חומצה פולית

איהב

New member
חומצה פולית../images/Emo4.gif

תחילת הריון(ממש התחלה) חומצה פולית-מה אתן עושות? / עשיתן? לקחתן כל יום? אני לוקחת כל יום אבל קראתי איפהשהוא שהמינון המומלץ הוא 0.4 מ"ג. בעוד שלי יש (מסתבר) קופסא של ח. פולית במינון של 5 מ"ג (לא, לא 0.5 אלא 5) יכול להיות שהמנון הזה פוגע / פגע בעוברים היקרים שלי??? היסטרית?? כן, ועוד איך!! Please answer me soon תודה.

limi m

New member
חמודה, זה מינון ע-נ-ק-י!!!../images/Emo101.gif

הבנתי שזה ממש סיכון עם מינון שכזה. המינון שלוקחים הוא באמת 400 מיקרוגרם. המינון שאת לוקחת באמת עלול לפגוע, שלא לדבר על לעשות תופעות לואי. תתייעצי עם רופא מהר. בעיקרון, ממליצים לקחת בכל יום כדור (המינון הקטן כמובן) אחד, 3 חודשים לפני שמתכננים להריון, אבל בכל מקרה: רק עם המלצת רופא!

הי, הי, הי, לא להלחץ טוב?

אמנם המינון המומלץ הוא 0.4 אבל יש רופאים שבתחילת ההריון (ורק בתחילתו) נותנים את ה-5 מ"ג. מדובר בשבועות הראשונים בלבד, אח"כ זה כבר יותר מדי. אם רופא נתן לך את ה-5 מ"ג (וסביר שכן, כי לא מקבלים את זה בלי מרשם) נראה לי שאפשר לסמוך עליו. אם בכ"ז לקחת על דעת עצמך-תשאלי רופא. (0.4 מ"ג אפשר לקחת גם לבד).

limi m

New member
אני חושבת שאת קצת טועה לגבי משהו:

אמא שלי הביאה לי בזמנו כדורים של 5 מ"ג מהמרפאה בקיבוץ. כך סתם, על דעת עצמה ובלי מרשם. אני כמובן הלכתי לרופא לשאול אותו והוא אמר לי שבשום פנים לקחת את זה (זה מה שאמרו לי גם בפורום כששאלתי).

הקיבוצים האלה מרשים לעצמם יותר

מדי... לי בבית מרקחת עירוני ומכביסטי לחלוטין סרבו לתת 5 מ"ג בלי מרשם. כל מה שאני אומרת הוא אך ורק מהנסיון, אין לי ידע אחר. ואני קיבלתי 0.4 מ"ג בטיפולים ואח"כ בתחילת המעקב קיבלתי 5 מ"ג לשבועות הראשונים-כנראה שאין כאן משהו מוחלט כי אחרת לא היו כאלה הבדלים בין הרופאים.

טילי2

New member
שמש, מסכימה איתך על כל מילה באשר

לעודף הסמכויות שיש לאחיות בקיבוצים. ובאשר לפוליק לא יודעת עם זה מזיק. זה אמור גם למנוע מחלות לב אצל נשים.

בזמנו (בימי וואלה) חנה בדקה ומצאה

בשבילי חומר על חומצה פולית ועל המינון הרצוי וכו´. לא הגענו למסקנה חד משמעית כי כרגיל יש 2 גישות-וכל אחת עם המינון שלה (אחת מהן היתה 1 מ"ג והשניה יותר, לא זוכרת כמה). במינון גבוה מאוד יש נזק מסויים, ואולי גם זה כתוב שם. אני אנסה לחפש.

ט ל ט ל י

New member
גם אני קיבלתי כזה מינון!

אבל כבר בחודש השני להריון הרופא החליף לי לכדורי ברזל המכילים גם הם חומצה פולית במינון נמוך (וזאת למרות שההמוגלובין שלי הוא כמעט 14
) בכל אופן לא לדאוג אלא להתייעץ עם הרופא טל

limi m

New member
לי הכדורים האלה הגבירו את כאבי הבטן

בואי לצ´וטט!

ט ל ט ל י

New member
לימלום, אני לא יכולה בכלל להכנס ../images/Emo32.gif

לצ´ט, בדקתי גם עכשיו. משום מה הוא לא מתחבר לשרת. שיהיה בוקר טוב! טל

ענתש

New member
אני קניתי 5 מ"ג בלי מרשם, של סולגאר

בבית מרקחת רגיל. וגם לקחתי את זה כל ההריון (עכשיו שבוע 40) בעידוד הרופאה שלי... לא דעה רפואית אבל - חומצה פולית היא בסך הכל חומר המוצא ליצירה של חומצות גרעין (אלו שמרכיבים את ה-DNA). אם יש מחסור בחומצה פולית התינוק יכול להנזק - קודם הוא יפרק מהאמא כל מה שהוא יכול, על מנת לייצר DNA לתאים שלו, אחריזה יכולים להתפתח מומים (במיוחד במערכת העצבים). עודף בחומצות גרעין פשוט לא יכול להזיק, הגוף של האמא יודע להתמודד מצויין עם עודפים. כך שאכן הייתי ממליצה להתייעץ ברופא (אני גם מההיסטריות) אבל אני לא חושבת שיש סיבה להבהל.

למעלה