חומר איכותי ברפואה סינית

חומר איכותי ברפואה סינית

מאד מעניין אותי רפואה סינית, בעיקר דיקור . פשוט מעניין. ללמוד בברושים נראה לי קצת גדול עליי כרגע. אני רוצה לקרוא חומר רציני באינטרנט או מספרים (לא באנגלית) היכן אוכל למצוא חומר איכותי ורציני למתחילים? תודה

RanLoel

New member
חומר ברפואה סינית

שלום לך, הרוב המוחלט של הספרות המקצועית בתחום קיים אך ורק בשפה האנגלית. שתי המלצות שאני כן יכול לתת בעברית הן סדרת הכתבות המצויינת של דר' ראובן ברק באתר של NRG מעריב (מדור ניו אייג' ורוחניות) ואתר סינית שמרכז הרבה חומר גם למתעניינים ולאנשים שאינם מהתחום. עוד המלצה אפילו יותר חשובה היא להתעניין אצל אנשים מהתחום. מקצוע הרפואה הסינית הינו מקצוע מאוד "חוויתי" ומעבר לקריאה כדאי להתנסות, לשוחח ולהתעניין אצל מטפלים, סטודנטים ואנשים שחיים את המקצוע. בנוסף, המכללות מציעות "ימים פתוחים" למתענינים, אפשר למצוא סדנאות של צ'י קונג והרצאות פרונטליות במרכזים השונים. הרבה הצלחה, רן

תודה רן

יש משהו במפריע לי. אני לא רוצה להיות מטפלת. לפחות לא רואה את עצמי כך כבר שנים ולא נראה לי שהדבר ישתנה. לא חלילה שיש לי משהו נגד לטפל אני אוהבת לעזור אבל זה פשוט לא הייעוד שלי או המשיכה שלי לטפל. כך שאני מרגישה שללכת ללמוד בלי "הדבר הזה" ישים אותי במקום קצת שונה מאחרים. אולי אם הייתה אפשרות להתחיל ללמוד קורס או כמה קורסים בלי לחשוב על 4 שנים או על ייעוד לחיים.

גיא שלו

New member
הצעה למתעניינת

במכללת רידמן יש קורס "טאו" ובו מלמדים את הפילוסופיה של הרפואה הסינית.זהו קורס שנתי שנפרד מהמסלול של רפואה סינית.הוא לא מיועד לסטודנטים לרפואה סינית אלא לנתורופטים או מטפלים/ות בשיטות אחרות. אני מאמין שהקורס הזה יענה על דרישותייך. בהצלחה

צמצום אפשרויות ../images/Emo13.gif

היי, חומר שאינו באנגלית מצמצם את האפשרויות בצורה משמעותית. מרבית החומר הינו באנגלית- מקצועי וגם לקהל הרחב, ולהוריד את האפשרות לחומר באנגלית מורידה את האפשרויות. ראיתי ששאלת את השאלה גם בקומונה, שירי נתנה לך רשימה של ספרים, אבל אני עדיין לא הבנתי מה בדיוק מעניין אותך לדעת- איך עובד הדיקור? הפילוסופיה שמאחורי? בכל מקרה, כדאי לחשוב להכניס לפחות את האנגלית חזרה לרשימת האפשרויות, כי אז נפתחת דלת לחומר רציני שיכול לפתוח צוהר מצוין לרפואה סינית. שבת שלום, יעל

מעניין אותי

לדעת את המסלולים של המרידיאנים שבגוף שלי להרגיש את הנקודות . אני עכשיו מטופלת בדיקור ומרגישה קפיצות איברים זרמים למה שאני לא אוכל גם לעשות זאת לעצמי. ואולי לא רק בדיקור אלא במגע. וללא קשר מעניינים הקשרים שבין מחלות לחסימות.

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

את מזכירה לי את עצמי. אני התחלתי את המסלול שלי כמטופל עם בעיות עיכול קשות , ריח רע תמידי מהפה, רעב מטורף - הייתי חייב לאכול משהו כל חצי שעה , בעיות שונות בעור ועוד. ברפואה הרגילה לא מצאו לי כלום. בזמנו התחלתי טיפול בדיקור דרך קופת חולים בבאר שבע (הייתי בזמנו סטודנט להנדסה) , והרגשתי זרמים וכל מיני דברים שמאוד ענינו אותי והראו לי ש"זה עושה משהו". הטיפול אומנם לא פתר לי את הבעיות (עשיתי שם 8 טיפולים) , אך המטפל אמר לי שכדאי לי לתרגל צ'י גונג. מכיוון שלא היה לי קורס צ'י גונג באיזור , קניתי ספר (צ'י קונג מאת ל.ו. קרני) והתחלתי לתרגל ממנו. עשיתי בעיקר עמידות , זה היה הדבר שהכי עזר לי להבריא. דרך התרגול הרגשתי זרמים וחוויות שונות , ועזבתי את לימודי ההנדסה והחלטתי שאני הולך ללימודי רפואה סינית. הייתי בטוח שבלימודי רפואה סינית לומדים להרגיש את הצ'י והמרידיאנים - בדיוק כפי שאת כותבת בתגובה שלך. בדיעבד הסתבר לי שבלימודי רפואה סינית לא לומדים להרגיש את המרידיאנים ! לומדים המון חומר תיאורטי על הנקודות ועל הפילוסופיה הסינית ופילוסופית הריפוי , לומדים בעל פה גם כן מפות מרידיאנים ולומדים לאתר את הנקודות שבמפות על הבן אדם שמולינו , אבל לא מלמדים להרגיש צ'י ומרידיאנים ! קפיצת המדרגה הבאה שלי התרחשה בסוף שנה שלישית ללימודי הרפואה הסינית - הלכתי לטיפול בשיטת הביואנרגיה - שיטה הנעזרת בעפעוף על מנת לחוש אנרגיות. ומכיוון שהטיפול עזר הלכתי ללמוד גם את זה. כבר הייתי מטפל מוסמך במגע (עיסוי , טווינא וכו') , ויום אחד כאשר ביצעתי עיסוי ולחצתי על נקודה , התחלתי לעפעף. בהדרגה הנקודות הצטרפו לקווים , וכך התחלתי להרגיש אותם. בהמשך הסתבר לי שהם שונים מהמפות המקובלות ברפואה סינית . אחר כך מצאתי ספר בשם "טאו שיאצו" שפיתח שיטה משלו להרגיש מרידיאנים וממצאי תואמים לחלוטין למה שהוא מצא. אם את מתענינת בנושא , אני ממליץ לך לקרוא את הספר "טאו שיאצו" ולתרגל צ'י גונג במקביל. בהצלחה.

למעלה