חומרי בנין

סינאן

New member
חומרי בנין

שלום לכולם נראה לי שנרוסטה עוד לא ניסינו מה שם היכאטה מבטון בקישון?? ופוליאטילן אפשר לרתך (להלחים ) אז מיכה כשתקנה אחת אני אבוא לתיקונים

lizard

New member
נראה לי שאני אבנה לי יכטה מפלדה

איזו קרוסאטלנטית 25-30 מטר...חחחח קודם שנעבור את הקורס. בתקווה תוך חודש.

Efraim

New member
נירוסטה לא מומלץ מתחת לקו המים!

פלדת נירוסטה חייבת בחמצן על מנת לקבל שכבת הגנה. למרות שאנחנו לא רואים את הקורוזיה היא קיימת גם בנירוסטה. מנסיון אישי, בעבר ריתכנו פלטה להגנה על השידרית של עליזה והתוצעה היתה בעיתית מאוד (נירוסטה ופלדה לא חיים ביחד) הורדנו ותיקנו את הפלטה. באופן כללי נירוסטה יקרה מאוד וכבדה יותר ביחס לפלדה. עדיין לא נתקלתי בספינה שניבנתה מנירוסטה וזה אומר משהו.

בת ים

New member
כתמי חלודה על נירוסטה

דווקא נירוסטה מקבלת המון כתמי חלודה, די מהר. אז אולי לא מדובר ממש בחלודה שמעכלת את הנירוסטה, אבל מנסיון ככל מסירים יותר פעמים את כתמי החלודה, כך ציפוי הנירוסטה דוהה ונהרס. אבל...תנסו לא לנקות נירוסטה..ממש כמו בכיורים במטבח...בסופו של דבר מדובר בחלודה ממש. בכלל נירוסטה הוא חומר שדורש, לפחות כלפי חוץ המון עבודה , אם רוצים שיראה טוב. בתיה

lizard

New member
חחח

מי כמוני יודע. אם אתם צריכים מישהו שינקה ריילינג....חחח

Efraim

New member
בשביל זה יש הרבה צבע!

על עליזה יש הרבה נירוסטה וכבר בשלב הבניה ראינו עוד לפני שהספינה הריחה את הים (עליזה נבנתה כ10 ק"מ מהים) כבר הנירוסטה החלידה. עשינו ניקוי חול (שהצבע יתפוס טוב) וצבענו בצבע לבן. אפשר לראות את התוצאה בתמונה. כלומר, השאלה מיכה היא: אם אתה צבעי טוב?

lizard

New member
אני מניח שהצי סוחר

ידאג לזה...חחח עוד חודש פחות או יותר.. איפה בניתם אותה ? מיכה

בת ים

New member
שאלה לאפרים../images/Emo35.gif

האם צביעת הריילים בצהע לבן-כפי שראינו בתמונה של עליזה, מונעת כתמי חלודה? או מונעת הווצרות קורוזיה במשך הזמן? תודה בתיה

בת ים

New member
ועוד../images/Emo35.gif לאפשרים

*טוב, קצת לא שייך לשרשור אבל בכל זאת
מאד מסקרן אותי לדעת,כיצד בחרתם את השם לסירה שלכם-עליזה? בתיה

Efraim

New member
עליזה היא אמא שלי (ז"ל) שנפטרה

אם תלכי לקישור שלי תוכלי לקרא באנגלית את סיפור בחירת השם והבניה. עליזה נבנתה בקרית אתא במפרץ חיפה. לגבי הצבע, זה מונע את הקורוזיה והכתמים לא יוצאים אחוצה.

בת ים

New member
נוגע ל../images/Emo23.gif ומרתק../images/Emo70.gif

בהחלט סיפור מדהים. כל הכבוד למשפחת שוורץ ולעליזה! בתיה

ezrar

New member
שאלה לאפריים ? ../images/Emo66.gif

קראתי את סיפור המסע שלכם עם עליזה לפני חודש וחצי. כל הכבוד לכם על השקעת המאמץ והנחישות.החל מהרעיון לבננית הסירה ועד לסיום המסע.צריך הרבה כוחות נפש להרמת פרוייקט כזה.מה אתה עושה בימים אלה ? האם ברשותך סירה בארץ ? במה אתה עוסק ?

Efraim

New member
תשובות לשאלות ../images/Emo127.gif

אני כיום ממשיך לעשות מה שאני עשיתי כלל הזמן: עובדים ומשייטים. להרחיב אז אני עובד כמנהל בחברת HP בתחום היעוץ הטכני (UNIX) ומנצל את חופשתי להמשיך במסע חובק עולם עם עליזה ואבי (משה) אני מתגורר בארה"ב ואין לי ספינה בארץ מכיון שעליזה נמצאת בלוס אנגלס ארה"ב. היות והמצב הכלכלי לא כל כך טוב וחברת HP נמצאת בתהליך של קנית חברת COMPAQ אני לא כל כך בטוח שאוכל לקחת את החופש (3-4 שבועות) לנסיעה הבאה להוואי. אז נכון להיום אני מתכנן את המסע אבל לא נועל תאריכים ואנשי צוות. אם יש מעונינים להצתרף כאנשי צוות (חובה השתתפות
בהוצאות ובחוויות
המסע) אנא הסתכלו בתיקשורים ןמידע על עליזה. אפשר להעביר מידע זה
לכל שייט ישראלי המעונין להצטרף למסע. (בקישורים יש עוד קישורים משניים עם תמונות רבות) מקווה שתהנו מהביקור. אפרים

טל_V

New member
יופי של תמונות../images/Emo66.gif

כנראה שיש לי באיזה מקום בגוף חידק כזה שמושך אותי למראות כאלה .. אפילו גרתי 7 חודשים על יכטה והיה ממש חוויה .. ושוב, כל הכבוד על בנית היכטה .. המקסימום שאני בניתי זה דגמים מוקטנים מבלזה (שאריות מטיסנים) טל

למעלה