חומר על אוגוסטוס

thelord1

New member
חומר על אוגוסטוס

שלום, אני מחפש אתרים ומאמרים על אגוסטוס קיסר. תודה רבה.

שינובי5

New member
תעיין בספריו של יעבץ

כולל אוגוסטוס ניצחונה של מתינות - ובבליוגרפיה שלו, זה בטח יתן לך כיוון ולו ראשוני.

בהמשך להמלצה לעיל

אני ממליץ לך לקרוא את 200 העמודים הראשונים בספרו של משה עמית "תולדות הקיסרות הרומית", החלק הראשון בספר עב כרס זה עוסק באוגוסטוס ובחברה האוגוסטאית ברומא, על כך רבדיה השונים (ממשל, חוק, הצבא, התרבות החומרית, השירה והספרות, הפרובינקיות, דת וכו' וכו'), ושם ישנם הערות שוליים שיכולים להפנות אותך למחקרים נוספים באותו נושא. ספרי יעץ נוספים שאתה יכול להיעזר בהם הם כרך X בסדרה "ההיסטוריה העתיקה של קיימברדיג'" (Cambridge Ancient History), שם תוכל למצוא מאמרים שונים הערוכים לפי נושאים שונים. (הכל באנגלית). אם אתה שולט בגרמנית או/ו צרפתית או/ו איטלקית, אתה תמיד מוזמן לעיין בסדרה המעולה Aufstieg und Niedergang des roemische Welt ("עלייתו ונפילתו של העולם הרומי"), גם שם תמצא מאמרים שונים, חלקם נחשבים למובילים ולמעודכנים ביותר בתחומם, על תקופת הפרינקיפאט של אוגוסטוס, ועל כל האספקטים השונים בחברה ובעולם הרומי בתקופה זו. רוב המאמרים כתובים בגרמנית, חלקם הקטן באנגלית- איטלקית- צרפתית. בהצלחה

צביקון

New member
ואני ממליץ, בנוסף,

לקרוא חלקים מהספר הקודם כרונולוגית ל"קיסרות" - "תולדות הרפובליקה הרומית" לישראל שצמן. הצלחה!

למעלה