חומוס ...האלכימיה של החומוס !

loquado

New member
חומוס ...האלכימיה של החומוס !

שלום לבעלי הגורמטים :) אני מצרף קישור למתכון החומוס העולמי שלי. לא עוד סתם מתכון... להכין פיתות ולב חם. מכאן -ותודה למנג'ר של הפורום .
 

terroir

New member
תודה על מה בדיוק?

ממני לפחות לא ביקשת כלום. ולמה טחינה תלמה? מה רע בטחינה איכותית טובה יותר (כמו זו משכם למשל)?
 

loquado

New member
נותנים לך חומוס ואומרים לך תודה

ככה זה בלוואנט :) תודה על שאתה מאפשר בפורום גורמה לפרסם מתכון לחומוס...חשבתי שאפשר כאן רק עם פינצטה עניבה ומשקפי ד"ר :)) -אז תודה על המקום . שנה טובה לכולם.
 

terroir

New member
אם זה מתכון לחומוס טוב

אפשר גם בלי פינצטה. אבל משקפי ד"ר - חובה! שנה טובה גם לך. ואם מישהו ינסה את המתכון - אשמח אם הוא יחזור לדווח.
 
המתחיל במצוה אומרים לו: גמור!

עכשיו למד אותנו איך מכינים את הרוטב לחומוס... (הפול מחכה בפינה)
 

loquado

New member
רוטב לחומוס ?! אייקון של שוק ותדהמה

לחומוס -(וטוב שכך) אין רוטב. אבל הבנתי שאתה מתכוון לרוטב שחלק מגישים בפול עם החומוס... לא הכנתי אותו אף פעם -את הרוטב הזה אבל נראה פשוט: שום 5 שיניים פלפל ירוק חריף אחד לימון -מיץ משלוש לימונים מלח -ממש קצת -כאן באמת רצוי מכתש ועלי...-ואם בלי עלי אז מקצצים ממש ממש דק עם סכין והייתי מוסיף גם קצת קליפת לימון מגורדת. ביצה חומה :(אמרנו עד הסוף) פשוט לאללה ורצוי לעשות כבר חמין לכבוד העניין. ביצה חומה טעימה היא אחת ש"דגרה" לילה שלם על אש קטנה. יש מקומות שמכינים ביצה חומה במים עם הרבה קפה או קליפות של בצל ואז מקבלים קליפה חומה ותוכן לבן. מצד שני אם תעשו גם חמין ,גם תאכלו ביצים, גם פול וגם חומוס תשארו עם ערימת צלחות וחברים קרובים שמתרחקים באי נוחות...אך עם הרבה "ניחוחות" :)
 
תודה, אבל זה לא זה../images/Emo4.gif

דומה, אבל לא זה... ותאמין לי שכבר ניסיתי "לחלוב" לא מעט בעלי חומוסיות, אך או שזכיתי למבט קשוח של "מי אתה שנגלה לך את הסוד הכי גדול בהיסטוריה" או שקיבלתי מתכון לא נכון או לפחות מוטעה (לא בכוונה, כמובן, הרי ידוע שבעלי החומוסיות כולם בעלי לב רחון וחנון).
 
למעלה