חוסר אונים

חוסר אונים

אימי חולה באלצהיימר כבר 3 שנים - חלתה יחסית בגיל צעיר 57 - אבא מתכחש למצב,לא מוכן לעוזרת בית , לא מוכן למטפלת לטענתו עוד מוקדם אמא לא מוכנה שנביא מטפלת . אמא שלי היתה המוקד של הבית כולנו היינו על הכתפיים שלה ופתאום אין מי שינהל את הבית -אבא נמצא בחוסר אונים -פתאום הוא צריך לבשל , לרחוץ כלים ואפילו לנהל את העסק שלו פיננסית- מה שבמשך 30שנה אמא עשתה הכל . סתם בא לי לספר לכם ... וגם לשתף את הפורום שהרבה מהסיפורים והשאלות גרמו לי להבין שאנחנו לא היחידים ( חברים לא תמיד מבינים את המצוקה שלנו ) ולשאול - חוץ מקבוצות תמיכה - האם יש מישהו שיכול לתת יעוץ -איך מתנהגים בכל מיני סיטואציות ומתי נכון להביא עזרה הביתה ועוד..

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום תולי ../images/Emo140.gif

שלב ההכחשה למחלה אצל בני זוג היא תופעה מוכרת ,מה שלצערנו לא עוזרת במיוחד לחולה ולא למטפל במקרה זה , אבא. חשוב לזרום עם החולה ,לא להציק בשאלות כמו למה?למה את לא זוכרת?למה שכחת? חשוב ביותר להדגיש לאבא שהכעסים חייבים להיות מופנמים ,שהתגובות שאמא מגיבה בדיבורים ובמעשים אינה במכוון ,אלא המחלה זו שמדברת מתוכה היא הגורם ועל כך יש לשאול את הבורא במרומים את השאלה הנצחית "למה דווקא היא" גם לאבא קשה זה ברור ,חייבים לעזור לו והתמיכה של שאר בני המשפחה כל כך חשובה ,בסה"כ אבא זה הוא שחי צמוד עם אמא וצריך גם להבין את הקשיים שלו. בנושא הבאת עזרה מבחוץ ,ישנם כאן גולשים אשר ישמחו להעניק לך מנסיונם. אתם לא לבד ואנחנו כאן נהיה אתכם מתי שתחפצו. שיהיה לכם רק טוב גרשון

אתם אנשים מדהימים

תודה רבה לכם על התמיכה , אני מאוד מבינה את אבא ועושה עבורם כל מה שאני יכולה ומעבר לזה , ושאבא שלי רואה שהדברים נעשים כמו ניקיונות כביסות ועוד ..הוא לא מבין את הצורך לעזרה בבית כי הכל מבוצע , פעם אחרונה אמא נעלמה לנו היא יצאה מהבית ולא אמרה לנו ( זה מה שהיא עושה בדר"כ שהיא כועסת ) אני מנסה להסביר לאבא שהיא צריכה השגחה צמודה , לטענתו ביום יום היא מתנהגת אחרת ( היא הולכת איתו לעבודה - היא היתה הפקידה שלו ) האם יכול דבר כזה ? אני לא מבטלת את קבוצות התמיכה ..אבל נראה לי שמכמות השאלות שלי כל יום מחדש צריך מישהו שיכוון אותנו כי לפי דעתי אנחנו לא עושים עבודה כל כך טובה .

ענתי44

New member
תולי יקרה../images/Emo141.gif

היי, כמי שמטפלת באמי, אני יכולה להבין את אבא שלך. גם אמא שלי היתה אדם פעלתן הלב והנשמה של הבית. כשהיא חלתה בקושי ידעתי להכין חביתה. ופתאום כל מטלות הבית בתוספת הטיפול הצמוד באמא נפלו עלי. זה היה קשה אבל לא כמו המשבר הנפשי שלי ושל כל המשפחה לראות את אמא במצבה. אביך איבד את חברת נפשו. אשת חיקו וסודו. וזה קשה מנשוא.ולכן הוא בהכחשה. אבל 3 שנים הם מספיק זמן. אתם צריכים לדבר איתו ולגרום לו לקבל עזרה בין עם עוזרת או בני משפחה. לבשל ולהקפיא. וצריך לגרום לו לצאת מידי פעם ולהתאוורר. שירשם לחוג או פעילות שהוא אוהב ומישהו אחר יהיה עם אמא. לי למשל קודש קודשים 3 פעמים בשבוע מכון כושר- זה הדיאליזה של הנפש שלי.אני כפיתי על אמא שלי ללכת למרכז יום מוגן. בהתחלה היא בכתה וחשבה שזורקים אותה אבל כיום היא פורחת שם. זה יהיה טוב גם לאמא שלך וגם לאבא. ואת צריכה לשמור גם על עצמך שכן לא קל לך לראות את אמא הכל יכול הופכת לשבר כלי (הכאב הזה אף פעם לא חולף אבל לומדים לחיות איתו כמו עם רגל תותבת) וצר לך גם על אבא. אנחנו כאן בשבילך ובשביל הוריך מתי שתזדקקי.

אנימו

New member
מרכז יום מוגן - פתרון מצויין למספר

שעות ביום. יש שם פעילות מתאימה לחולים , ניתנת ארוחת צהריים והמשפחה משוחררת מן המעמסה והלחץ לפחות עד חמישה ימים בשבוע. הזכאים מטעם ביטוח לאומי נהנים מהשתתפות. יש באזור השרון בנוה ימין, ליד כפר סבא, מקום מצויין עם עובדת סוציאלית טובה מאוד וכדאי לבדוק את הענין אם האזור מתאים. יש גם הסעות בבוקר ובצהריים. וכמו שכתבה ענתי - אנחנו כאן!

ענתי44

New member
עוד על מרכז יום../images/Emo91.gif

תולי היי, אתמול בלילה חשבתי עליך ועל המשפחה. במרכז היום בו נמצאת אמי יש מרכז יום לקשישים ומחלקה מוגנת (שם אמא). אני מתנדבת במחלקה הרגילה ונפגשתי שם בקשישים או עריריים שמחפשים חום וקירבה אנושית ואפילו קשישים שבן|בת הזוג חולים. לחלקם יש בעיות רפואיות כמו לב. אבל כולם שם זוכים להמון. פעילות מגוונת חברה נעימה, ארוחות חמות, ושירותים נלווים. יש גם מועדונים הפועלים לרווחת האדם המבוגר גם בשעות אחר הצהריים. אולי תנסי לשכנע גם את אבא להשתלב בפעילות כזו. כן הוא עובד אבל יכול בשעות הפנאי להשתלב. הוא יקבל יחס חם ילווה ע"י צוות מקצועי ( למשל אני נעזרת הרבה בעובדת הסוציאלית אצלנו בקשר לאמא) יהיה לו חברים חדשים ואולי הובי חדש. וזה גם יכול לתת מוטיבציה לאמא ללכת למרכז יום. ואז השלב הבא עוזרת בבית תהיה קלה יותר, מניסיון.

מרכז יום

אני מוכנה לנסות הכל , אני אדבר עם אבא , ההורים שלי יחסית צעירים לאוכלוסיה שמגיעה לשם ובגלל זה אמא קצת עושה בעיות - איך אני מבררת את זה בעיר המגורים דרך העיריה או שזה פרטי ?

ענתי44

New member
תולי שלום

כשאמא שלי אובחנה כחולת אלצהיימר, הופניתי ע"י הביטוח הלאומי ללישכת הרווחה באשדוד וגם קיבלתי מהם הודעה על הדברים שאמא זכאית במסגרת חוק סיעוד. שם היו כתובות של מרכזי יום ומתוכם הגעתי ל"בית- אביב" שהוא היה אידיאלי לאמא. פני ללישכת הרווחה בעיריה או לביטוח לאומי. אגב, אמא מקבלת חוק סיעוד? אם לא כדאי לפנות ולבקש.אני מוסיפה חלק מהימים באופן פרטי. העלות ליום כזה כולל הסעות ושתי ארוחות היא 125 ש"ח. שווה כל פרוטה. יש שם גם שירותים נוספים כמו רחצה, פדיקור רפואי ועוד. הפעילות עצמה כוללת פעילות מוסיקה, פיזיוטרפיה, התעמלות ועבודות ריפוי ועיסוק ובעתיד יהיה גינון שיקומי ופעילות עם בעלי חיים. אמא שלי שצרחה והתנגדה היום אוהבת את המקום. ופשוט פורחת שם. אגב הוריך בשנות ה-60 המוקדמות לחייהם, ובאמת צעירים ממרבית האנשים שם אבל זה מקום גם עבורם. הרופאה בבלינסון סיפרה לי שחולים אחרים שהתנגדו למרכז יום עכשיו מסרבים לבוא לביקורת ביום של המרכז. אני מתנדבת עם קשישים מהמחלקה הרגילה. ביחד הוציאנו עיתון של המקום ויש לי שם בן 80 ובת 63 וכולם ביחד מתפקדים יופי. מקווה שעזרתי. תמיד לרשותך

תודה רבה על העזרה , אני אפנה

לעיריה - אמא היום מקבלת 100% קצבת נכות ו-50% דירותים מיוחדים - בגלל שאמא צעירה מ-60 היא לא זכאית לחוק סיעוד . ענתי , תודה רבה עזרת לי מאוד .

ענתי44

New member
לא להתייאש!

מה שטוב בזמן שהוא, מה שלא יהיה מתגלגל קדימה ואמך תגיע לגיל 60 ותזכה בחוק סיעוד. אבל אם יש משהו שלמדתי מהמפגש המתסכל עם גורמים כמו ביטוח לאומי הוא לא להרים ידיים ולהתייאש, כי הם בונים על זה ומערימים תמיד קשיים. כדאי לבדוק האם יש אפשרות לערער, או לפנות לועדת חריגים שתאשר חוק סיעוד לפני משורת הדין או לבחון האם יש באזור שלכם עוד אפשרויות להכניס את אמא למרכז יום, אולי עירייה במחלקה לרווחת הקשיש או עמותה מסויימת. למשל מרכז היום אצלנו מופעל ע"י האגודה למען הקשיש ומגוון השירותים שניתנים לקשיש הוא רחב ביותר... אפילו סיוע בטיפולי שיניים והכל באהבה ועם חיוך- נסי לבדוק ואל תתיאשי ואם לא אפילו שווה לממן מס' חודשים את ההשתתפות במרכז יום. הרי בהתחלה במילא לא מגחעים יום יום אלא משתלבים בהדרגה. בהצלחה והרבה אהבה

nogo1

New member
מעונות יום

לצערי באיזור הצפון (קריות) אין מעונות יום שיכולים לטפל בחולי אלצהיימר אם למישהו יש מידע שונה אשמח להתעדכן

טיקו1

New member
תמיכה מקבוצת תמיכה

מדוע ההסתייגות הזו, תולי? האם ניסית והתאכזבת? אני מכירה הרבה, באמת, שדווקא נעזרו ולמדו להתמודד נפשית ומעשית בגלל השתתפות בקבוצת תמיכה.כל טוב והחזיקו מעמד. רותי.

zvooloon

New member
התכחשות בני הזוג

כן תולי, את מתארת מצב מוכר. גם אצלנו זה כך, אמא שלי מתכחשת לפעמים למצבו של אבי וממשיכה להיאחז בו בדברים שהוא כבר מזמן לא יכול לבצע, ואחר כך מתפלאת שהם לא בוצעו. זה עצוב, זה קשה, ברור לי שהזיקנה, במיוחד כשהיא מתבטאת באופן כל כך קיצוני, קשה לה הרבה יותר מאשר לי, הבת. אבי הוא איזו מראה של מה שעלול לקרות גם לה בשנים הקרובות. אני מניחה שאם הזמן ההתכחשות הזו תלך ותפחת לאור המציאות המכה לנו בפנים. המון כוחות שיהיו לך!

מתי להביא עובדת?

כמה שיותר מהר יותר קל, אני התמהמתי חצי שנה לאחר קבלת האשור לקבלת עובד זר, היום אני יודעת שעשיתי טעות, ברגע שמגיע עובד המצב נעשה יותר קל, אבא שלך יתרגל, ספרי לו שביטוח לאומי שלח לאמך עובד, כך עשיתי עם אישי והדבר עבד, אינני יודעת כיום איך הייתי מסתדרת לבד.

למעלה