חומר ללימוד QTP...

Taloded

New member
חומר ללימוד QTP...

אני מעוניין ללמוד כמה שיותר לעומק את התוכנה. האם יש ספרים/אתרים או כל חומר לימוד שיכול לעזור לי?

erandd

New member
קודם כל יש את האתר של מרקורי

שם תוכל להוריד גרסת אוואלואציה של הכלי לשבוע (צריך ליצור משתמש וססמה). כדאי אבל שתקרא קודם את המאמרים שלהם על הכלי כדי שתנצל את הזמן ללימוד הAPI ולא על איך מפעילים. תנסה גם לדבר ישירות איתם אולי הם יסכימו לתת לך הארכה על השבוע. עוד משהו-תברר אם יש למישהו כאן בפורום ספרים של מרקורי על הכלי. דרך אגב שפת הפיתוח היא VBSCRIPT כך שתוכל ללמוד אותה דרך כל אתר ללימוד עצמי כמו W3Sschools

Taloded

New member
תודה....

יש לי את התוכנה לזמן בלתי מוגבל. התחלתי לחקור אותה ואפילו יצרתי טסטים ע"י הקלטות לפי ההדרכה ב-Help. אבל הבנתי שהקלטות אינן מספיקות, אלא משהו לטסטים בסיסיים ביותר... בקשר ל-VBscript, נכנסתי לאתר ללימוד השפה אבל לא ברור לי: א. מדוע כשאני מקליט , הטקסט שנכתב באופן אוטומטי לא נראה כמו VBscript ? ב. יש לי ניסיון בתכנות VB. האם זה יכול לעזור לי? ג. האם יש נקודות ספציפיות שכדאי לשים עליהן דגש בלימוד QTP .(כתבת משהו לגבי API). תודה על העזרה

erandd

New member
בבקשה

א. הטקסט הוא ב-VBSCRIPT אבל יש פונקציות מובנות של QTP שהוא משתמש בהן. אבל בכל מקרה תשים לב שהוא מפנה בHELP לVBSCRIPT TUTORIAL ב. בטח שנסיון כזה יועיל רק תזכור שזו שפת סקריפט ולא שפת הידור והביצוע שונה ג. שים לב במיוחד ל-REPOSITORY של האוביקטים והיחס ההיררכי של אוביקט (תמונה בתוך טבלה בתוך FRAME) עוד משהו: תקליט גם באפליקציות WEB וגם באפליקציות WIN32 ותראה את ההבדלים בקוד. דרך אגב הגרסה באתר היא חדשה (גרסה 8) יש לה כמה חידושים מעניינים שכדאי שתראה

למעלה