חומר, צבע מקשר

Lורליי

New member
חומר, צבע מקשר

אפשר מידע, מה זה? מה עושים איתו? בא בצבעים, שקוף?איפה קונים? וכו..

lilachh

New member
צבע מקשר

לפי מה שזכור לי זה צבע שבא בצבע לבן אפרפר ואפשר להשיג אותו ברשתות הום סנטר ואייס, פשוט תבקשי צבע מקשר לחומר שאותו את רוצה לצבוע.

Lורליי

New member
מה המטרה שלו? מה הוא עושה?

אחותי צבעה מסגרת שהיא קנתה (בגואש) מסגרת עץ +לכה והצבע התקלף למרות ששמנו עליו לכה (ספרי) חומר מקשר היה מונע את זה?

av_i_va

New member
לא. לא היה מונע../images/Emo140.gif

צבע גואש לא אמור להתקלף, בטח לא ממשח עץ אלא - אם המשטח היה צבוע תחילה בלכה או אולי זה לא עץ, אם כי ציפוי טפט שנראה כמו עץ. הציפוי כל כך מקצועי שאינך מסוגלת להבדיל בין עץ טבעי לציפוי.

Lורליי

New member
הוא היה מבריק אז אם זה לא טפט

היה לכה. גם הקרילי התקלף... מה זה אומר? אי אפשר לצבוע מסגרות? למה בכל זאת נועד חומר מקשר?

ayelet i

New member
חומר מקשר...

בהחלט אפשר לצבוע מסגרות, גם כאלה שיש עליהן לכה (מניסיון). אני משתמשת בחומר מקשר שמשמש כבסיס לצבעים האקריליים בהם אני צובעת אח"כ, כאשר המשטח אינו עץ טבעי. (מצופה בלכה או עשוי מכל חומר אחר) צבעתי בצורה כזאת גם ארונות מפורמייקה - ויצא נהדר.

ayelet i

New member
אני חושבת שכן, על אף ש...

אין לי ניסיון עם צבעי גואש. אני צובעת עם צבעים אקריליים, צבעים שמיועדים לעץ - מעולם לא עבדתי עם צבעי גואש. במקומך הייתי מנסה על שטח קטן...

efratw

New member
החומר המקשר נקרא פריימר../images/Emo15.gif

בדר"כ הוא בגוון לבן, יש למרוח אותו בשתי שכבות כולל יבוש בין שכבה לשכבה. לאחר מכן ניתן לצבוע בכל צבע שרוצים. בצורה זו ניתן גם לצבוע רהיטים וארונות מפורמייקה ולחדש אותם. כמו כן, ישנו חומר שנקרא MSP שהוא פריימר משולב עם צבע. בשימוש בחומר זה חוסכים את זמן הצביעה של שכבות הפריימר ושכבות הצבע. את שני החומרים הנ"ל ניתן לקנות ברשת חנויות PAINT MAGIC.

ayelet i

New member
לגבי הפריימר...

ניתן למצוא אותו בחנויות שונות, לא רק ב - paint magic - על אף שגם אני משתמשת בשלהם - כי אני מוצאת שהוא הטוב ביותר (גם היקר ביותר, אבל שווה). אגב - אני מורחת שכבה אחת - מספיק בהחלט - ככה צבעתי את כל הארונות ויצא יופי. ניסיתי גם את הצבע השני, שכולל בתוכו את הפריימר - ויצא נהדר - אלא שכאן מגוון הצבעים דל בהרבה. חוצמזה שבמידה וקונים פריימר ניתן להשתמש בו שימוש חוזר (רצוי - כיוון שהקופסאות שקונים ב - Piant magic גדולות...) - בעוד שאם קונים את הצבע המוכן - הרי שמוגבלים.

2_be

New member
על עץ טבעי צבעי גואש עושים את העבוד

ובציפוי לכה הם שמרו על מצבם (חוץ מזה שאם מוסיפים להם קצת דבק פלסטי..זה ממש כמו אקרילי..). אם זה לא עץ טבעי וכבר הוכח שזה מתקלף, אני ממליצה לנסות להשתמש בחומר המקשר, אבל לבדוק את ההשפעה שלו על צבעי גואש (מעולם לא ניסיתי..)בשטח קטן...

psa

New member
../images/Emo41.gifאני קניתי חומר שנקרא

IMPRAG IMPRIMACION FOSFANTE PRAGER ORITA , S.A על התווית בעברית כתוב: יסוד לפח "חומר אפור על בסיס אצטון משמש כמקשר לצביעה אקרילי ע"ג משטחים שאינם סופגים כגון : פח , זכוכית , פורמאיקה וכדומה." בחנות האומנות נאמר לי שזה טוב לפלסטיק או מתכת. ניסיתי על פלסטיק והיה בסדר גמור. בהצלחה חג שמח

למעלה