חומר מאתגר בפיזיקיה - מתמטיקה

חומר מאתגר בפיזיקיה - מתמטיקה

שלום לכולם.
אני מחפש חומר מאתגר בפיזיקה מתמטיקה, עד היום מה שלמדתי היה לא קשה כל כך אפילו קל.
ואני מחפש חומר, שגרום לי לגירוי אינטילקטאולי, למדתי חלק מחדוא ( שהייתי בתיכון הייתי צריך
להיות בתכנית לתואר ראשון במתמטיקה אז כנראה שאני "טוב "בזה) וזה היה באמת לא כזה קשה.

הצלחתי טוב,אותו דבר פיזיקה ( אלקטרומגנטיות- חשמל,מכניקת קוונטים( היה בהתחלה קשה אבל זה בגלל
שיש לי קשב וריכוז ולא הייתי מרוכז למדתי שוב והצלחתי להבין טוב), וקטורים, גדלים סקלרים, וזה בערך
מה שהספקתי ללמוד אבל לא ממש התעמקתי לא לרוחב ולא לאורך),אבל הבנתי טוב ידעתי מה המרצה יגיד

לפני שהוא אמר, קלטתי מאוד מהר מהתחלה ולעומת זאת ראיתי סטודנטים אחרים שאולים שאלות ולא מבינים.
אז הצלחתי להבין שאני במצב טוב,עכשיו לבקשה אני הייתי רוצה שתנו לי מין רשימה של נושאים קשים/מאתגרים.
מרמת בסיס ועד לרמה גבוהה במתמטיקה- פיזיקה כאלו שאני כמובן יכול להתמודד איתם אבל עדין היה קשה.

אגב אני לא רוצה שתמליצו לי על ספרים, אלה תפנו אותי להרצאות שבהם יש את כל הקרוסים מהתחלה עד
הסוף,

ואגב רק כדאי שאני לא אקבל הערות,אני לא מומחה באף- אחד מהתחומים שציינתי,אני רק הצלחתי להבין
בקלות,אבל לא התעמקתי ממש אז אמרתי את זה רק כדאי להבהר את העניין

תודה מראש בברכה נתנאל

תודה רבה רבה

מודה לך ,אני יכנס לשם,אם אתם מכירים אתרים אם הרצאות מתחומי, יסוד וככה הלאה
עד רמה גבוהה אני אשמח, בפיזיקה-מתמטיקה תודה מראש.

guprnds

Active member
יצא לך להיבחן?

אם לא, איך אתה יודע שאתה "מבין"?

יצא לי לפתור תרגלים

וכן בחנו אותי בחומר ברמה הזאת והצלחתי טוב,זה לא היה ברמה של חודא מתקדם.
אלה ,"מבוא לחודא" ואולי קצת יותר חוץ מזה, אני מקשיב בשיעור ואני מבין על מה הוא מדבר.
ממשיך אותו ויודע מה הוא יגיד,זה נשמע לי מאוד הגיוני בסך הכל,עוד דבר אני חושב שיש לא מעט.
&nbsp
אנשים כמוני שלא מתקשים בלימודים כל כך וחומרים שנראים לאחרים מורכבים יותר 'קל להם.
אני לא רואה בזה דבר מיוחד ונדיר,גם לבגרות לא למדתי בקושי ולא השקעתי והציונים שלי
בסביבות - 90-95 והיו גם מאיות, אני לא טענתי שאני מבין גדול בזה טענתי שלמדתי/ שמעתי הרצאות.
&nbsp
והבנתי מה שהולך בהרצה ולא הסתבכתי זה הכל,אני מקווה שעכשיו הכל יותר ברור לך.
חוץ מזה אני למדתי את החומר שהייתי בכיתה יא כי הייתי בתכנית לנוער מחונן במתמטיקה
אבל מאז עברו לא מעט שנים, אז אני צריך לרענן את זיכרוני סך הכל אני אוהב מדעים.
&nbsp
אבל זה לא מרכז -חיי אלה תחום עניין מעודף ,אני מעדיף אומנות- רוח מאשר מדע.
אבל חושב שהמדע מקדם אותנו יותר,ובגלל זה ארצה לעסוק בזה בעתיד ולעסוק בשאר
&nbsp
תחומי העניין באופן פחות מקצועי אלה יותר תחביב ולא לימודים פורמלים,מה לעשות לא
כולם יכולים להיות ליבוביץ זה חבל מאוד אבל זה המצב\ אפילו שאני בתור אדם סקרן רוצה
לדעת הכל.

guprnds

Active member
או"פ

הספרים של האוניברסיטה הפתוחה מאפשרים לימוד עצמי מסודר. נסה למשל ללמוד את הקורס במכניקה קוונטית ותראה אם אתה מסתדר עם זה.

אני מקווה שאני אסתדר

אבל האמת שקל לי ללמוד יותר משמיעה לכן אני מעדיף הרצאות.
אבל תודה על העזרה.

&nbsp
לילה טוב.

למעלה