חומרים בחיסון
הי סינדי, ברוכה הבאה לפורום שלנו.
כמו מוצר מזון שמכינים אותו לאורך חיי מדף, לעמידות בתנאי מזג אויר משתנים וכד', כך גם חיסונים. זו הסיבה להוספת חומרים משמרים, מיצבים ואנטיביוטיקה. ההבדל הגדול טמון בעובדה שבעוד חומרי השימור במזון נתקלים במערכות הסינון הטבעיות שלנו, בהיותם חודשים דרך הפה, חומרי החיסונים עוקפים אותם ומוחדרים ישירות למחזור הדם - מקום בו הם לא אמורים להימצא.
בחיסונים חיים (מוחלשים) יש גם לשמור בבקרה את הנגיף עצמו, מבחינה ביולוגית, למשל, למנוע ממנו סביבה נוחה להתרבות.
לחיסונים מוסיפים גם אדג'ובנטים - חומרים שאמורים "לעצבן" את המערכת החיסונית בתגובתה לנגיף, על מנת לייצג יותר נוגדנים.
לבסוף, שלא בכוונה ולללא שום תכלית, בחיסונים המכילים וירוסים, עשויים להיות שאריות ביולוגיות מתאי בעלי החיים שעליהם הוירוסים תורבתו, ואיתם עלולים להגיע גם וירוסים בלתי רצויים (המקרה הבולט זה וירוס ה SV40 שהגיע עם חיסוני הפוליו הראשונים ו
גרם לסרטן בקרב אנשים רבים מאד. לפני 4 שנים נתגלו שאריות שני וירוסים מחזירים, בחיסוני הרוטה). חיסונים חדשים כבר לא מיוצרים בטכניקה עם סיכון להעברת וירוסים, אך טכניקות הנדסה גנטית חדשות טומנות בחובן הפתעות אחרות שלבטח נגלה עם הזמן.
תשובה מפורטת לשאלתך תמצאי ב
דף על החומרים בחיסונים.
לשאלתך השניה - קשה לעשות פילוח חד משמעי, הואיל והתגובה שונה מאדם לאדם. הנגיפים החיים-מוחלשים עלולים לגרום למחלה עצמה, מה שברוב המקרים חולף. הנזקים החמורים ובד"כ גם הקבועים (או לטווח ארוך) מקורם בחומרי השימור ובאדג'ובנטים. תוכלי לקרוא בהרחבה על כך ב
פרק על בטיחות החיסונים.