חומר רב על פולין

מדריך1

New member
האתר באינטרנט

לפני שממליצים על אתר צריכים לבדוק האם הוא מהימן, זאת יכולים לעשות בעלי מקצוע האתר הזה הינו אתר תיירותי חלק מהמידע אינו נכון, חלק לא מהימן ואף לא רלבנטי.

yair71

New member
שכותבים כך. צריך לתת דוגמא

מה שאתה עושה לא נכון. זה כמו שאני אגיד לכל אחד שמה שהוא כתב לא נכון (ואולי זה כן נכון) אם יש לך הערות ותעיר את עיני כדי שאוכל להאמין לך. עם הוכחות לצידקת טענותיך. מי שכתבה עשתה במקרה זה עבודה עם ספרות מקצועית. אני במקרה מכיר אותה והיא ד"ר להיסטוריה ומרצה ידועה בגלי צה"ל בדר"כ הוספו קישורים כאסמכתאות להוכחת הנתונים.

trigotrigo

New member
האתר טוען אחרת..

זה מתחתית העמוד: "טריפי לא תישא באחריות לגבי התכנים באתר והגולש מצהיר שלא יהיו לו טענות לגבי מהימנות המידע ובגין כל נזק שיגרם כתוצאה משימוש במידע ט.ל.ח"

מדריך1

New member
הוכחות

אתן כמה דוגמאות לאי נכונות של הכתוב- מעבר לסתירות הקיימות במקומות שונים באותה כתבה. טריבלינקה- כתוב- ...17000 אבנים המייצגות את כמות הנרצחים היומית.. לא דובים ולא יער, בטריבלינקה נרצחו בשיא היכולת 4000 יהודים, וזה קרה מ-23 ביולי 42 ועד 21 בספט' 42 המספר 17000 הינו מספר מקרי לחלוטין שעליו החליט האדריכל שבנה את אתר הזכרון. כתוב- לא נערכה סלקציה, זה לא נכון- במחנה הועסקו 600-700 יהודים כזונדרקומדו והם הוחלפו כל כמה חודשים , מהמשלוחים החדשים אשר הגיעו להשמדה. ישנה בידי תמונה של סלקציה של אנשי הזונדרקומנדו, על ידי רופא המחנה. רוב המחנה נשרף- אף זה לא נכון, הוא פורק. זמושץ- כתוב -...נוסדה במאה ה-16....בסגנון רומנסקי-גותי... אף זאת טעות- הסגנון הרומנסקי בהיה עד למאות11-12 בין המאות 12-15 זהו הסגנון הגותי.ואחריו הסגנון הרנסנסי- זמושץ נבנתה בסגנון רנסנסי אטלקי, כי הנסיך זמוייסקי התחנך באטליה והביא ארכיטקטים אטלקים לבנות את העיר. כמה שגיאות על ורשא- בית היתומים- כתוב-...פיטר זלבסקי,עובד בית התומים שהלך עם קורצ'ק לגיטו... לא נכון- פיטר זלבסקי לא הלך לגיטו, הוא נרצח בכנסיה סמוכה לבית התומים בזמן המרד הפולני. כתוב-...הגיטו הוקם בשנות ה-30 המאוחרות... לא נכון- הצו להקמת הגיטו ניתן באוקטובר 1940.. וויליצ'קה- כתוב-...מכרה שאינו פעיל..-טעות- הוא פעיל עד היום, כמכרה מלח, מעבר לאתר תיירותי וסנטוריום לחולי אסטמה. פלשוב- כתוב-...הוקם כמחנה ריכוז ליהודי קרקוב... לא נכון- הוא הוקם כמחנה עבודה ליהודי קרקוב, רק לקראת סופו הוא הופך למחנה ריכוז. קרקוב- כתוב-...ברובע נשתמרו חלק מחומת הגיטו...- שטויות- הגיטו היה באיזור פודגוז'ה , מעבר לנהר הויסלה. כתוב-..בית המרקחת היהודי.....חציו בגיטו וחזיתו מחוץ לגיטו.... - לא נכון- בית המרקחת היה שייך לגוי פולני בשם תדיאוש פנקביץ, הוא כולו היה בגיטו, חזיתו פנתה לעבר ככר השילוחים. פנקביץ הוא חסיד אומות עולם. לובלין- כתוב-..בעיר 1.9 מליון תושבים.... תושבי לובלין היו שמחים אם היה כך, יש שם רק 360.000 תושבים. מאיידנק- כאן אני לא מאשים את האתר אשר אינו מתעדכן על פי מחקרים חדישים. כל הנתונים לגבי המחנה אינם נכונים. אלצת אותי ,לתת הוכחות וכך עשיתי וזה רק על קצה המזלג.

yair71

New member
אל תתביש תן עוד. אבל

יש לך אסמכתא למה שאתה כותב?

yair71

New member
דבר חשוב

האתר עושה את המקסימום לכתוב אמת ומידע מהימן יתכנו שגיאות. אין אדם שלא טועה. אפילו גילו טעויות בבריטניקה. אני שמח שאתה נכנסת לאתר והקדשת זמן וזה מראה על רצינות וכוונות טובות מצדך. אשמח מאד עם תאסוף את חומר תשלח אלי את כל החומר הטעון תיקון ואני אשלח לעורך הראשי שהוא גם בלשן במקצועו. אתה גם מוזמן לכתוב באתר כדי שכולם ידעו את הדברים האלו ושלא ישכחו. בסך הכל האתר זוכה לתשבוחות ונכנסים בו כ-2200 גולשים מידי יום. שיהיה לך יום טוב יאיר

מדריך1

New member
הוכחות

לא , אין לי כל צורך להוכיח שישנן טעויות, חלקן מצביעות על חוסר ידע ובורות שיואילו העורכים של האתר לבדוק בעצמם. כל שרציתי הוא להראות ,לא לקחת כל דבר כ",תורת משה מסיני". אני מדריך מוסמך לפולין ועוסק בנושא השואה מזה 19 שנה, משתלם הרבה ,קורא הרבה,כולל מחקרים חדשים. בזה סיימתי את התיחסותי לנושא.

חייםלוי

Member
מנהל
עוד דבר קטן. מי שכתב את הערכים לא הזדהה

בשמו המלא. old cat הוא אמנם גולש ותיק בתפוז אבל אנחנו לא יודעים מי הוא ומה הכשרתו. כרמית זה שם חסר משמעות. כשרוצים לכתוב ערכים שאפשר לסמוך עליהם נהוג לכתוב את שם הכותב כדי שאפשר יהיה להעריך מי הוא ומה הכשרתו לכתוב ערכים כאלה. זוהי, אגב, גם אחת הבעיות של ויקיפדיה.

Old Cat

New member
רק אוסיף דבר בשמי

בזמנו, כאשר האתר הזה רק הוקם, הסכמתי לכתוב על העיר וורשה, אותה אני מכיר די טוב. זאת הצעתי לעשות בהתנדבות, כמובן. לאחר ששלחתי כמה דברים על העיר הזו, שמתי לב כי נעשית עריכה המשנה את מה שכתוב עד כדי כתיבת אי אמיתות עובדתיות ולפעמים אף דברים מגוכחים. בנוסף, התבקשתי להמציא הוכחות למקור תמונות שצירפתי, תוך נזיפה פוגעת בענין העתקה בלתי מורשית (לא שאלה אלא נזיפה כאילו כבר היתה זו עובדה מוכחת, ברור שלא היו דברים מעולם). לנוכח מצב זה, ביקשתי מספר פעמים גם מעורכי האתר וגם מיאיר, כי יוסר שמי ותוסר כל התיחסות לכינוי שלי ברשת (המוכר על ידי רבים, חלקם מכירים אותי אישית). לצערי לא ראו עורכי האתר לנכון לעשות כן, והכינוי שלי נותר צמוד לדברים שלא כתבתי כלל ועיקר.

חייםלוי

Member
מנהל
תודה על ההבהרה

אתה אכן מוכר ברשת כמו שציינתי. באתר המתיימר להיות אינפורמטיבי רצוי היה שהאנשים הכותבים יהיו בעלי שמות אמיתיים. חבל שעיוותו את דבריך והורידו את ערך הדברים שכתבת. זה רק מוסיף למה שכתב המדריך על השגיאות שיש באתר ועל חוסר רצינותו.

janalopa

New member
טריפי

שלום לכולם, תודה על תגובתכם החיובית, אנו פועלים תמיד לעדכון ושיפור האתר, המטרה של טריפי היא לשמר ולעדכן את המידע לאורך זמן ובשביל זה אנחנו צריכים את עזרת כל האנשים הנפלאים שיודעים דבר או שתיים על הנושא. כרגע אנחנו מתקנים את ההערות הראשונות לאחר שנאמת אותם. בנוסף אשמח אם תוכלו בעתיד, להיכנס ולערוך את המידע הקיים באתר, סך הכל האתר זוכה לחשיפה ענקית כ2,500 גולשים שונים ביום והמוני גולשים מגיעים בחיפושים שונים מגוגל. תודה, גיל

N B I

New member
מחפשת:

שיר מתורגם מאת ולדיסלב שפנגל שנקרא "חשבון עם אלוהים" את השיר הזה הקריאו לנו מול שרידי הגטו בוורשה והקטע מאוד מאוד נגע בי, היתה זו הפעם הראשונה במסע שהבנתי לאן בעצם הגעתי אם השם ולדיסלב שפנגל מוכר לכם זה לא מקרי, המשורר הזה כתב את "כאן התחנה טרבלינקה" וגם חשון עם אלוהים כמו כאן התחנה, הוא שיר קצת ציני ומריר ועם זאת חושף כאב עמוק ופחד רב. אם מישהו נתקל, או יודע איפה אני יכולה להשיג אותו- אני כאן
תודה רבה

מדריך1

New member
ולדיסלב שלנגל

זהו שמו של המשורר הנערץ מגיטו ורשא שלחי את המייל שלך אשלח לך את כל השיר-4 עמודים

למעלה