חומוס: לגברים בלבד?

WhiteBear

New member
חומוס: לגברים בלבד?

אהלן נשים ונשות. המאמר הבא מבחין בתרבות החומוס הישראלית ונשים. אם זה מעניין מי מיכן, אז הרי יצאתי נישכר... חומוס: לגברים בלבד? Friday 15 December 2006 האם החומוס הוא מאכל גברי? ואם לא, מדוע הנשים במיעוט כאן? אני כותב את הפוסט הזה בתשובה לשאלתה של שרון שהופיעה כאן: ”זיהיתי כאן [תוך עיון בתגובות] איזה מגמה שיתכן שמשקפת מציאות רחבה יותר והיא: ההבטים המגדריים של החומוס, או במילים אחרות: חומוס, האומנם טריטוריה גברית?“. רק כדי לסבר את האוזן, מתוך כ-350 תגובות שפורסמו עד עתה בחומוס להמונים, כ-15 תגובות בלבד נכתבו על-ידי נשים. אפשר היה לקרוא לזה ייצוג-חסר, רק שהתגובות פתוחות לכולם (עם רמה מינימלית של צנזורה) וכעובדה, הנשים בוחרות להגיב פחות. אפילו פחות מאשר בחלוקה המסורתית של 70/30 (בממוצע) שהמחקרים מוצאים בדיאלוגים בין גברים לנשים. אז מה הבעיה כאן - האם חומוס הוא... (להמשך)

WhiteBear

New member
או שהוא בא לבד

אבל אם יש פה מישהי שתוכל להאיר את עיני בנושא - האם "תרבות החומוס" הישראלית היא נחלת הגברים בלבד ? ואם כן, אז למה זה ? (זה אני, או שהפיסקה האחרונה הייתה קטע מסקס והעיר הגדולה ?! ...) טל.

זמשוש

New member
תרבות החומוס

זה שיחות על חומוס ועוד? מה יש כבר לדבר על חומוס? שאבו חסן טעים יותר? שחומוס הולך טוב עם מסבחה ובצל? מה זה? טלנובלה? מצידי... תן לי לאכול את זה ולהינות מהטעם (ולא אכפת לי אם זה בחומוסיה השכונתית בכרם התימנים או באבו חסן או בעיר העתיקה בירושלים).

Vdrums

New member
מה הפואנטה מאחורי כל זה?

מה זה אומר על החברה הישראלית ועל עתידו של החומוס? לך תנגב איזה צלחת באבו זלזילה וזהו.

just 20 f

New member
חחחחחחחח ../images/Emo6.gif

באיחור, כן, אבל ה"אבו זלזילה" (אין באמת מקום כזה, נכון???) פשוט הרג אותי...

למעלה