר מעל צנוברים קלויים. הכל הולך.

חומוס פטנט לעצלנים

- פחית חומוס בבלנדר, להפריד את המים לכלי נפרד
- שליש מהמים להוסיף לבלנדר, את השאר לשמור בצד.
- שופכים טחינה גולמית - מי שאוהב טעם חזק של טחינה ולא חושש מהרלוריות שיוסיף יותר, וההיפך. אני בד״כ מוסיף 3-4 כפות.
- קצת שמן זית

מבלנדרים עד לקבלת המרקם הרצוי, אפשר להוסיף לאט ממי החומוס ששמרתם בצד (לזה שמרנו אותם).

מוציאים מהמיכל ומתבלים לפי הטעם (מלח, לימון וכו׳).

מנסיוני שימוש בבלנדר חזק מאוד מייצר מרקם משחתי כמו טחינה, שימוש בבלנדר פושט ייצר מרקם יותר גס.

חשוב שתבחרו בפחית חומוס שטעים לכם לאכול ישר מהקופסה, וטחינה שגם טעימה לכם.

כל הסיפור כולל ניקוי הבלנדר לוקח פחות מעשר דקות כולל ניקוי הבלנדר, אחרי שתתרגלו אפילו ירד לכיוון החמש דקות. הטעם הרבה יותר טוב מחומוס תעשייתי וכמעט ואין התעסקות (אין השרייה, בישול החומוס וכו׳).

למעלה