חומר על הודו

חגיתל1

New member
חומר על הודו

שלום לחברי הפורום. בשיטוטי אחרי חומר הגעתי לפורום זה ומקווה שאוכל לקבל עזרה. אני בונה את תכנית העבודה שלי לילדי כיתה ו ובכוונתי לעשות זאת באמצעות פעילות מתוקשבת. פרט לחוברת הודו של מטח אשמח אם אוכל לקבל הפנייה לחומרים, היכן ניתן להשיג מפה לתליה על קיר? וכל חומר אחר שיכול לעזור. תודה מראש

שלום לך

הודו, עולם ומלואו, לא ברור לי בדיוק מה את מחפשת, אנא נסי לפרט איזה חומרים את צריכה. בקשר למפה, כולנו יודעים שזו הוצאה גדולה, הייתי מציעה אולי לעשות שקץ צבעוני ( צילום שקף צבעוני) של הודו ולהרין על הלוח. ( לוח מחיק? ) יש ברשת אתרים שונים עם משחקים, אבל רובם באנגלית. בכל מקרה, יש לנו המון קישורים, אולי תמצאי מידע ואם תפרטי, אני ממש אשתדל לעזור. בהצלחה ( ללי שחולמת על נסיעה להודווווווו
)

חגיתל1

New member
הודו

תודה על ההתיחסות. אני מחפשת חומרים על מינהגים ועל היהודים בהודו כך שאוכל לבנות פעילות ולהפנות את הילדים למקורות מידע. תודה

kogawa

New member
אחלה חומר יש בהודו...

חזרתי בפעם החמישית משם השבוע (הי ללי). ביחס ליהודי הודו חפשי חומר על חמשת הקהילות הבאות: "היהודים השחורים של קוצ'ין" שמוצאם במאות הראשונות לספירה ואולי לפני זה "יהודי קוצ'ין הלבנים" שהגיעו מיד לאחר גירוש ספרד ופורטוגל עם ווסקו דה גאמה ומעולם לא התערבבו עם אחיהם השחורים. "היהודים העירקים" בגוג'ראט, מומבאיי וקולקטה המכונים גם "הששונים" שהגיעו להודו לפני מאה שנה מבעדד. "בני ישראל" הקרויים גם "עוצרי השמן של יום השבת" שמקורם אינו ברור וכן גם יהדותם (המדינה היכירה בהם כיהודים) "בני מנשה" ממדינת מיזורם אותם ביקרתי לאחרונה ובקרוב אפרסם כתבה ארוכה עליהם. וגם בדלהי יש בית כנסת נטוש וכחמישים יהודים ממקורות שונים בעולם, ויש היום כבר הרבה בתי חב"ד במקומות שונים המרכזים פעילות מסיונרת במקומות כמו דלהי, דרמקוט, האמפי, פושקר, מנאלי ועוד הרבה.. גילי חסקין באתרו כתב כתבה על מרבית הקבוצות הללו, ואולי אכתוב גם אני על הקבוצות האחרות פרט לאנשי מיזורם.

למעלה