חומוס עם בשר ופטריות - הגרסא הקייצית

sjarjar

New member
חומוס עם בשר ופטריות - הגרסא הקייצית

יש דברים ששוה להשקיע בהם, אפילו בקיץ. אין כאן כמויות מדוייקות. במתכון הזה חשובה ההכנה, והיתר - פתוח לשינויים ולטעם אישי. להכין חומוס ביתי כבר למדנו מזמן: משרים חומוס במים קרים למשך לילה, מחליפים את המים פעמיים שלוש במהלך ההשריה. למחרת מבשלים במים קרים חדשים (עם/בלי אבקת אפיה/סודה לשתיה) ללא מלח עד שמתרככים. מרסקים בבלנדר או מעבד מזון יחד עם מי הבישול. אני מכין רסק חומוס כזה בכמות גדולה, ההשריה והבישול הם אותו הזמן בדיוק, מחלק את החומוס המרוסק לקופסאות ריקות של גבינה, ומקפיא. כשרוצים להכין חומוס מפשירים במיקרו עד שכל החומוס מופשר וחמים. מוסיפים לחומוס טחינה גולמית בכמות של שליש עד חצי מכמות החומוס, מוסיפים מיץ לימון, מים (רצוי מי בישול החומוס), מלח, שום כתוש וכמון. מערבבים - וזהו. את תבשיל הבשר אני מכין בקיץ מחזה עוף. כבד מדי בשר בקר/כבש טחון בחום הזה, וההכנה מהירה הרבה יותר: במחבת או בווק, על הלהבה הגבוהה בכיריים, מחממים כף שמן זית, ומקפיצים רצועות בצל. כשמתחילות להזהיב מוסיפים פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרבעים, ומקפיצים עד שגם הן מתחילות להזהיב. את חזה העוף חותחים לרצועות בגודל 2X1X1 ס"מ. מכינים תערובת של קמח לבן ואבקת מרק פטריות בכמות שווה, ומצפים בה את נתחי העוף. מזיזים את הבצל והפטריות לצד אחד, מוסיפים עוד כף או שתיים שמן זית למחבת, ומוסיפים את העוף. מטגנים את העוף מכל הצדדים עד שמחליף צבע, ואז מאחדים עם הבצל והפטריות במחבת. מוסיפים טימין ופלפל שחור, פלפל צ'ילי קצוץ, ומעט חוואיג' למרק. מוסיפים כוס מים ומקרצפים היטב את תחתית המחבת. מוסיפים כפית של חומץ בלסמי וכפית דבש. מבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים הצטמצמו מאד ונוצר רוטב סמיך. מוסיפים צנוברים ומכבים את האש. להגשה יוצקים מספר כפות חומוס חמים לקערית עמוקה. עורמים במרכזו מתבשיל הבשר. מכינים ליד פרוסות עגבנית תמר, וכמה בצלים ירוקים. מי שהחום לא משפיע לו על התיאבון יוסיף גם פיתות טריות. 20 דקות הכנה כוללת. סליחות אנשים. סליחות.
 
למעלה