חומרה לעריכת וידאו ביתית

dodly100

New member
חומרה לעריכת וידאו ביתית

היי לכולם !! קניתי מצלמת וידאו חדשה (sony trv22) ואני רוצה לקנות מחשב חדש. מהי החומרה שמתאימה לעריכת וידאו ביתית ? (האם אני צריך כרטיס וידאו ? האם זה מה שנקרא "כרטיס גרפי" ? כמו"כ גודל הדיסק המומלץ, זכרונות וכו'). תודה רבה !!

ernieball

New member
אם אתה מעוניין בכרטיס עריכה מקצועי

יד שנייה במצב מעולה,צור איתי קשר במסרים.

ernieball

New member
ובקשר למחשב..

זה די תלוי,אתה מעוניין במחשב לעריכה מקצועית או ככה סתם לבית ולא איכפת לך שהוא יתקע פעם בשעתיים...

מנסיוני הלא גדול מדיי- ../images/Emo16.gif

הדברים החשובים זה הארד-דיסק גדול (אין הרבה דברים יותר גרועים מלגמור את כל השטח בדיוק כשצריך לסיים עם הפרוייקט), וזכרון RAM גדול (כשערכתי במחשב הישן שלי, שהיה לי ממש מעט זיכרון, הדברים פשוט לא זזו. כמובן שגם למעבד יש חלק פה, אבל הזכרון חשוב מאוד- למשל, שתוכל להשאיר את פוטושופ ופרימייר פתוחים ולעבוד, בלי צורך להתחיל לסגור תוכנות פתוחות כמו ICQ וכו'...). זה מה שיש לי כרגע, אני מאוד מרוצה מהמחשב (אפילו שה-AMD שהיה לי פעם היה יותר יציב.): פנטיום 4, 2.53 ג'יגה-הרץ, FSB 533 מגה-הרץ. לוח אם ASUS שאני לא זוכר את הדגם המדוייק שלו. ג'יגה זיכרון DDR333 2 הארדיסקים: אחד של 40 ג'יגה, ואחד של 80 ג'יגה (שמשמש בעיקר לגיבויים ולוידאו). כרטיס מסך ג'יפורס 4 TI, לא מהיקרים, מהבינוניים. אני לא זוכר את הדגם המדוייק. מערכת הפעלה- ווינדוס 2000 (בגלל הכרטיס המעצבן
). הכרטיס שיש לי הוא miroVIDEO DC30+ ואני לא כל-כך מרוצה.
ניר

asa160

New member
דיסי 30 ומעבדים מהירים- היתכן?

שלום לפרופסור פוטר הנכבד... אני בעליו של דיסי 30פרו ועסוק בימים אלה בהגירה ממעבד 950 למעבד 2200. קראתי אי שם ברחבי הפורומים של הגויים כי הכרטיס לא ירוץ על מעבדים חזקים מ1800 ואצלך העסק רץ ב2500! אשמח לשמוע על יציבות המערכת ועל תהליך ההתקנה שעברת תודה אורן

שלחתי לך תגובה לאימייל ../images/Emo16.gif

ששלחת לי, ואני אחזור על העיקר בשביל שאר הפורום- הכרטיס עובד על פנטיום 4 מהיר (אפילו שבמעבד כזה, האמת שכבר שווה לקנות כרטיס עריכה מקצועי וחדש) כשמתקינים PATCH מיוחד לנושא, שהוא לא רשמי ולא יוצר על ידי PINNACLE SYSTEMS.
ניר

dodly100

New member
עד כמה נחוץ לי כרטיס וידאו ?!

תודה ניר, רציתי לשאול בנוסף: אני כנראה אקנה P4 , 2.4 זיכרון 512 DDR , וכרטיס מסך מטרוקס G450 (ייעודי לוידאו). מאחר ומשימות העריכה שלי הם ביתיות: האם כדאי לי להשקיע בכרטיס וידאו או שהמחשב שתיארתי יוכל להתמודד באופן סביר עם עריכת וידאו ללא כרטיס וידאו ? (אם אתם חושבים שאני אכן צריך האם תוכלו להמליץ לי על אחד כזה ?) תודה רבה !! משה.

אני לא מכיר את כרטיס המסך, ../images/Emo16.gif

אבל אם הכרטיס מסך תומך בכך, ויש לו חיבורי IN ו-OUT לוידאו, אם אתה מעדיף לא להוציא עוד כסף, ואתה מתחיל בתחום ולא רואה שימוש לכרטיס מקצועי יותר, אני חושב שזה יספיק לך. (עם תוכנת עריכת וידאו כמובן, כמו פרימייר או "פינאקל סטודיו" [שאני ממש לא אוהב]).
ניר

matan_fla

New member
הכרטיס הוא כרטיס דואלי ללא כניסות

וידאו. המצלמה היא מצלמת dv ולכן ןלדעתי יספיק לך כרטיס פיירוייר פשוט.

dodly100

New member
USB במקום firewire

תודה לכם על העזרה !! אך האם חיבור USB רגיל יספיק לי במקום fire wire ? שוב תודה, משה.

omri85

New member
בעיקרון לעריכה אתה צריך

רק כרטיס פיירוייר FIREWIRE פשוט שעולה בסביבות 150-250 שקל כמובן שמומלץ מעבד חזק מספיק אך רוב המעבדים שנמכרים כיום בהחלט יכולים להספיק,זיכרון כמה שיותר זה תמיד טוב אבל לדעתי 512 צריך להספיק מקסימום בהמשך מוסיפים כדי שהמחשב ירוץ יותר מהר גודל ההארד דיסק תלוי בכמות החומר שאתה רוצה לערוך בבת אחת..ככל שיהיה לך יותר תיהיה פחות מוגבל מבחינת מקום,אך מניסיוני לעריכה ביתית אם יש לך 30 ג'יגה או 40 ג'יגה שהם רק לעריכה(לא לתוכנות ומשחקים )זה אמור להספיק.

...

אני גם שוקלת לקנות את המצלמה הזאת, אבל אני מתלבטת בין ה- 22 ל- 33. האם היו לך בעיות עם המצלמה הזאת? התאכזבת ממשהו? ממליץ עליה בחום? למה קנית דווקא את ה- 22 ולא את ה- 33? ולמי שיודע - מה ההבדל בין כרטיס וידאו לכרטיס עריכת וידאו? יש הבדל או שאני סתם נשמעת מטומטמת?

למעלה