חומר לאתר האינטרנט

חומר לאתר האינטרנט

אני עובדת עכשיו על הקמת אתר האינטרנט של תוכנית 'השנה שלי', ולאור השרשורים האחרונים שבהם התחלנו לשתף בהתלבטויות שקשורות לשינויים שאנחנו רוצים לעשות, חשבתי שבנוסף למאמרים, למידע על התוכנית, לשאלות ותשובות ולמידע הנוסף, נוכל לפתוח מן פרק עבור כל נושא לשינוי שבו יהיה מידע ספציפי על אותו נושא, מקורות מידע כדוגמת החומר ש-BU שלחה בשרשור על מעבר דירה. בהנחה שאי אפשר לכסות את כל הנושאים, אני רוצה לשאול בעצתכם - איזה נושאים אתם חושבים שמתאימים. הייתי רוצה שנתחיל לצבור קצת חומר על מקומות להתחיל בהם, כי אחד הדברים החשובים להתחיל בשינוי הוא איסוף מידע. אם יש לכם רעיונות גם לגבי קיטלוג הנושאים הללו, הם יתקבלו בשמחה.

תמי ב

New member
"מעברים"

מעברים בחיים, נקודות מפנה. כמו: יציאה מבית ההורים, בחירת מקצוע, הורות, קריירה, משבר גיל הארבעים, וכו'.

BU BP

New member
יעל - לתשומת ליבך

הלינקים שצרפתי הם מתוך אתר "הכל במקום" - חברה שעוסקת בסידור וארגון בתים ומשרדים - הייתי בודקת זכויות יוצרים לפני פרסום באתר אינטרנט.

תודה BU,

כקישורים אין בעיה למיטב ידיעתי. ובוודאי שלא יפורסם חומר במלואו ללא רשות יוצריו.

meshi4

New member
התמודדות עם

מוות.שינוי בסטטוס.תהליכים בהתמודדות.הרחבת המעגל החברתי.קושי בשינויים שנלווים לתהליך.

shushu10

New member
יעל, נא הסבירי ביתר פירוט

איזה סוג של מידע כדאי יהיה להכניס באתר? למשל אתמול הזכירו כאן את נושא הכעס. מאחר ואנשים חדשים נוספים מדי פעם הם כמעט בטוח לא טרחו לעבור על כל החומר שנאמר בנושא. וחבל שנדוש במקום. אם את מתכוונת שנרכז נושאים תחת כותרת אפשר אולי לחלק את נושא השינוי לשני תחומים ראשיים- שינוי רוחני/פנימי: התמודדות עם כעס, דכאון, אבדן, ועוד. שינוי חיצוני - מעבר דירה, שינוי מקום עבודה, למודים, ועוד. הרעיון של ריכוז לפי נושאים בהחלט רעיון טוב. שיהיה לך יום נפלא

תודה שולה, החלוקה שאת מציעה

מעולה בתור התחלה. לגבי המידע - אני עוד לא יודעת, וגם לגבי זה אשמח לשמוע הצעות. בנתיים נתחיל בקיטלוג של הנושאים, אחר כך נמשיך לתכנים. תודה רבה!

sobolina

New member
אני מציעה גם קבלת החלטות ../images/Emo26.gif

אני מאמינה שלכל אחד ואחת מאיתנו תמיד יש בעיה להחליט החלטה מסויימת. ישנם אנשים שאפילו לא יודעים איך להחליט - אז הם כאלטרניטבה הם נעזרים בחברים/משפחה/אנשים קרובים שהם מאמינים שיוכלו לעזור להם להגיע להחלטה הנכונה להם. נושא קבלת ההחלטות הוא נושא שגם דנים ודשים בו כמעט לכל אורך הספרות המקצועית הן מבחינת ניהול,והן מבחנית נושא מרכזי בחיי היומיום. אני מאמינה שחשיפה לנושא הזה מהבטים שונים תוכל רק לעזור לכולנו. אני אשמח לעזור. ועוד מחשבה שחשבתי לעצמי- המון אנשים כותבים פה דברים ממש מדהימים. מזמן כבר היה אפשר להוציא ספר שלם עם כל התגובות/פירגונים/הודעות של אנשים במהלך השבועות האחרונים. אולי שווה שכמה אנשים שיש להם נושא שלדעתם באמת חשוב שיופיע באתר וכו' - אם הם מרגישים צורך להרחיב על הנושא הזה,אני מאמינה שאולי אף ירצו לתרום מעט מזמנם ולכתוב משהו קצר על הנושא. כך,אנו גם לומדים קצת על הנושא , גם משתתפים באיזשהו תהליך כתיבה ויצירה (ויש מספיק אנשים שלדעתי יסכימו איתו שזה ממש תורם). בכל אופן - אני אשמח לעזור. אחשוב על עוד נושאים ועד להודעה הבאה......... הילה

sobolina

New member
עוד הצעה - ניהול זמן ../images/Emo26.gif

כמה לא צפוי שאיך שאני אשלח הודעה , פתאו יצוץ לי עוד רעיון לראש. בכל אופן - גם נושא"ניהול זמן" הוא לדעתי נושא מרכזי. ישנם הרבה אנשים שלא יודעי איך לנהל את הזמן שלהם בצורה נכונה. בין אם זה בעבודה,לימודים ובין אם זה בחייהם הפרטיים. אין ספק שאם לאנשים יהיו כלים נכונים להתמודדות נכונה בניהול הזמן שלהם - הם יוכלו להפיק הרבה יותר מעצמם בכל יום. ואני גם מאמינה שניהול הזמן , יש לו קשר מסויים עם מצבי לחץ. בנוסף,גם לנושא הזה יש המון ספרות מקצועית והיבטים שונים על ניהול הזמן,החל מתכנון אישי בכל יום , וכלה בסדנאות לימוד. נראה לי שפעם עשיתי על זה אפילו עבודה באוניברסיטיה - אני אנסה למצוא אותה אם יהיה צורך.... רק אושר
הילה

ניהול זמן - זה כלי שרצוי לפתח אותו

כדי לאפשר את תהליך השינוי. אז אם לקחת את זה לכיוון הכללי יותר - אולי כלים לאיסוף בדרך לשינוי?

AVI987

New member
שנוי קרירה

קרירה שניה בחיים .חיפוש קשיים וכל מה שמתלווה לתהליך

למעלה