חומר למחשבה

חומר למחשבה

שלום חברים , מזמן לא כתבתי כאן והיום ראיתי מודעה מעניינת בעיתון הארץ וזה הולך ככה למרות כל מה שקרה בהפגנות בנגב,שריפת צמיגים ,חסימת כבישים וכו´(בלי להיכנס לפרטים) לא נורתה אפילו ירייה אחת מהמשטרה לכיוון המפגינים מוגש כחומר למחשבה על רקע אירועי אוקטובי 2000 לא היה כתוב במילים האלה בדיוק כי אני לא זוכר אבל זה היה הרעיון והוגש על ידי האגודה למען זכויות האזרח ותחשבו על זה.....

לליכודניקים- שאלות לריענון הזיכרון

1. האם במהומות בנגב נרגמו השוטרים באבנים בצורה שסיכנה את חייהם? 2. האם מפגיני הנגב עצרו מכוניות של אזרחים תמימים, הוציאו את האזרחים מתוכן ושרפו אותן? 3. האם תושבי הנגב צעקו מוות ליהודים, מוות לערבים, מוות לממשלה או כל צעקה אחרת? 4. האם הם שרפו סניפי בנקים, ניפצו רמזורים ופגעו ברכוש? 5. האם תושבי הנגב נוהגים לערוך עצרות ולצעוק בהן: "בדם ואש נפדה אותך פלשתין/אל אקצה"? 6. האם לתלמידי הנגב מחולק "יומן השהיד לתלמיד"? 7. האם בקרב תושבי הנגב נרשמה מעורבות כלשהי בפעולות טרור כמו ליל הקילשונים או סיוע למתאבדים? אם התשובה על כל אלה שלילית (מיותר לציין שהיא חיובית לחלוטין ככל שמדובר בערביי ישראל, ואם מישהו סבור שאני משקר אני מוכן שיתבע אותי על לשון הרע. הכל הופיע באמצעי התקשורת), אז נראה לי שדווקא לידידנו הדוקטור יש חומר למחשבה....

ממממממ

הרבה מהשאלות ששאלת הם לאומיות ולא אזרחיות אבל הפגנה היא הפגנה ... לא קשור מה נאמר שם , ואם כבר הזכרת את זה אז אחרי כל פיגוע יש צעקות של מוות לערבים , הממשלה עושה משהו נגד אותם אנשים שצועקים ? אם אני יוצא עכשיו וקורא בהפגנה מוות ליהודים (אלה בכלל לא הדעות שלי) יש לך מושג איך זה היה נגמר איתי ? בטח לא הייתי הולך הבייתה אחרי זה. אף אחד לא צודק ואף אחד לא מושלם , כולם עושים טעויות במיוחד משטרת ישראל אבל המשטרה מבחינה טוב טוב בין ערבי ליהודי בהפגנות של ערבים אין בעיה לשלוף אקדחים אפילו לא צריכים לחשוב על זה אלא שבהפגנות של יהודים בכלל לא חושבים בכיוון תחשוב על זה..

byron

New member
ה"ארץ"?

אתה וודאי מתכוון לבטאון מפלגת העבודה. עד לפני מחודשיים הייתי מנוי לסמרטוטון זה. א´ כי יש להם מוסף כלכלי מעולה וב´ כי כדי לשמוע דיעה קצת שונה משלי (יש סיכוי שאני טועה). ביתלי את המנוי (די בזעם) בגלל כותרת ראשית שעסקה לא במלחמה באפגניסטן, לא במלחמה בשטחים, לא בבעיות הכלכליות ולא במגרש שקנה רה"מ לשעבר (ברק) במליון וחצי דולר. אלא בחשדות ואני חוזר חשדות לעבירה במערכת הבחירות של שרון מבחינת מימון מפלגות. כשברק נחשד (עמותות זוכרים?) זה לא הגיע לעמוד הראשון. כותרת זו נתנה לי להבין כי ה"ארץ" לא מעביר מסר שמאלני אלא מסר אנטי ימני. אין לא אינטגריטי עיתונאי, ולפיכך כל מה שנאמר בו פסול בעיני. ותושבי הנגב מעולם לא רצחו אזרח ישראלי כחלק מ"מחאתם" (או שכרגיל בתור שמאלן שכחת את ההרוג ה13 במהומות אוקטובר אזרח ישראלי יהודי שנרגם במכוניתו בלב ישראל - לא מעבר ל"קו הירוק" - ונהרג)

הייתי לפני כמה שבועות בביקור מטעם

ביצפר בבית מדרש לליכודניקים (מוזיאון הלח"י במצודת זאב) וקיבלתי שמה את העיתון המפלגתי של הליכוד, "הירדן". ומה היה בשער הראשי? לא על המלחמה באפגניסטן, לא על האופנוע שקיבל עמרי שרון. היה כתוב על העמותות של ברק... אבל בתכלס מה זה משנה? אף אחד לא קורא עיתונים מפלגתיים, אף אחד לא שם על מה שהוא קורא שמה...

byron

New member
זו בדיוק טענתי

מדובר בעיתון מפלגתי שלא מתימר להיות "עיתון אוביקטיבי" לעומת ה"ארץ" שכן מתימר לעשות זאת.

עיתון הארץ לא עיתון מפלגתי

הוא עיתון של הציבור האקדמאי והחושב בארץ, ומשום זה יש לו נטייה קיצונית לעבר השמאל. כמו שמקור ראשון הוא העיתון של הציבור הלאומני בארץ, ולכן יש לו נטיה ימנית. נ.ב. כל התקשורת בארץ מושחטת ומסריחה. אני מאמין רק לרשת ב´ ברדיו...

byron

New member
לא מפלגתי

אלא השופר של ערפת. יש כאן משהו שמאלן שאוהב לצטט את מעריב בכל ההשמצות נגד ביבי והימין, עכשיו תורי נא להשוות עמוד ראשון של מעריב לה"ארץ". באחד מהם מסופר על שתי נשים ממוצא ערבי שנרצחו בבית לחם. תנחשו מי העיתון שכתב על זה? טעיתם זה היה מעריב. פתאום ה"ארץ" מתעלם מרצח של ערבים חפים מפשע? לא הוא מתעלם מרצח נוצרים ע"י תנזים. אותו תנזים ששייך לערפת, אותו ערפת שנורא רצה לחגוג בבית לחם את חג המולד. מישהו שם לב לסתירה במשפט לעיל?

למעלה