חומוס עם נקודות...מה זה???

חומוס עם נקודות...מה זה???

שמתי חומוסים להשרייה לפני בישול. פתאום שמתי לב שיש עליהם נקודות חומו (ראו תמונה). האם זה בסדר ואפשר להמשיך בהשריה ובבישול מחר, או שצריך לזרוק את החומוסים?
ועוד שאלה- שעועיות ששמתי להשריה (עשיתי היום יום השרית קטניות)- חלקן נראות מפורקות, ושהקליפה יורדת מהן מקומטת. האם זה בסדר או שהן עתיקות מדי וצריך להזביל?

תודה מראש
 

ladybug6

New member
קרה לי בדיוק מה שקרה לך

כולל המבט המבועת בחומוס ותהיה איזה מחלות עור הוא תפס..
אחרי כמה בירורים גיליתי שזה פשוט זן אחר, גדול יותר ושרירי יותר שיש לו גם נקודות כאלה. אם תשווי אותו לחומוסים רגילים לפני השריה תראי שהוא בערך פי 2 מהם בגודל, וגם יש לו מבנה "שרירי" יותר עם גבשושיות כאלה.
החומוס הזה פחות מתאים להכנת ממרח, הוא מתאים להקפצה עם תבלינים או תוספת לתבשילים/סלטים כגרגרים שלמים.
מצרפת תמונה שאני צילמתי בזמנו כדי לשאול גם
 

RSPA

New member
את צודקת, כל זמן שמהכתמים הללו לא מתחילות

לצוץ תולעים שחורות קטנות והכתמים הופכים לחורים קטנים.

כבר קרה לי פעם בגרגרי חומוס ספרדי, שהסתבר (דרך המשווק שלהם) שפשוט היו נגועים באיזה מזיק.
 

ladybug6

New member
לגבי השעועית

גם לי קורה לפעמים שהקליפות מתקמטות בהשריה, בדר"כ אחרי הרבה שעות של השריה זה מתנפח בחזרה ומסתדר. אני לא הייתי זורקת אלא אם זה נראה לך ממש חריג
 

RSPA

New member
יש עכשיו מבצע בסופרמרקט

מי שאוסף 30 נקודות מקבל במבה ב50 אחוז הנחה, ויש כפל מבצעים...
 
למעלה