חומצה פולית

• פותח הנושא zug2
  • פורסם בתאריך

zug2

New member
חומצה פולית

אני משתתפת "סמויה" פה בפורום. הסיבה לכך שאני לא פעילה זה כיוון שאני לא בהריון אלא רק בתכנון הריון... קצת מתפדחת...אני קוראת בדבקות את השרשורים השונים ואת סיפורי הלידה המרגשים ואני מודה לכן על כך. בהחלט עושה לי חשק להכנס כבר להריון!!! וכמובן ללידה ביתית או לפחות פעילה מאד:) בכל אופן רציתי לשאול לגבי חומצה פולית. התחלתי ליטול את החומצה לפני כחודש וכרגע קראתי מאמר באתר של ארגון המילדות בישראל שלפיו יש סיכון מוגבר למומים בילוד בנטילת חומצה פולית לפני ההריון. מאידך יש מאמר אחר העוסק בהגברת המודעות בחשיבות הוטמין במדינות שונות בעולם. האם כדאי לקחת רק לכשאכנס או מעכשיו? אני שוקלת להפסיק לקחת עד שאכנס להריון. מה אתן חושבות? תודה מראש

אם פי 3

New member
את יכולה לקשר את המאמר

למיטב ידיעתי זה הפוך, וההמלצה היא לקחת תוספת של חומצה פולית בכל תקופת הפוריות, או לפחות 3 ח' לפני הכניסה להריון, מכיוון שההשפעה העיקרית היא ממש בתחילת ההריון, לפני שחלק מהנשים יודעות אפילו שהן בהריון.

ואפילו יש קפמיין חדש עכשיו

(של משרד הבריאות?) הממליץ לנשים לקחת ח. פולית לפני ההריון.

ואפילו יש קפמיין חדש עכשיו

(של משרד הבריאות?)הממליץ לנשים לקחת ח. פולית לפני ההריון.

המסקנה היא לגבי מולטיויטמינים באופן

כללי, ולא רק לחומצה פולית. אני תמהה מדוע הם ציינו את עניין החומצה בהתחלה, ואח"כ השמיטו אותה. יכולים להיות הרבה דברים במולטיויטמין שישפיעו - לא רק מרכיב אחד. את זה הם יוכלו לדעת רק אחרי שיבודדו את כל הגורמים ויבדקו אותם אחד אחד, ולא ביחד. למשל, היום יודעים שלא טוב לקחת יותר מידי ויטמין A בהריון ורוב המולטיויטמינים הרגילים מכילים כמויות יותר מידי גדולות. בקיצור - לא הייתי פועלת לפי מאמר שנותן מידע כל כך כללי, לא ברור, ולא מוכח.

למעלה