חומר למחשבה לגבי מגורים בלוד

חומר למחשבה לגבי מגורים בלוד

אחותי התחילה לאחרונה לעבוד במושב זיתן במפעל מקומי. אחת מחברותיה לעבודה גרה כיום במודיעין ובמשך שבועיים ניסתה לשכנע את אחותי שכדאי לה לעבור עם משפחתה מלוד למודיעין. אותה חברה לעבודה התגוררה בעבר בגני אביב אבל לטענתה, מכרה וברחה מהמקום למודיעין. אחותי עובדת במקום כבר חודשיים והגיע היום שבו החברה לעבודה אמרה לאחותי שהיא ביקשה מבעלה שימכרו את הדירה במודיעין ויחזרו לגני אביב. כל זאת למה? החברה הזאת גרה במודיעין, עובדת במושב זיתן ואת בנה הקטן מביאה כל בוקר לפני העבודה לגן פרטי בשכונת גני אביב, כי זה יותר נוח לה. אחותי מספרת לאותה חברה על חייה בשכונת גני אביב עד כדי כך שהחברה לא מבינה איך היא לא ראתה כמה נחמד בגני אביב. וחשוב מכל - עלות המחייה זולה יותר מאשר בלוד. בשכונת מגוריי יש אנשים טובים מאוד, שכנים נחמדים, פעילויות לילדים וכעת גם לנוער ולמבוגרים. נפתחות כאן חנויות חדשות שנותנו מענה במגוון תחומים. גם בתחום של תחבורה די מסודרים כאן, חוץ מהרכבת שהגיע הזמן שכבר יסדרו לנו בגני אביב תחנה. נמאס לנסוע כל בוקר באוטובוס כדי להגיע לרכבת וכשחוזים נזקקים לשני אוטובוסים כי אין אוטובוס מתחנת הרכבת לתוך גני אביב. בשורה תחתונה - כמי שהתגוררה כבר בראשון, בחיפה, בתל-אביב: אני חייבת לציין שלמרות כל החסרונות לתושבי שכונת גני אביב יש סיבה להתגאות בשכונה שלהם.

lj101

New member
בשורה תחתונה אמא יקרה

שזול <> לאיכות כלומר ואני אנסה להסביר את עצמי במצב הקיים ימשיכו לנהור לרמלוד אוכלוסיות חלשות ונמשיך להיות ערים דורשות טיפוח ולא ערים מתקדמות, ערים שבהם יוקר המחייה גבוהה מאופיינות בד"כ באוכלוסיה חזקה כלכלית ברובה וכמובן אז ניתן לטפל ביתר קלות במי שזקוק לסיוע, לעומת זאת לנו ברמלוד כאשר היחס עומד 50:50 קשה מאוד. אני לא יודע על איזו איכות מדובר בגני אביב כאשר מימין יש לכם סחר בסמים ויריות, ולא פעם בקרתי במספר מבנים גבוהים שיש בשכונה וההזנחה שיש שם בפנים לא דומה לשום מקום.

the buty

New member
לlj , תלוי איך מסתכלים...

אכן עקב אכילס של לוד הוא המצב הסוציואקונומי של מרבית התושבים..ולוד היא עיר שדורשת טיפוח כי אין לתושבים לתת בעצמם לחינוך (אפור) או לגינות מטופחות סביב ביתם.. לכן המצב יישאר כזה גם אם יעלה ראש עיר אחר. אלא אם יבוא קוסם... לכן אני אומרת , צריך לדעת להסתדר עם מה שיש ולהפיק את המירב. והכי חשוב זה לשנות גישה. אל תאמר , זו לוד וזה מה שיהיה , תתגאה בעירך , באנשים סביבך ותאמין , גם בעצמך. בקשר לסמים ? מאז שבני רגב ראש עיר- מעל 35 הריסות מבנים לא חוקיים ולפחות 3 פשיטות גדולות על מעוזי הסם. נכון שמחיאות הכפיים מופנות גם לסנ"צ יוסי בוקר, אבל בואו נהיה פיירים - בני רגב עשה מה שלא העז אף ראש עיר אחר לפניו ( שהיה מעל 3 חודשים בתפקיד) חייבים להשאיר את בני רגב !!! אוהבת את כולכם

lj101

New member
אם לא הייתי גאה בעיר שלי

לא הייתי פועל למען שיפורה וקידומה (במקרה רמלה), אבללל.... לגבי חינוך (אפור), טיפוח גינות ומבנים אני מכיר הרבה מאוד משפחות מחוץ לרמלוד שמרוויחות משכורות נמוכות אבל קיימת תודעה גבוהה לאיכות הסביבה וחינוך מצד אותם התושבים התושבים והעירייה ולא צועקים שהם מסכנים. אצלי בקהילה משתמשים בפתגם ישן שאנסה לתרגם אותו לעברית "בוכים שאין כסף, אבל בסוף היום שוחטים ואוכלים כבש שלם", אז את מבינה אנשים התרגלו לקבל הכל בחינם או בהנחות. לגבי רגב אין לי דעה עליו מכוון שאני לא תושב לוד אבל ממה שראיתי ואיך שהעיר נראית אני לא הייתי גאה במיוחד להשאיר את רגב לקדנציה נוספת. אתם צריכים מישהו שינער את העיר ולא איזה קומבינטור, אחד שינער ויפעיל חוקים נוקשים (מונציפאלים) לשיפור ולקידום העיר.

אני נהרתי ללוד - אני אוכלוסיה חלשה?

נכון, הגעתי ללוד בגלל מצוקה כלכלית ורצון לשכור דירה במחיר סביר. נכון, אני אמא ל-4 בנות - מה שמוגדר בפי כל משפחה ברוכת ילדים. נכון, אני לא עובדת מאחר ובנותיי עדיין צריכות אותי ואין שום עבודה שתהיה מספיק גמישה בשעות שלה כדי שאוכל לשוב בזמן לבנותיי. נכון, האיש שלי קורע את עצמו בשתי עבודות ובסה"כ עובד 12 שעות ביום ונוסע בערך 5 שעות ביום. אבל אנחנו שנינו בוגרי 12 שנ"ל ולאישי תעודת בגרות. שנינו דוברי אנגלית שוטפת (בעלי גדל בילדותו בקניה ולמד בבית ספר בריטי) שנינו אנשים ליברליים ובעלי ראש פתוח לקבלת האחר, השונה מאיתנו. שנינו ישראלים שורשיים. שנינו דוגלים בבריאות מעל הכל, לא מעשנים, לא שותים באופן קבוע וסמים מאיתנו והלאה. בנוסף למשפחתי שלי, המשפחה המורחבת שלי גם היא נהרה ללוד, בגלל שזול לחיות בעיר הזאת. זול לא שווה פחות איכות. משום מה אנשים לא מבינים שלא כל מה שיקר זה טוב. בתל אביב משום מה מחירי הדירות בשכירות הם מאוד גבוהים בלי שום קשר לאיכות הדירה אלא רק לפי המיקום שלה. הארנונה גבוהה, הביגוד יקר, המזון יקר יותר. אבל איכות החיים לא טובה יותר. באזור בתל אביב שגרתי גם כן היו סמים ובניה לא חוקית - בעיקר של מועדונים ופעילות של אותם מועדונים בשעות מרגיזות כמו למשל ביום חמישי אחרי אחת והמשטרה לא עושה כלום בנדון. לעומת זאת, בתל אביב היו לנו שכנים טובים, היה חוף ים, היו פאבים במרחק הליכה מהבית שיכולנו ללכת, בתקופה שמצבנו הכלכלי היה טוב יותר. אנחנו פה בגני אביב 6 משפחות, וזה רק מהמשפחה שלי שעברנו במיוחד לגני אביב בגלל שזול לחיות כאן ואנחנו אלה שתורמים לעליית רמת החיים בשכונה שלנו, כי אכפת לנו מסביבת המגורים שלנו. אני בטוחה שכמוני וכמו משפחתי יש רבים בגני אביב בפרט ובלוד בכלל.

lj101

New member
במילה "איכות" התכוונתי לאיכות חיים

ולא לאיכות התושבים. תראי אם קראת לפני כחודש כתבה על נתיבות וראש העיר שלה, אמר ראש העיר שלהם שהוא קיבל תושבים לעיר ע"פ סלקציה ולאוו דווקה אם היה להם כסף או לא היה, גם אני שייך לאותו מעמד הביניים (כך אומרים) שמשלם את המיסים ומשלם הרבה כסף לפעותון ועוד הרבה תשלומים ללא הנחות, לעומת זאת הגיעו לאיזורינו אוכלוסיות בעיתיות מכל המדינה אוכלוסיות של נרקומנים ולשעבר, משתפי"ם, זנות, ועוד שנהרו לכאן רק בגלל החממה שיצרו כאן נבחרינו תמורת שילומים כאלה או אחרים (רווחה רווחה וטיפול נקודתי) לסתימת פיות בשום עיר אחרת אותן האוכלוסיות לא היו מתקבלות ואנחנו משלמים במקומם. דוגמה שאינה קשורה לתושבים מכירה הסיפור של פי גלילות ? תביני תושבי חולון וראשל"צ ורוב ניבחרי הציבור שלהם עמדו על רגליהם האחוריות כדי לא להביא לשם את החברה למה ? למען איכות החיים וביטחון ילדיהם ושלהם, לעומת זאת וקשה לי להאמין שלא כך היו נוהגים באיזורינו אם היה מקום פנוי הם היו דואגים לאינטרסים שלהם ולא שלנו (במקרה או לא היו מסדרים לשפחות שלהם עוד כמה ג'ובים). לגבי מועדונים ומקומות בילוי לפחות בת"א ובראשל"צ לא סוגרים את מקומות הבילוי כמו שעשו לנו ברמלה לקראת סוף שנות ה-70.

the buty

New member
יש לך במה להתגאות אמא יקרה

כתושבת לוד גאה , אני מסכימה איתך. מקום מגורים משקף את פני האנשים שגרים בו. ואיך שנרגיש ונעשה , כך ייראה המקום. גני אביב כמשל , מה רע בה ? יופי של שכונה , הרבה תושבים מעורבים ואכפת להם , העירייה יחסית משקיעה , ויש לנו ( לכם ולי כתושבת לוד..) : מתנ"ס פעיל שבראשו יהודה קסקס , אחד האנשים האכפתיים בלוד , מרכז נוער שעוד מעט ייפתח , מרכז פייס בו אולם ספורט מהודר , שני בתי ספר לתפארת מערכת החינוך ואפילו חטיבת הביניים הראשונה בלוד הוקמה בשכונה. הכבישים נקיים , הכיכרות ירוקות וחיוכים... אמא יקרה , יש לך במה להתגאות ... כדי שהעשייה תמשיך , תצביעי נכון !

zivsb

New member
שבת שלום נשים יפות../images/Emo25.gif

אתן צודקות לגדל ילדים בלוד זה כמעט בחינם ולכן הברה של....מביאה את ילדיה ללוד לגן למעון וכו במודעין ושוהם זה יקר מאוד אבל מעט השקעה וגני אביב פורחת למשל:סלילת כביש נוסף המחבר את השכונה ללוד ויש כזה בתוכניות הריסת הבתים הלא חוקיים מסביב לשכונה יצירת רצף בניה "חוקית עם העיר" והנה לכם שכונה יפיפיה

אין מה לדאוג - אני כאן לסדר הכל

אני בסך הכל שנה שניה גרה בגני אביב. לאט לאט אני קולטת מה קורה ומה נעשה ובעזרת הפורום הזה אני מתעדכנת על כל מיני דברים שחשוב לי לדעת. מהר מאוד אני אתחיל להתכתב עם גורמים חשובים ואחראים בעירייה ואם יהיה צורך אני אפנה לכל מיני רשויות אחרות (משרד התחבורה, משרד הפנים) כדי שיזדרזו לטפל בעניינים. אני עובדת צמוד עם עו"ד ויש באפשרותי להעזר בו לניסוח מכתבים ומסמכים בעלי אופי משפטי כדי שיראו שיש להם עסק עם אנשים שמבינים עניין ואכפת להם מהעיר שלהם ולא סתם עוד איזה נודניק שלא מבין כלום. כדי לזרז, למשל, את עניין בנית תחנת הרכבת כדאי לבדוק קודם כל מה התוכניות ומה כבר בתהליכים ולפי זה להעלות על הכתב את הדרישות והטענות בצורה עניינית ומסודרת. מכתב פשטני החתום על ידי "תושב מודאג" או "תושב זועם" לא יקבלו כל יחס ובטח שלא תגובה עניינית.

את יהודה קסקס יצא לי להכיר מקרוב

הוא איש מקסים שאוהב לעזור לקהילה ותושבי גני אביב גאים בו שהוא מנהל המתנ"ס שלהם. הוא מנסה לעזור לי בכל הזדמנות שהוא יכול.

למעלה