חומט נקוד ועין נחש

Golan Oz

New member
חומט נקוד ועין נחש

אנו זקוקים למידע על תפוצת שני מיני הזוחלים הללו בישראל- באילו אזורים ואיזה בית גידול הם נצפו ?

שלום עוז

חומט נקוד מצאתי שניים מתחת לאבן זה היה בטיול שנתי לפני איזה עשר שנים וזה היה באיזור מערות בית גוברין. עין נחש עדינה יש בגליל המערבי אצלי בקיבוץ אילון ראיתי אותן כמה וכמה פעמים.

Golan Oz

New member
הבדלים

בית גוברין ? האם זיהית בוודאות שזו לא הייתה נחושית? לגבי עין נחש- האם זו לא לטאה זריזה צעירה ? לצערי, עברנו על התצפיות מהעבר והסתבר שמרביתן היו שגויות. חומט נקוד ידוע כיום אך ורק מאזור להב, דרום הר חברון ואזור חמת גדר-מצוקי האון. הבאתי בכוונה את שני הזוחלים הללו היות והם מינים אירנו טורניים קלאסיים וחשוב להבין האם תפוצתם בישראל חופף את הצומח האירנו טורני... (למשל שני מיני הלטאיים הללו הם הנפוצים והשולטים ברכס מעון). עוז

לגבי בית גוברין

אני לא בטוח שזה היה ממש ליד המערות אבל באותו איזור אני בטוח וכן הזיהוי ודאי. ולטאת עינחש עדינה שונה לחלוטין מלטאה זריזה ואין לי בעיה לזהות אחת. חוץ מזה שבדרך כלל הפרטים שאני רואה הם די קטנים ולא ממש מתחרים בגודל עם הלטאות הזריזות.

Golan Oz

New member
הגדרות

חשוב לדעת היכן בבית ג'וברין נצפה חומט נקוד כי אין מידע על כך מאזור זה, מה גם שבית הגידול (ים תיכוני) אינו מתאים. לטאת עינחש דומה מאוד ללטאות זריזות צעירות היות ולטאה זריזה מופיעה בגוונים שונים אף בין זכר לנקבה. חומט נקוד נבדל מנחושית נחשונית בשני הפסים החומים-כהים בצידי הגוף, בראש הרחב ובזנב הקצר. עוז

עוז תודה על המידע אבל

הצבע הבסיסי והדוגמא של לטאת עינחש עדינה שונים מזה של לטאה זריזה ואני יודע להבדיל בין שני המינים בקלות. יצא לי למצוא לא מעט נחושיות נחשוניות ונכון שחומטים נקודים ראיתי רק בתמונות מלבד אלו שמצאתי בטיול ההוא עדיין אני מסוגל להבדיל בין שני המינים. בנוגע למיקום המדויק שבו נמצאו הלטאות אני לא יכול לעזור לך הייתי בן 11-12 ויותר התעניינתי בזוחלים מאשר בהכרת הארץ. בקשר לזה שבית ג'וברין זה איזור ים תיכוני זה אולי נכון אבל אני זוכר בוודאות שהאדמה באיזור הייתה חולית.

Golan Oz

New member
אדמה חולית???

אז זו נחושית חולות הדומה להפליא לחומט נקוד. ודרך אגדב- בכל אזור בית גוברין אין כלל אדמה חולית.... רק סלעים, טרשים ןטרה רוסה... עוז

נחושית חולות זה בטוח לא

אני אולי מרכיב משקפיים אבל אני עדיין מסוגל לראות ולהרגיש שני זוגות רגליים. ולנחושית חולות יש רגליים עד כמה שאני יודע... אני לא בטוח שהחומט נקוד היה בבית גוברין אני זוכר שזה היה באותו הטיול ובכל מקרה עד כמה שאני זוכר כן יש שם אדמה קלה וקצת חולית אבל אם אני טועה בקשר לזה אני לא אפול לריצפה.

Golan Oz

New member
חומט נקוד ונחושית חולות

שני המינים דומים להפליא. לנחושיתחולות הגפיים אינן בולטות. בתנועה קשה בכלל להבחין בגפיים. האם החומט הנקוד התחפר או ברח מהר? האם נמצא מתחת לאבן או מתחת לאדמה ? האם הובחנו הפסים הכהים בצידי הגוף ? האם הזנב היה ארוך ?

נמצאו שני פרטים מתחת לאותה האבן

היה קריר והם לא זחלו לא היו להם שום גפיים והיו להם פסים שהיו בחלקם נקודות עד כמה שזכור לי. יותר מזה אני לא ממש יכול להגיד לך.

למעלה