חומצה פולית

שרי30

New member
חומצה פולית

לבני בן השנה וחצי יש מחסור חמור בברזל (לא המוגלובין אלא iron ופריטין). הרופאה אמרה לתת לו 15 טיפות פריפל ליום יחד עם 5 מ"ג של חומצה פולית מומסת במים. האם כמות החומצה פולית לא גבוהה מידי לגילו?

חומצה פולית

חסר חומצה פולית הוא די נדיר אלא אם הילד מטופל בו בזמן בתרופות העלולות לפגוע בספיגת החומצה מהמזון, או אם הוא ניזון מחלב עזים. אני מבינה שהיו סיבות לחשוב שמדובר בחסר חומצה פולית בנוסף לחוסר הברזל. נכון 5 מג' זה קצת הרבה. המינון המקובל הוא 1-5 מג' ליום, אך קשה לדעת מה מכל הכמות נספג ומגיע באמת את הילד. לגבי חוסר הברזל,למרות שאני מניחה שהדבר הועבר,אני מדגישה שחשוב מאוד להוריד את כמות החלב היומית ל 1/2 ליטר ליום ולא יותר ולהרבות בירקות ופירות. דר' מילה ברק

שרי30

New member
לגבי החלב

הרופאה המליצה על חומצה פולית כמשהו שיוכל לסייע לספיגת הברזל ולא בגלל שהתגלה מחסור בכך. בגלל זה אני שואלת אם יש צורך בכלל לתת את זה במקביל. לגבי החלב, אני מבינה שאת ממליצה להפחית את הכמות בגלל שזה מפריע לספיגת הברזל? הילד עדיין יונק ולא כל כך אוכל מוצרי חלב (קצת קוטג' בערב, קצת יוגורט אחה"צ). האם גם חלב אם מפריע לספיגת הברזל?

חלב אם וספיגת ברזל

היי, היה דיון על הנושא בפורום ההנקה בסטארמד, מצרפת לך את השאלה הראשונה ועד לתשובה האחרונה, אולי זה יעזור לך לבינתיים.

שרי30

New member
לאמא חדשה-תודה רבה על הקישורים

המעניינים, הם בהחלט סייעו לי.

למעלה