חונכים

אמאשל א

New member
חונכים

שלום באחת ההודעות מישהי הזכירה כי היא עובדת במרכז אשר מפנה חונכים למשפחות ילדים בעלי צרכים מיוחדים. כבר שנתיים אנחנו מחפשים מישהו/ מישהי שתוכל ללוות מעט את בתנו בימים קשים יותר/ פחות, תכיר אותה ובעת הצורך תוכל לשמש כביביסיטר. לפני שנתיים נעזרנו בסטודנטית שכנה אשר עברה דירה לירושלים ומאז לא מצאנו לה תחליף. ולכן כל יציאה שלנו מלווה בהמון בעיות לוגיסטיות. כשרצינו לצאת לנופש, לדוגמא, בלית ברירה אחרי מליון נסיונות כושלים - גיסתי עם ארבעת ילדיה הסכימה להגיע ולהשאר עם החמישה שלי. היה לנו ממש בית- ספר בבית...
מאז אנחנו מחפשים ולא כ"כ מוצאים... האם יש מרכז כזה? האם הוא נותן שרות בכל רחבי הארץ? (אנחנו מהדרום)

שרון123

New member
בטח בצהריים יגיעו המומחיות

אבל בינתיים.... אצלנו אפשר לבקש במועצה, במחלקת רווחה, ולפעמים הם מאשרים, אבל אני לא יודעת מה הקריטריונים, ומי הן הבנות שעושות את זה.

דליה.ד

New member
מה עם פרוייקט "פרח"

פני ליועצת בית הספר ובקשי שירשמו את הבת לקבל סטודנטית פעמיים בשבוע במסגרת פרויקט "פרח".

פר"ח

הייתי רכזת פר"ח במשך מספר שנים, רצוי מאוד שתפני כבר עכשיו ליועצת בית הספר ותבקשי. שנת הלימודים של הסטודנטים מתחילה אוטוטו ואז גם פר"ח. זה חינם ומצוין. אם את רוצה עוד פרטים, תכתבי לי מסר

חונכים/סטודנטים

פעם פירסם פה בחור בשם אלעד מודעה בנושא טרפיסטים/סטודנטים העובדים עם ילדים מיחדים (וחמודים) כמו שלנו . מס´ הטלפון שלו : 053-638340 אני חושבת שהוא מהמרכז אך את יכלה לנסות ברבורית1

kofetz

New member
אלעד ושדי

עובד באזור המרכז. דרכו אני עובדת כחונכת בהוד השרון. שווה לנסות לראות אם יש לו מידע, אבל, נראה לי שהוא מתמקד באזור שרון ומרכז ולא מעבר.

Diana M

New member
חונכים

ובכן האפשרויות שהועלו כאן הן אכן האפשרויות הקיימות. רק שלגבי פרח לדעתי פרוייקט זה אינו פועל בגיל גנים, אך איני רוצה לומר בוודאות שכן איני בטוחה. הרעיון לפנות לרשות המקומית נכון ומוצלח מאוד. האגף לשרותים חברתיים בכל רשות מקומית מאשר במקרים מסויימים חונכות המתוקצבת על ידי אגף הרווחה. לגבי מספר השעות השבועיות, נקבע אינדיודואלי, בהתאם לצרכים. שווה ורצוי מאוד לפנות לברר. אופציה נוספת היא בת שרות לאומי. כדאי לפנות לאחראי באזור שלכם על הנושא ולברר האם ניתן לקבל סיוע מסוג זה. לעיתים זה אפשרי. ונקודה אחת נוספת, חונך/ת אינם תחליף לשמרטף. לחונך בדרך כלל יש תוכנית עבודה אותה הוא/היא בונים עם האחראי במסגרת ממנה הם מופנים. אני כן חושבת כי שווה להשקיע במציאת שמרטף/ית לצד החונכת. אולי אפילו להשאיר הודעה כאן בלוח מודעות של הפורום. אין זה קל בדרך כלל לאתר מאדם מתאים לילד בעל צרכים מיוחדים וחשוב שיהיו לפחות שני אנשים שניתן לסמוך עליהם בשעת הצורך. גמר חתימה טובה ובהצלחה.

SHIRITA13

New member
דיאנה, למי פונים על מנת לקבל

בת שרות לאומי? לא הבנתי.

Diana M

New member
בנות שרות לאומי

בנות שרות לאומי בדרך כלל משובצות לשרות במוסדות. במקרים חריגים ניתן לבקש סיוע של בת שרות בשעות אחר הצהריים בבית. בשעות אחה"צ בדרך כלל הן אינן מועסקות ויש בנות אשר מוכנות להתנדב לסיוע כמה פעמים בשבוע. על מנת לברר כדאי לפנות לאחראי/ת על הבנות באזור. בעיר שלי האחריאית עליהן היא הרבנית, אשתו של רב העיר. לא יודעת האם זה מקובל בכל מקום כך. רצוי לבדוק עם מנהלת בית הספר למי היא פונה בענין בנות השרות הלאומי. בהצלחה.

bis fd

New member
אני יודעת שפונים

דרך העמותה האחרית על הבנות .ניתן לפנות לבני עקיבה או לבית ספר ממלכתי דתי בעיר והם יגידו לך מי האחראי או דרך מנהל החינוך.

2_be

New member
|כוכב| שירות לאומי-טלפוים

מקווה שהטלפונים עדכניים (עבר קצת זמן מאז סיימתי..): מומלץ לפנות לטלפונים הללו של המשרדים הראשיים ולברר מי מטפל בנושא. עמותת שלומית רחוב דיזינגוף 130 תל-אביב, טלפון: 5224008 - 03 האגודה להתנדבות בע"מ - 6521140 - 02 בת עמי - 6443333 - 02, 202203 - 800 - 1

למעלה