חומצה פולית ?? מהי, ממתי, ואיך אומר

ענבר29

New member
חומצה פולית

מתי צריך להתחיל לקחת? האם צריך מרשם? האם צריך לפנות לרופאה שלי או פשוט לקנות בבית מרקחת?

חומצה פולית ?? מהי, ממתי, ואיך אומר

ים בלועזית. לטובת אלו שבחו"ל. אשמח לקבל את השם הלועזי של ה"דבר הזה" שמעולם לא השתמשתי בו בעבר. כמה זמן מומלץ להתחיל לקחת לפני ההריון, זה בכדורים ? לוקחים כל יום ? פתאום נבהלתי שאולי אני פתייה, מנסה להכנס להריון בלי לקחת את ה"קסם" שכולם משתמשים בו. ומיכוון שאין לי כאן עדיין רופא (אני מחכה לתורי שיגיע) אז אצרך לחפש בבתי המרקחת, ובלי השם- אין לי סיכוי, גם ככה קשה לי להאמין שאמצע בעולם ה"מתקדם" הזה שני גרה בו עכשיו. (כמה מרחאות יצאו לי- זה הכול ברצינות)

גורבי

New member
הי! בלועזית זה Folic Acid

ומומלץ לקחת את זה שלושה חודשים לפני הכניסה להריון ובשלושת החודשים הראשונים של ההריון, אבל הבנתי שאם נכנסים להריון במהלך ה-3 חודשים ש"לפני" זה לא אסון, בעיקר אם את שומרת על תזונה מאוזנת. בארץ זה בטוח נמכר בלי מרשם, אז בטח גם בחו"ל בכל בית מרקחת (דרך אגב, באיזה "עולם מתקדם" את?). בקשר למינונים, אני מקשרת לך דיון שהיה בנושא בפורומנו. בהצלחה
,

איזה מהיאות ויעילות- המון תודה

התחלתי לקחת "צנטרום", לפני כחודשיים כמובן באופן לא רצוף, בעיקר בגלל שאני צמחונית ולא שומרת על תזונה מאוזנת. ויש בזה קצת מהחומצה הפולית, אני מקווה שמספיק. בכול אופן כעת עם השם בלועזית אני אחפש בביתי המרקחת ואגב החור שני גרה בו הוא מדרום ליבשת הגדולה והמפורסמת אבל, לפה מגיע רק הריח שלה. בלי הקידמה. באמת , תודה לכן

ג טלי

New member
חומצה פולית באנגלית Folic acid

או ויטמין B. ההמלצה להתחיל כ 3 חודשים לפני ההריון, אבל גם נשים שהרו יכולות לקחת את החומצה הפולית במהלך ההריון. מינון מומלץ, 400 מיקרוגרם, כל יום. (אני יודעת שיש מדינות שחומצה פולית אינה נמצאת ברשימת ה"עשה" לפני הריון.)

גורבי

New member
../images/Emo23.gif מה שלומך?

(וחוץ מזה, התשובה שלך יותר טובה משלי
)

ג טלי

New member
כתבנו אותו דבר

ואת הגדלת לעשות וצירפת לינק...
וחוצמזה שלומי טוב. שמחה שנגמר השבוע ומתחיל הדובדבן שבו..בילויים עם בעלי...

גורבי

New member
איזה כיף שהגיע סופ"ש...

אנחנו הכרזנו על סופ"ש נקי מעבודה (הוא וורקוהוליק רציני), אז הולך להיות כיף
.

מעיןבר

New member
תיקון קטן ותוספת

חומצה פולית היא אחת מקבוצה של ויטמינים המכונים כולם B אבל נדיר למצוא אותה תחת שם זה אלא אם את קונה B complex המכיל את כל הויטמינים בקבוצה (לפעמים חברות מסחריות מסמנות אותה כ- B9 אבל לא נתקלתי בזה במוצרים על המדף). שם נוסף שאת עשויה לראות הוא folate. החומצה הפולית נמצאה כמורידה את הסיכון למומים בעמוד השדרה (לדוג' spina bifida) וחשוב לקחת אותה בשלבים המוקדמים של ההריון לפני סגירת צינור העצבים, לכן ההמלצה ליטול אותה בתקופה שלפני הכניסה להריון. יחד עם זאת זה איננו "מוצר פלא" ואין לה קשר לפוריות.

עוד שאלה בנושא ומצטרפת חדשה מחו"ל

אומרים שמומלץ לקחת 3 חודשים לפני תכנון הריון. השאלה שלי ואם מישהי לא נכנסת להריון תוך 3 חודשים אז מה אז? כמה זמן מותר לקחת את הויטמנים הללו ? אני מכירה למשל בנות שלקח להן למשל כמעט שנה להיכנס להריון אז זה אומר שבמשך כל השנה הן אמורות לקחת את החומצה פולית? זה לא מזיק? תודה.

Gill Gallad

New member
שלום לחדשה מחו"ל ../images/Emo42.gif

אני לא ממש יודעת לגבי החומצה הפולית, באמת שאלה מעניינת. נראה לי שבמינון נמוך כמו 0.4 זה לא אמור לגרום שום נזק. אבל בודאי יש מי שתדע יותר ממני. בכל אופן: ברוכה הבאה לפורום ובהצלחה בנסיונות ההתעברות!

lulyK

New member
ממש לא מזיק!

אולי אילו להיפך (בשביל זה יש את מעין שתאשר/תפריך את המידע הזה...) ומומלץ לקחת לאורך כל תקופת הפוריות. פעם גם היו מפסיקים לקחת בתום השליש הראשון, היום ממשיכים גם בהנקה. בארה"ב הכניסו חומצה פולית ללחם כדי לוודא שכולן לוקחות...

מעיןבר

New member
הי לך סודית

ויטמינים הם קבוצת מזון חיונית שידועות בה הרבה בעיות חסר בשל אופי התזונה המערבית. ויטמינים אינם תרופה וצריכה לאורך זמן במינונים סבירים טובה מאוד לגוף. כל מינוני הויטמינים המומלצים (DRI) נבנו תחת הגדרות של צריכה יומיומית לכל החיים. יש תקופות שהמינונים משתנים מעט (לפי גיל, או למשל בהריון ובהקה - ההמלצות עולות כי הצרכים עולים) אבל בעיקרון אלה המלצות המיועדות לשמירה על מצב אופטימלי בגוף. כל הויטמינים מקבוצת B + ויטמין C הם ויטמינים מסיסי מים, כך שאם את צורכת את המינון המומלץ (ולא פי 10 ממנו) אז גם אם יש עודפים הם נשטפים מקלות מהגוף ויוצאים בשתן. ויטמינים מסיסי שומן EADK יותר בעייתיים אבל ההמלצות שלהם הותאמו לכך שידוע שהם מצטברים בגוף. אין שום סכנה בצריכה של ח.פולית במינון 0.4 גר' במשך תקופה ארוכה מאוד. דבר נוסף - חומצה פולית ידוע כמורידה את הסיכון לעליה ברמות ההומוציסטאין בגוף שהינו גורם סיכון למחלות לב. אם את עדיין לחוצה - יש לסולגאר כדור פרנטל שהוא מולטיויטמין לנשים פוריות, בהריון ומניקות המכיל כ- 50% מהמינון המומלץ. הם ממליצים ליטול אותו 2-3 פעמים ביום, אבל את יכולה להסתפק בפעם ביום כדי לשמור על השקט הנפשי.

למעלה