חוסרים

nic nic

New member
חוסרים

אני צמחונית שנה. נמנעתי מבשר ודגים או שאכלתי לעיתים נדירות (כשאמא הכריחה
). חלבונים ממוצרי חלב, ביצה כל יום וסויה פה ושם. עשיתי בדיקות דם ויש לי חוסר בפרוטאין טוטל וגם נשירת שיער מטורפת ומלחץ הרופאה חזרתי לאכול פה ושם עוף\דג כאילו שזה מזור ומרפא:S אני שונאת את זה. זה מגעיל אותי. ומעולם לא אהבתי בשר. רע לי עם זה שלועסת ומכניסה לתוכי איזה גופה טחונה ששחטו וייבשו וטיגנו או בישלו וקראו לה "אוכל". אני בספק אם בכלל באמת מעכלת את זה וזה לא סתם שוכב בפנים ונרקב. במקרה של חוסר חלבון דם ונשירה (שיער עשוי מחלבון) באמת נאלצים לחזור לבשר? איך מטפלים בבעיות? איך בונים תפריט צמחוני מאוסן ובריא? אני לא יכולה לאכול קטניות ובמילא הכמות חלבון שם מאוד קטנה.

TheFinalCut

New member
תשובה

העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך במצב כזה היא להתייעץ עם תזונתאית, שתגדיר לך תפריט צמחוני עשיר בחלבון, ומותאם לצרכייך. רופאים זוכים להכשרה מועטה יחסית בתזונה, לרוב אינם מעודכנים בהקשר זה ורבים מהם מלאי דעות קדומות. תזונאים, לעומת זאת, עוברים הכשרה ארוכה של בניית תפריטים מאוזנים לאנשים המאמצים סוגים שונים של תזונה. ברגע שתגדירו עבור התזונאית שהתזונה הרצויה היא צמחונית, היא תבנה את התפריט בהתאם וגם בהתבסס על החסרים הקיימים. למען האמת, זה לא מסובך במיוחד. בד"כ נדיר מאוד למצוא חוסר בחלבון אצל אלו שצורכים כמות סבירה של קלוריות, ללא קשר לסוג התזונה שהם מאמצים (ובתזונה המערבית לרוב צורכים הרבה יותר מדי חלבון, בייחוד חלבון מן החי). אבל המצב שלך הוא כמות שהוא, ועל כן כדאי להגביר את הצריכה של מקורות חלבון טובים. בנימה מאוד כללית, על אלו נכללים קטניות לסוגיהן (שכמות החלבון בהם כלל אינה קטנה), ובעיקר סויה ומוצריה (טופו, אוקרה, טמפה וכו'), דגניים מלאים (שכדאי לשלב עם הקטניות) ואגוזים. היום הולכים ונעשים זמינים יותר גם מוצרים העשויים מחלבון חיטה מרוכז (סייטן), למשל חלק מהמוצרים של חברת "טבע דלי" שניתן להשיג ברשת "חצי חינם" ובחנויות טבע. באופן כללי אין צורך לצרוך מזונות מן החי כדי לקבל די חלבון, אבל כיוון שמקשים עליך לאמץ אפילו תזונה צמחונית, את יכולה אולי להרגיע קצת את ההורים אפופי המיתוסים ע"י צריכה של מקורות לחלבון כגון ביצים וגבינות עשירות בחלבון (ובתקווה, בינתיים ללמוד עוד על הנושא מן ההיבט הבריאותי ויתר ההיבטים, כדי לאפשר לעצמך לבחור טוב יותר ובאופן עצמאי, בעוד כמה שנים). בהצלחה, ותעדכני אותנו

nataly210

New member
מקורות לחלבון מן הצומח

שילובי דגנים וקטניות נותנים חלבון מלא דגנים: אורז, גריסי פנינה, קינואה, תירס, כוסמת, קוסקוס מחיטה מלאה ועוד... קטניות: שעועית מכל סוג, עדשים בכל הצבעים, גרגירי חומוס, אפונה ועוד... גם מוצרי סויה: טמפה וטופו עשירים בחלבון. שקדים וכל סוגי האגוזים גם כן עשירים בחלבון. בהצלחה

למעלה