חומוס מקופסה או מהקפאה אינו מבושל דיו...
להכנת ממרח חומוס, זה נחמד שיש כאילו במיידי אבל
זה ממש לא למי שמקפיד לבשל את גרגרי החומוס לרמת
ריכוך טובה.
אפשר להעזר באלו לחסוך זמן השרייה ובישול אבל לשימוש
לממרח חומוס יש לבשל אותם מעט.
היצרנים אינם מבשלים את החומוס עד לריכוך מלא (גם את השעועית,
עדשים וכו') מכיוון שלא תהיה אפשרות לארוז ולשווק אותם,
הם פשוט לא יהיו שלמים ויתפרקו אבל כך הם צריכים להיות - רכים
למעיכה באצבעות.
אין כל בעיה להשתמש במוצרים הללו לתבשילים שדורשים בישול
נוסף, חסכון גדול בזמן.