חוסר אונים שכזה

ToryMaster

New member
חוסר אונים שכזה ../images/Emo4.gif

רק קצת יותר מעשרים וארבע שעות עברו מאז שחזרתי הביתה, ואני כבר רוצה לברוח שוב. הם עושים לי רע. אימא שלי, עם חוסר הרגישות המתגבר שלה, ואבא שלי, עם הדביליות הקיבוצית/גברית הטיפוסית. לא חשבתי שאומר את זה אף פעם, אבל אחותי נעשתה לאחרונה אי של שפיות ומשהו שאני אוהבת בבית הזה. וכולם סביבי מתמוטטים, ואני מגלה כל כך הרבה דברים שעושים לי רע. קרה לכם שהיה לכם חבר, מישהו שאהבתם הכי בעולם ושהייתם נוסעים לקצה העולם בשבילו, והוא היה עצוב, עצוב ברמות היסטריות, ורק לדעת את זה, עשה לכם כבד בלב, והביא דמעות לעיניים שלכם? וקרה לכם שחברה שלכם התמוטטה, קרסה לגמרי? ואתם ישבתם מהצד בלי יכולת לעשות כלום? לעזאזל. אני שונאת את חוסר הנגישות והיכולת לעזור שלי, את העובדה שאני לא יכולה לקפוץ לאדם הכי חשוב לי בעולם ולחבק אותו, או להחזיק לו את היד, או למחות את הדמעה שלו, רק כי אני גרה כאן. אני שונאת להיות לכודה, ושונאת להיות כזאת חסרת יכולת להתמודד מול העולם, מול העבודה, מול הטלפונים, מול הפסיכותרפיסטית. אני שונאת את עצמי כמו שאני היום, שונאת לפחד לאכול, שונאת לרוץ למשקל כל שנייה, שונאת לראות את המחוג נעצר על 47 ולקלל את הרגע בו אכלתי את העוגיה ההיא. שונאת את האובססיה, את התלות הזו שלי באחרים, בסכין, באוכל. ויותר מכל אני שונאת את זה שאני יודעת לעזור לאחרים, ויודעת להושיט יד ולהציל אותם ולהראות להם את האור כשהם כבר מיואשים, אבל לעצמי אף אחד לא מסוגל לעזור. ושונאת את זה ששני האנשים היחידים שכן מסוגלים עוד להעלות חיוך אמיתי על הפנים שלי, כל כך רחוקים ממני, ושאחד מהם בכלל... בכלל לא איכפת לו שאני קיימת. אני שונאת להפוך את הפורום הזה למקום שלי, לכתוב פה הודעה כל יומיים, שחצי מהדף הראשון יהיה שלי. שונאת לדעת לפתור לאחרים בעיות ורק להסתבך בשל עצמי. אני שונאת לחיות. אני רוצה למות. לא להתאבד, אבל אני רוצה למות, או להתחבא מתחת לשמיכה, או לסגור את עצמי בפני העולם, רק שייגמר, שיהיה לי שקט סוף סוף.

באמת קשה

להשיג תחושה של שקט עם כל כך הרבה שנאה בלב, וצורך לשלוט בהמון דברים שהם בכלל לא בשליטתך. במקום להיכנס ללוף הזה בו את מחפשת להיות ליד אלו שיעלו חיוך על שפתייך ובו זמנית לדעת שהם רחוקים ואי אפשר (לא בשליטתך היכן שהם גרים, והיכן שאת גרה!) - את חייבת ללמוד מה לעשות כדי שתוכלי לגרום לעצמך לחיוך. כי בזה יש לך סיכוי הרבה יותר גבוהה להשיג איזו שליטה. אבל זה לא כיף, נכון? לא כיף לקחת אחריות לחיוכים שלך עצמך. הרבה יותר כיף לקום בבוקר ולדעת שיש מישהו שם בעולם שיכול לגרום לך לחייך בלי שתתאמצי מי יודע מה. ויקי, דיברנו כבר כאן על מוקד כוח פנימי לעומת מוקד כוח חיצוני. את נותנת כל כך הרבה כוח לעולם סביבך ואחר כך מתפלאת שאת מסתובבת בתחושה שאין לך שליטה. כשמוקד הכוח הוא חיצוני, את מנסה להגביר או לתת תוקף לחושת השליטה בכך שאת עוזרת לאחרים (כשנותנים לאחר יש המון שליטה במשהו חיצוני לך: את מחליטה מהם המהלכים לגבי אותו אדם, מה את נותנת, כמה, למה וכו'), ובזה שאת רצה להישקל באובססיביות כדי לקבל תוקף (שוב חיצוני) לשאלה "האם שלטתי". בסוג כזה של שליטה חיצונית, מרגישים כאילו כל העולם על הכתפיים שלך. הכל קם ועומד על הכוחות שיש לך להשיג שליטה באותם דברים בהם בכלל אין לך סיכוי להשיג שליטה. את לא יכולה לשלוט על מצב רוחם של אחרים, את לא יכולה לשלוט על האישיות של הורייך, את לא יכולה לשלוט על תגובותיהם של אחרים (אם לא אכפת להם ממך, או כן אכפת להם ממך זה העניין שלהם, לא שלך). מה הפלא שנמאס? הינדסת לעצמך עולם מאוד כפוי טובה בו את נותנת מעצמך לאחרים כדי להשיג תחושת שליטה, הם נהנים מהנתינה שלך ואת מתפלאת למה למרות הנתינה, אין לך תחושת שליטה! אין לך תחושת שליטה כי זו שליטה מדומה. אין לך תחושת שליטה כי המשוואה לא נכונה. נתינה = תחושה של שליטה ולא נתינה = שליטה. ההבדל בין תחושה של X ל-X הוא גדול. תחושה אינה קשורה למציאות האובייקטיבית אלא רק למציאות הסובייקטיבית - ועם מציאות סובייקטיבית לבדה לא בונים מדינה... כשמדברים על מוקד כוח פנימי מדברים על איזה מרכז בקרה כזה שכל תפקידו הוא לעזור לך להפריד בין מה שבאמת בשליטתך והיכן שבאמת את יכולה להשפיע או לחולל שינוי לבין היכן שלא. דרך מרכז הבקרה הזה עליך ללמוד איך לעזור לויקי ללמוד איך להבדיל בין שליטה אמיתית לשליטה מדומה, ואיך לא להפוך לג'נקי של שליטה מדומה.

ToryMaster

New member
המממ

מפתיע איך שנגעת בנקודות שאני עצמי מסרבת לראות
המצב משתפר המון, זה נכון, עברתי עכשיו כמעט שבועיים בלי להישקל אפילו פעם אחת לדוגמה, והיו כמה פעמים שהנחתי לדברים לחלוף לידי במקום להיכנס בי. אבל זה קשה, ותמיד אני נשברת באיזשהו שלב, ומפחדת שלא אצליח הלאה. אבל אין לי ברירה, הא?

נכון, זה קשה

ולהשבר פה ושם זה אפילו צפוי. מה שחשוב הוא שתשמרי על מגמת שיפור לאורך זמן ולא תחשבי שאם יש שבירה פה ושם או נסיגה - שזהו! הכל ירד לטמיון. שומדבר לא יורד לשומקום! ההישגים שלך הם ההישגים שלך! אף אחד לא יכול לקחת לך אותם או לאיין אותם (מלשון אין). אני לא מכירה אף אחד שתמיד רק* התקדם ואף פעם לא נסוג - מאיזו מטרה שלא שם לפניו.

sh53

New member
חשבתי על רעיון, מה דעתך?

להשאיר פתקים נחמדים על המקרר, מסרים חיובים, משהו בסגנון בוקר טוב, שיהיה לכולנו יום נחמד או אם פוגעים בך להשאיר מכתב בחדר של מי שפגע בך, לכתוב לו מה פגע בך, מה את מרגישה בקשר לזה והוא יקרא בשקט ולבד את מה שאת מרגישה ואם הוא ירצה להתמודד עם זה ולענות לך על זה - אז הוא יעשה את זה כשהוא יהיה מוכן, מה דעתך על זה?

ToryMaster

New member
רעיון טוב

מעניין למה לא חשבתי עליו לבד. אני אנסה בפעם הבאה, תודה :]

רעיון מעולה ../images/Emo13.gif

פעם היה לי איזה מחולל מוטיבציה - מין אתר ששולח כל יום משפט מוטיבציוני. לא זוכרת איפה הוא. זה אחלה דבר כי לכמה דקות בכל יום הוא גורם לך לחשוב על דברים באופן חיובי. יודעת מה עוד עוזר? (יש לי כמה וכמה אנשים שנשבעים בשיטה הזו)... להתחיל מעין "יומן הכרת תודה". לפני שהולכים לישון צריך לרשום בו מינימום חמישה דברים שאת שמחה שקרו לך היום. הדברים הללו יכולים להיות כל דבר החל מהיכולת שלך להתאפק ולא לרוץ למשקל יום שלם ועד לחיוך של איזה תינוק בעגלה ששמח לראות אותך. נשמע טפשי, אבל מה שיומן כזה עושה אם מתמידים בו, הוא לכייל את תשומת הלב היומית שלך כדי שבאופן אוטומטי יהיה מוכן גם לקלוט ולהכיל גם דברים טובים. בהתחלה זה מרגיש קצת מוזר לכתוב במחברת חמישה דברים, אבל אם עוברים את התקופה הזו ומתמידים, פתאום תמצאי את עצמך רושמת לך תזכורות מנטאליות במשך היום: "את זה אכתוב במחברת..." וככה, לאט לאט צוברים יכולת לשנות השקפת חיים או עמדה רגשית. מומלץ בחום!! את אפילו מוזמנת לכתוב את הדברים הללו כאן, או בבלוג, או סתם במחברת.

למעלה