חומרי ניקוי ורחצה
ניקוי: סודה לשתייה, מי חמצן כמלבין ומחטא, חומץ - הכול (משמש גם כמרכך כביסה). Bon Ami - לא יודעת אם יש בארץ. בארה"ב יש חומר שנקרא borax - אני לא יודעת אם יש בארץ, אבל שווה לבדוק. בורקס הוא מינרל טבעי בעל ריח קל - ולכן לא כל אדם רגיש לכימיקלים יכול להשתמש בו, כי רבים מהם רגישים לריחות. אנזימים - מפרקים לכלוך. בארה"ב יש חברות המתמחות בחומרי ניקוי טבעיים כמו Seventh Generation , Ecover. אני לא יודעת אם הם זמינים בארץ. בכל מקרה גם אותם יש לבדוק - הם אמנם טובים יותר מחומרי הניקוי התעשייתיים, אבל גם הם מכילים לעתים חומרי שימור, SLS )sodium laurel sulfate( - חומר מקציף מסרטן המיוצר מקוקוס, וחומרי ריח. כביסה: חומץ וסודה לשתייה, או לכל הפחות נוזל או אבקה free and clear בלי ריח וחומרי צבע. בשום אופן לא להשתמש במרככים ובמיוחד דפי מרכך - יש בהם נוירוטוקסינים, והם נוצרו כדי להידבק בבגדים. בגד שכובס במרככים ודפי מרכך עדיף לזרוק! אם לא רוצים, ניתן לנסות להוציא חלק מהכימיקלים בהשרייה ליילה באבקת חלב 0% שומן ואז כביסה, וחוזר חלילה. אותה שיטה עובדת גם עם בגדים חדשים. כאשר מכבסים בסודה לשתייה, יש להמיס אותה במים לפני שמכניסים את הבגדים, כי יש לה נטייה להרוס את הצבע כשהיא באבקה. לשימוש אישי - הכי טוב סבון טבעי נטול ריח. ייצור סבון הוא תחביב שתפס תאוצה בכל העולם ואני בטוחה שיש גם בארץ. נדמה לי שיש חברה ישראלית בשם ירדן שמייצרת סבונים טבעיים. הכי טוב זה קסטיל המיוצר משמן זית, השני הכי טוב זה סבון מגליצרין (מיוצר מתירס), שניהם בלי שמנים ארומטיים. דאודורנט - יש כל מיני דאודורנטים טבעיים נטולי אלומיניום, אבל למרבית הצער הם אינם אפקטיביים באותה מידה. מה שעובד הכי טוב זה לערבב סודה לשתייה עם קצת אלו-וורה. אם זה לא מספיק, לפחות השתמשו בגירסה ההיפו אלרגנית נטולת הריח של רול-און או סטיק (לא ספריי, ולא משהו שמשאיר משקע של אבקה). שמפו: אנחנו קונים שמפו בחנות הטבע. זה שמפו עם ריח לימון קל אבל בלי כימיקלים. אפשר גם להשתמש בססון קסטיל נוזלי אבל זה הורס את השער. אם אתם מעוניינים ביצרנים של סבונים ושמפו טבעיים תגידו - יש הרבה. קונדישיונר: כנ"ל סבונים. אני אישית משתמשת בשמן קוקוס כמרכך. צריכה לסיים - אם תשאלו ספציפית לגבי מוצר, אשמח לענות