ל zull
הי, ישנם 9 חומצות אמינו, המכונות חומצות אמינו חיוניות,שהגוף אינו יכול לייצרן בעצמו ולכן יש לקבלם מהמזון,כחלק מתפריט יום יומי. מקורות היסטידין-:היסטידין נחוץ בגוף לשם התפתחות, צמיחה ותיקון סוגי רקמות שונים. נמצא במוצרים חלביים, בשר, עופות, דגים, אורז, חיטה ושיפון. מקורות ליזין-זוהי חומצת אמינו בעלת חשיבות עליונה להתפתחות, צמיחה וגדילה. מקורות: גבינה, ביצים, חלב, בשר, שמרים, תפו"א וקטניות. מקורות פנילאלנין: מרומם את מצב הרוח ע"י גירוי של מערכת העצבים, ואף עלול להיות חשוב בכדי להישאר בעל מוטיבציה לכל סיבה ועניין. מקורות: כל מוצרי החלב, שקדים, אבוקדו, אגוזים וגרעינים. מקורות מתיונין:מתיונין מסייע בפירוק ושימוש השומנים, וכתוצאה מכך ישנה הנבה של שיעור טסטוסטרון גבוה יותר. מקורות: בשר, דגים, קטניות, ביצים, שום, עדשים, בצלים, יוגורטים וגרעינים. BCAAs חומצות אמינו משורשרות,שלוש חומצות האמינו החשובות ביותר ביצירת, תחזוקת ותיקון רקמות שריר. מקורות לבנן:החזק ביותר מהBCAA, האחראי רמת סוכר תקינה בדם, הגדילה והתיקון של רקמות בעור, בעצמות וכמובן בשריר השלדי. זהו מגביר עצמה חזק להורמון הגדילה של האדם. מקורות: נמצא בכמעט כל המקורות לחלבון, כולל אורז חום, קטניות, אגוזים וחיטה מלאה. מקורות איזולויסין:מאוד דומה ללבנן בכל זווית, איזולויסון מסייע להתאוששות השריר, מסייע לרמת סוכר תקינה בדם, וממריץ את שיחרורו של הורמון הגדילה. מקורות: בשר-עוף, פירות, דגים, שקדים, ביצים, עדשים, כבד, בשר. מקורות ולין: גם ולין אחראי לתיקון והתפתחות של רקמות שריר, כמיוחס כרגיל לBCAAs. מקורות: חלבי, בשר, דגן, פטריות, סויה ובוטנים. מקורות תראונין:חומצת אמינו חיונית אשר איננה מיוצרת בגוף, לעולם. תראונין מנוצל כדי ליצור שניים מהחומרים הקשורים החשובים ביותר בגוף: קולגן ואלסטין.והיא גם חיונית בכדי לתחזק מאזן פרוטאיני מתאים. מקורות: בשר, חלבי וביצים. לינק מפורט בנושא:
http://naturemed.co.il/tosfey/tosfey_09.html