חומר על תרבות יהודי הונגריה

דןטאון

New member
חומר על תרבות יהודי הונגריה

שלום לפורום, אני מחפש חומר על מנהגי יהודי הונגריה, בתחום האוכל. האם תוכלו להפנות אותי לחומר כזה? או למי שמכיר את מנהגי האוכל ( אכילה, הגשה, הכנה ) של יהדות הונגריה? המון תודה, דן.

עב

New member
בספר פפריקה של לפיד

תמצא הסברים על שגיונות האוכל ועל ההבדלים בין הכפריים לעירוניים. מתוך מה שהורי סיפרו לי אני יודעת על מאפיין מיוחד (או לא?) של שימוש רב בשומן אווז ובשר מעושן מאותו מקור, כתחליף ל"פרה הנמוכה". את הבשר עישנו בחורף בארובת התנור. את השימורים אכסנו במרתף שהיה קר גם בקיץ (במשפחה של אבי היה "בור קרח"). בבתי ההורים שלי נהגו לאפות לחם בעצמם ולהכין שימורים לחורף בעצמם (ריבות, מחמצים, רסק עגבניות). הבישול וההגשה היו סוג של "אומנות" וכל אישה, לא משנה מה היה מעמדה החברתי, ידעה לבשל ולאפות ולהגיש וכו'. לפעמים בעלת הבית הדריכה את המשרתת. גם נשים בגיל מבוגר יחסית הלכו לקורסים בנושא המטבח, כי כידוע, תמיד יש מה ללמוד בתחום הזה. הגברים במשפחה של אבי התמחו בגולאש ובמרק שעועית חריף עם בשר. אני משערת שזה לא היה מיוחד ליהודים אלא לכולם ואני מניחה שהיום יש פחות ייצור עצמי ויותר רכישה של מזון מוכן. כדאי לך לראיין את הדור הוותיק והם יוכלו לספר יותר. בתיאבון ובהצלחה!

למעלה