חומר למחשבה

רותי&ע

New member
חומר למחשבה

במקום לשאול את עצמם כל העת איך הם בתוך הורים, על האב או האם לשאול את עצמם: "איזה מין בני אדם אנחנו בהתייחס לילדינו?" "אני רוצה שילדי יהיה מאושר, - האם אני עצמי מאושר?" "אני רוצה שילדי יהיה יצירתי, - האם אני עצמי יוצר או מתלהב מדברים חדשים?" "אני רוצה שילדי יקרא הרבה, - כמה ספרים אני קראתי בחודש האחרון, בשנה האחרונה, בשנים האחרונות?" אני רוצה שיהיו לילדי הרבה חברים, - כמה חברים יש לי?" "אני רוצה שלילדי יהיו עקרונות ואידאלים, - האם לי יש עקרונות ואידאלים? ואם כן, האם הם מתגלים בדברים שאני עושה?" "אני רוצה שילדי יאמין בדברים, - האם אי פעם אמרתי לילדי במה אני מאמין?" "אני רוצה שילדי יהיה רחב לב ומתחשב, - האם אני מתחשב באחרים ומתייחס לצרכיהם?" אנשים מושכים אליהם לא את מי שהם רוצים, אלא את הדומים להם, כך אין בני האדם מגדלים את הילדים שהם רוצים, אלא ילדים המתדמים להם עצמם. מתוך הספר "אני בסדר – אתה בסדר" / ד"ר תומס א. הריס

תודה רותי ../images/Emo3.gif

הוספת לי עוד דאגות ורגשות אשמה
לא כועסת עלייך חלילה (
) רק מציינת עובדה... שירלי.

רותי&ע

New member
למה רגשות אשמה?

אני חושבת שהרעיון מאחורי הקטע הוא מאוד חכם ונכון לא רק לגבי יחסי הורים וילדים אלא לכל מערכת יחסים. נאה דורש נאה מקיים. מה שאנחנו דורשים מאחרים כדאי שקודם כל ניישם על עצמנו. ברור שזה מטיל עלינו ההורים אחריות. אבל מרגע שנהיינו הורים-אחריות באה כחלק מהעיסקה.

מירי,

New member
ואם אני לא..

אם אני לא מאושרת (רק דוגמא) האם אני רוצה שילדיי יהיו לא מאושרים? אם חסרה בי היצירתיות (ולי אין טיפת דימיון) האם אני רוצה שילדיי יאבדו את שלהם?

ברור שנרצה שיהיה לילדים שלנו

הכל..ויותר טוב מאשר לנו היה/יש...ושיהיו יותר טובים מאיתנו... למען עצמם ולמען האנושות... הרעיון היה ..שהתפוח לא נופל רחוק מהעץ..או שמעץ תפוזים לא יצמח תפוח... אבל בכל זאת זה מזון למחשבה...תבדוק מי אתה..תתן דוגמא..ואז תבוא בדרישה.

ליאת +

New member
או אולי תבדוק למה אתה רוצה משהו

מהילד שלך, ומאיפה נובע הרצון הזה. אני מכירה מישהי שכל הזמן נורא דחפה את החבר שלה לעשות רישיון על אופנוע. בסוף נפל לה האיסמון והיא הבינה שהיא רוצה לעשות בעצמה רישיון על אופנוע , רק שהיה לה יותר קל להשליך את זה על החבר שלה .

אירית+

New member
יפה ונכון!

לנו בתור הורים אסור לשכוח שהחינוך האמיתי בא מתוך דוגמא שבאה מהבית! ואכן השאלות האלה יכולות לעזור לנו להבין איך אנחנו נראים ואיך הם נראים וכיצד לשפר...

דוגמא אישית זה דבר נפלא

אבל כל אחד רוצה שהילד שלו יהיה יותר טוב ומוצלח ממנו. בגלל שלמישהו קשנ ליצור קשה חברתיים, הילד שלו לא צריך ליצור כי הוא לא ראה "דוגמא אישית?". צריך לזכור עוד דבר - ילד הוא "תערובת" של שני ההורים, ולכן לא תמיד כל אחד מההורים יכול לתת דוגמא אישית

meira

New member
כל כך אמיתי, כל כך נכון

שמעתי פעם בהרצאה אבא שהתלונן שהוא לא מצליח ללמד את הילד שלו להגיד רק את האמת. התברר למשל שכשמישהו מתקשר בטלפון והוא לא רוצה לדבר איתו הוא אומר: "תגידו שאני לא בבית". אז איך בדיוק הילד ילמד מה זה להגיד רק את האמת

למעלה