חומר למחשבה:נישואין בתוך המשפחה

רוניטו

New member
חומר למחשבה:נישואין בתוך המשפחה

אברהם מבקש משרה להתחזות לאחותו, דווקא במצרים. ארץ בה המלכים היו נושאים לאישה את אחיותיהם. וכן יתכן שעוד חלקים מהעם עשו זאת. מיקרי?? יש לכם רעיונות? בפעם השנייה בה השתמש אברהם בטריק " האחות" היה זה על אבימלך. כאן תגובתו של אברהם הייתה שונה, הוא טען כי שרה היא אחותו מצד אביו, אך לא מצד אימו, והיה זה לאחר שחזר ממצריים. מעניין??? לפי רשימת היוחסין, רואים שהיא לא אחותו( אם אני לא טועה, הפירוש המסורתי הוא כי מאחר שאביה נפטר, סבה תרח גידלה, ובני בנים נחשבים לבנים, ןלכן החשיבה כאחותו)

shushu10

New member
לענ"ד אין קשר ונהפוך הוא - מנהגי

האישות במצרים היו ידועים כשיא התועבה בתקופה ההיא. הסיבה היחידה היא שאברם מבקש להציל את שניהם עם תפיסתם המיידית במצרים. אם היה אומר שהיא אשתו היו הורגים אותו וגם לה לא היה מגן. כשאמר להם שהיא אחותו החלו לתת לו מתנות (וייטב לי ..) ולכרכר סביבו כדי שישפיע עליה לתת את לבה למלך. יותר מאוחר אברם חושש שנהג שלא כראוי ואומר לאל -"מה תתן לי ואני הולך ערירי ובן משק ביתי..." הוא בטוח שלא יהיה לו זרע - אולם לפי תשובת האל אנו רואים שהאל מאשר את מעשהו, מרגיע אותו ומבטיח - ככתוב - "אל תירא אברם אנכי מגן לך שכרך הרבה מאד".

יוסי ר1

Active member
נישואין במשפחה בימי קדם.

אכן, נקודה מעניינת העלית. על פי הפשט, נראה כי אכן נקלע אברהם למצוקה כה גדולה, עד כי ירד למצרים, בידעו כי הוא מסכן עצמו ואת אשתו. ולכן נראה הפשט, כפי שגם שולה ענתה בתחילת דבריה, (עם החלק השני אני לא מסכים), כי אברהם היה עסוק בהשרדות, וזה הרעיון שעלה בראשו, שאם ממילא יקחו את שרה, והוא אינו יכול למנוע זאת, לפחות לבינתיים הוא יינצל אם יאמר שאחותו היא. אנו יודעים שבמצרים אכן נהגו נישואי עריות, אחים נשאו לאחיות וכדומה. חזל דורשים על דברי אברהם לנעריו, (המצריים) "שבו לכם פה עם החמור - עם הדומה לחמור", שהמצרים פרוצים בעריות. ישנו מסמך מעניין מהמזרח הקדום, כתובת ארון הקבורה של אשמנעזר מלך צידון (צחוק הגורל , שהוא קבור בארון מצרי דווקא...). אשמנעזר זה כותב בין היתר כי הוא מת בדמי ימיו "כ אנך נגזלת בל עתי מסך..." , והסיבה שהוא מביא מפתיעה - הוא מספר כי אמו, אמעשתרת היתה נשואה לאחיה. יתכן כי זו היתה הסיבה למחלתו ומותו בצעירותו, עקב בעיות גנטיות!.

למעלה