חומר לבגרות ב-5 יח"ל גיאוגרפיה- דחוף

ronniegirl6

New member
חומר לבגרות ב-5 יח"ל גיאוגרפיה- דחוף

שלום לכולם, נרשמתי לבגרות בגיאוגרפיה לעוד חודשיים (מועד קיץ), נרשמתי דרך בית ספר לבגרות אבל המורה ביטל המון שיעורים וגם מרח את הזמן בקיצור החלטתי לעזוב ועכשיו אני צריכה ללמוד את כל החומר לבד!!! אני חייבת לגשת לבגרות הזאת כי אם לא אני מפספסת שנת לימוד!!! בבקשה כל מי שיכול לעזור אני אשמח מאוד... אני מחפשת ספרים ללימוד עצמי או הפנייה לאתר עם סיכומים, ועזרה עם הנושאים שצריך ללמוד יש לי את המיקוד אז אני אשמח לקבל המלצות באילו נושאים כדי לי לבחור (אמרו לי שעדיף לוותר על נושא האקלים, ושארצות הברית הבתר תעשייתית זה נושא מאוד קל) בקיצור כל עצה תתקבל בברכה ואם אפשר בהקדם האפשרי!דבר נוסף שמעתי שיש ספרי לימוד של אנקורי לבגרות - האם הם מכילים סיכומים והסברים של החומר לפי המיקוד? או רק שאלות מבגרויות שעברו? ודבר אחרון אחרון חביב האם זה באמת אפשרי ללמוד לבד בחודשיים? תודה רבה רבה רבה לכל מי שיעזור שיהיה ערב טוב לירון

שלום לירון

ברוכה הבאה לפורום. אנחנו פה בשביל לעזור ובמיוחד לאלו שאוהבים לעזור לעצמם. אני מאמינה שאם תשקיעי מאמץ תוכלי להיות מוכנה לבחינה. עכשיו נתחיל.... ספרי לימוד - אין ספר שמרכז את כל החומר. החומר פזור על כמה ספרים ולא אוכל להמליץ לך ללכת לרכוש את כולם כי זו הוצאה כספית גדולה. אני ממליצה לחפש אצל מכרים, שכנים וכו... או אולי אפילו בספרייה העירונית, יתכן ששווה לצלם פה ושם איזה פרק או סיכום. רשימת הספרים נמצאת באתר האינטרנט של משרד החינוך, ראי בסוף הודעתי קישור לשם. אתרים עם חומר - כנסי לאתר " רשת המורים לגיאוגרפיה" ( קישור למטה ובקישורי הפורום גם ), שם יש שפע סיכומים והנחיות שנכתבו ע"י מורים והאתר כל הזמן מתעדכן. פורום לימודים ושיעורי בית - יתכן וגם שם תוכלי לקבל עזרה. אנחנו - תמיד אפשר לפנות אלינו בשאלות, רצוי שאלות ממוקדות ואנו עושים את המיטב לעזור בהקדם האפשרי. דברים שהם חובה - אטלס ! ועוד משהו... אם תדפדפי כמה דפים אחורנית תוכלי למצוא שאלות דומות לשלך ואולי תשובות שיוסיפו לך על זו שלי. הרבה בהצלחה, אנחנו פה.

r o i 1 9

New member
לגבי אטלס

מהו האטלס הממומלץ? במיקוד רשומים שלושה. מי מבינהם הכי ממולץ? לצערי,לי יש בבית אטלס של "ידיעות" שאסור בשימוש.... אצטרך להלוות ממישהו...

המלצה בלבד

אטלס אוניברסיטאי חדש של ברור. אטלס ישראל הוא רשות במבחן ואם תשיגי אותו הוא יכול לפתוח בפנייך עוד מספר שאלות שבנויות במיוחד עבורו.

אשמח לעזור...

יש לי פול חומר... אני תלמיד -יב' בג"ג.. אוכל לעזור בחומר שאני ניגש לבגרות עוד מעט.. שזה ה-כלכלית , וארה"ב מה שאני לומד(יש גם אפשרות מערב אירופה אבל אנחנו לומדים ארה"ב) יש לי חומר מסוכם כמו מיקודית מהמורה...

r o i 1 9

New member
יש!!!

מישהו שעושה כלכלית! מה העמודים שצריך ללמוד מהספר? התיירות זה ברור לי כי זה פרק מוכגדר. אבל מיקום וסוגי משקים.איזה עמודים בספר בדיוק?

חחחח בקשר לספר...

אני לא יודע כלום.. אבל יש לי חומר מסוכם על הכל גם על המשקים.. משקים אני הכי אוהב.. מה זה קל
חייב לענות על זה בבגרות כשאלה ויש לי גם שאלה על זה ממבחן.. אתן במסר.

למעלה