חוסר אונים.

חוסר אונים.

כשאני מאוד מאוד רוצה לעזור לגולש... אני גם חושדת שזה מישהו שכבר פנה אליי אישית כדי לקבל עזרה...אבל אני לא יכולה לעזור לו. אני מרגישה שאין לי את הכלים המתאימים... איזו תחושה של חוסר אונים. והכי קשה לי העובדה שחיפשתי איזו קומונה לשתף בה אחרים בהרגשה שלי אבל אני יודעת שהרוב יצחקו על זה או יהיו המומים, בדיוק כמו בפורום...

I Love Paige

New member
וואו.

הממ, קודם כל רק רציתי להגיד שלא צחקתי ולא הייתי המום. נכון, זה לא הכי קונבנציונלי-אבל קרו דברים מעולם. אני מכיר את התחושה הזו, רק ביחס לאנשים שאני מכיר וזה כואב לא פחות. בעיקרון, בתור בן 15 אני לא יכול לעזור לך מהבחינה שלו. אני גם לא חושב שאני יכול לעזור לך, כי אני בטוח שמה שאת מרגישה שונה לגמרי מתחושת חוסר האונים שאני מרגיש, למרות שגם אני התמודדתי עם נושאים רציניים. אבל זה לא משנה עכשיו. העצה שנתת לו, לדעתי, נכונה. אבל יותר מזה, אני חושב שאת צריכה לדבר איתו במסרים ולנסות לשכנע אותו שהוא לא עושה את הדבר הנכון, שמנצלים את החולשה שלו. מצטער אם לא יכולתי לעזור יותר, מה לעשות שעם הגיל בא הנסיון. בהצלחה.

תודה שהגבת../images/Emo13.gif

עושה טוב אפילו לדעת שמישהו קרא את מה שכתבתי
אני קצת מפחדת לפנות אליו במסרים. יש מישהו עם סיפור חיים מאוד קשה שפנה אליי לפני שנתיים ואז פיתח בי תלות שממשיכה לסירוגין גם היום...לא יכולתי ממש לעזור לו וזה הגיע לנקודות בהן לא אהבתי את הישירות שלי כלפיו כי זה פגע בו... אני חוששת שאולי זה אותו אדם בניק אחר ואם אדם אחר אולי אותו סיפור יחזור שוב...

I Love Paige

New member
אז פני אליו בניק אחר.

אם אין לך ניק אחר, תפתחי אחד. זו לא בעיה. תשלחי לו מסר ותגידי שקראת מה שהוא כתב בפורום וזה נגע בך [או משהו כזה], ומשם תכתבי מסר כמו שרצית מההתחלה. אם את חוששת שזה אותו אדם נסי לברר. מצד שני, אני לא חושב שאת צריכה להסיק לפי מקרה אחד על כל המקרים. כמו במתמטיקה.

לפעמים,

אני מגיבה לתוכן ולפעמים לצורה. האיש הזה - עם כל הכבוד עיצבן אותי כשקראתי את חילופי הדברים. בעיני, מישהו שבא לפורום ופוסל כל רעיון לעזרה, או זוית אחרת למחשבה ב"כן - אבל", לא ממש רוצה עזרה. הוא רוצה להיות 'צודק' ולקבל מהגולשים איזה confirmation (אישור?) לכך שהוא מסכן ודפוק ושאי אפשר לעזור לו. הוא פשוט רצה שתרגישו חסרי אונים ממש כמו שהוא אולי מרגיש חוסר אונים בסיטואציה הזו. הוא לא ממש בא לקבל עזרה, הוא בא לקבל הזדהות עם חוסר האונים שלו. יש משהו מאוד מעצבן בונטילציה לשם ונטילציה ומניפולציה רגשית. זה כמו לבוא לאנשהו, להפיל את הג'יפה, להתרוקן (סליחה על הגראפיות), להרגיש הקלה וללכת מוקל וטוב לב - ולהשאיר את כל מי שהיה בסביבה טעון וללכת. אני תמיד מרגישה שמנצלים אותי לרעה באופן הזה -- אבל אולי זו איזו רגישות יתר שלי. לא יודעת. כשקראתי, האיש הזה הביא אותי למקומות הללו. בא, אמר את שלו, ניסו לעזור לו והוא? כל הזמן היה עסוק בלהדוף ב"כן - אבל" תוך שהוא מוסיף כל פעם איזה פרט ג'יפאי אחר. מה זה "כן- אבל?" "כן - אבל" זה "שמעתי ואני בכל זאת בשלי ולא מקבל מה שאמרת". מבחינתי, כשיש מולי איש כזה שלא מקבל, שומע אבל לא מקשיב, אני מפסיקה מיד. אני אומרת לו שהוא צודק (נותנת לו אישור להרגשות שלו, בלי לקחת את הג'יפה) ומחכה לראות מה יקרה. אני מאוד מקווה שהבנת שאני בכלל לא מתייחסת לתוכן דבריו אלא לאופן ההתנהלות שלו. גם אופן ההתנהלות לפעמים מעבירה מסרים שהם הרבה מעבר לתוכן עצמו. המסר שעבר מהבחור הזה היה משהו כזה: "אני רוצה לזעזע אתכם, רוצה שתרגישו חסרי אונים ע"י כך שאני לא אתן לכם באמת לעזור לי ולא אתן למילים שלכם לחדור אלי ולשנות בכלל משהו. אחרי שתרגישו איך זה מרגיש להיות חסר אונים, אולי תתחילו להבין כמה אני חסר אונים ותתחילו לרחם עלי" זה מה שאני שמעתי. תרגיל "העברה" למתחילים. הוא לא ממש ביקש עזרה אמיתית לבעייתו.

את בטח צודקת...

ראיתי את מה שאת כותבת בתוך ההודעות שלו. אני בד"כ לא מגבה לאנשים שבאים רק כדי לקבל אישור. המקרה הזה, אולי כי אני מכירה מקרה כזה, מיד משך אותי...אולי בגלל התפיסה שלי שאי אפשר לדעת מי קורא ואולי יש אדם נוסף במצב הזה שקורא והמילים יעזרו לו... בכל מקרה, זה מעל ומעבר ליכולת שלי...מה שקצת מצער אותי, בתור מי שרוצה לעסוק בזה בהמשך הדרך. אולי מפה באה בעצם תחושת חוסר האונים האמיתית שלי...

אההה

אבל חוסר האונים שמרגישים בתהליכי העברה הם אמיתיים לגמרי, רק שלומדים במשך הזמן לדעת שהם לא שלך, אלא שלו. ובהעברה נגדית לומדים לא להיכנס לדפוסים שהוא 'מושך' לקבל - ובמילים אחרות, לא להיכנס לנעליים של אמא, אלא להיות שם זולת שונה שמוכן לקבל אותו גם חסר אונים מבלי שחוסר האונים ישתק אותך... (משהו שאני למשל לא עשיתי כי ישר קפצו לי הפיוזים). בתהליך טיפולי (להבדיל מזה שמתרחש בפורום), לפעמים יש למטופלים צורך לבדוק האם המטפל מחזיק מעמד בכל מיני עניינים וממשיך להיות שם סלע איתן. חלק מהחוסן קשור לכך שאת לומדת להבין שזו דרכו לתת לך להרגיש מה הוא מרגיש ולבדוק האם למרות זאת תהיי מוכנה להיות שם עבורו. מה שאני הרגשתי מהתכתובת (הרוגז שעלה בי) נחשב להעברה נגדית. מעניין אם בדפוס הזה הוא היה מעצבן ומתיש כל מי שניסה לעזור לו. קרוב לודאי שכן.

כך שבעצם המפתח הוא,

להבין שהוא מעביר אליי את התחושה שלו. להבין שזו התחושה שלו ולא שלי, להיות אמפטית אבל לשמור על התחושות שלי שהן הרצון לעזור לו ולתמוך בו, אבל מתוך עמדה של חוזק פנימי... אתמול שיתפתי פסיכולוג בתחושות שלי והוא אמר לי שלפעמים צריך רק להקשיב ושאולי זה כל מה שאותו אדם היה צריך.

להקשיב ועוד משהו

to validate - כלומר לתת תוקף לרגשות שלו. אין דבר יותר מעצבן מכך שאתה אומר שאתה מרגיש X ואז באים אחרים ואומרים לך "אבל אתה לא צריך להרגיש X" ההקשבה האמפתית היתה צריכה לייצר שרשור בו הוא מתלונן על חוסר אונים, מקשיבים לחוסר אונים הזה ומתקפים אותו: אכן - באמת אפשר להבין עד כמה מה שאתה מספר מתסכל... בלה בלה בלה. קשה מאוד לעשות הקשבה אמפטית בפורומים בלי להישמע פוץ. נסי לנסח בינך לבינך פעם איזו תשובה אמפטית ותראי על מה אני מדברת

אוהו...ניסיתי../images/Emo13.gif

במהלך הלימודים הייתי צריכה לעשות את זה כמה פעמים. שיקוף זו יכולת חשובה לאיש מקצוע בתחום הזה... ואת צודקת,הייתי צריכה לעשות את זה.

אבל אז היית נשמעת פוץ... ../images/Emo6.gif

נו, שוין! כנראה אין דרך לצאת פה טוב.

למעלה