חוסר אונים

חוסר אונים

אז הנה מגיע עוד לילה בלי שינה והפעם אני חייבת לאזור אומץ ולספר כאן סוף סוף למה אני לא ישנה בלילות. בתקווה שלמישהו מכם יהיה רעיון, איך בכל זאת מתגברים על זה. אז ככה: לדאבוני, לא מדובר כאן בהפרעות שינה. אני כותבת לדאבוני כי אם זה היה משהו פנימי שלי הייתי פונה לטיפול רפואי או נפשי וזהו. הבעיה היא שאני חסרת אונים מול העובדה שאני לא ישנה רק בגלל ששותפתי לדירה לא ישנה בלילות!!! היא גרה בחדר סמוך לחדר שלי והאור החודר מהחדר שלה לשלי מפריע לי לישון ולא רק זה, היא גם כל שניה יוצאת ונכנסת מהחדר, דבר שמדיר שינה מעיני. ולדבר איתה אני לא יכולה כי מה אגיד לה: שתלך לישון כי אני לא יכולה לישון אחרת? שלא תצא מהחדר כי זה מפריע לי? זה נשמע לי לא הגיוני. אפילו חשבתי לעבור דירה אבל כמה דירות אני יכולה לעבור?, אז שוב אני חסרת אונים ושוב לא יכולה לישון. כן, אתם יכולים לצחוק עליי, חופשי. יושבת לה בחורה בוגרת בת 26 וכמו ילדה קטנה לא מצליחה לישון רק בגלל מישהו אחר. כמו איזה סמרטוט נשלטת ע"י אנשים אחרים. אפשר אולי גם להגיד שזאת החרדה החברתית שלי. וזה די הגיוני. השותפה שלי היא מסוג האנשים שאני הכי פוחדת מהם. דיי!!! נמאס לי!!! ואגב: אם יש כאן מישהו עכשיו, בשעה כזאת, אשמח להכנס לצ´ט ולדבר. הרי לישון אני גם ככה לא אוכל. ואם לא, אני מקווה שלפחות בבוקר אמצא כאן רעיונות, איך פותרים את הבעיה הזאת. זה הכל לבינתיים

קיט

New member
הי נטע .. אני אשמח לדבר איתך אבל...

לאיזה צאט את נכנסת? ... ואולי לדבר עם השותפה זה לא כזה רעיון נוראי.. בטוח תוכלו לחשוב על משהו שיתחשב גם בך וגם בה.. קיט

קיט

New member
נטע

נטע.. הצאט של סהר ... זה לא אומר לי הרבה .. יש שם הצאט האישי שלא פעיל . איך נכנסים לצאט הרגיל. סליחה על זמן התגובה

נטע-את אומרת

"לדאבוני, לא מדובר כאן בהפרעות שינה. אני כותבת לדאבוני כי אם זה היה משהו פנימי שלי הייתי פונה לטיפול רפואי או נפשי וזהו." "השותפה שלי היא מסוג האנשים שאני הכי פוחדת מהם."
איך את יכולה לישון רגוע בבית, שנמצא איתך מישהו שאת פוחדת ממנו? את גם אומרת בהמשך "כמה דירות אני יכולה לעבור?" כלומר הבעיה בשינה לא רק עם השותפה הזאת בגלל האור נכון? אולי מעבר לאור של שותפתך לדירה, יש גם משהו נוסף שגורם לך לנדודי שינה? אז אני רוצה להעביר לך ציטוט של ד"ר ברוך אליצור : "רוב נדודי השינה נובעים מדאגות, המולידות מחשבות טורדניות. כאשר המצב נרגע, ההפרעות בשינה לרוב חולפות מאליהן, ללא כל צורך בטיפול רפואי או בטיפול פסיכולוגי. הבעיה מסתבכת, כאשר מתפתחות ציפיות שליליות ביחס לשינה. אנשים רבים, עוד לפני לכתם לישון מצפים בדאגה לעוד לילה ללא שינה. אין ספק, שציפיות שליליות אלו נוטות להגשים את עצמן. הן מולידות דאגות, המובילות למחשבות טורדניות, המדירות שינה מעינינו. המסקנה היא, ככל שאנו רודפים אחר השינה כך היא בורחת מאתנו. מאחר שהפרעות בשינה הן כה נפוצות, אנשים פיתחו מגוון רחב של שיטות, המכוונות להתגבר על התופעה. מבין מגוון שיטות הטיפול בהפרעות שינה, ^^השיטה השלילית ביותר היא נטילת תרופות שינה באופן קבוע^^." "ישנן מגוון שיטות פסיכולוגיות קצרות מועד, המכוונות לעזור לאדם להרדם גם ללא תרופות שינה. הבסיס של כל השיטות הוא, לא לרדוף אחר השינה, אלא לחכות שהיא תגיע באופן טבעי. למרות שאנשים ששנתם נודדת נשבעים שכל הלילה הם לא עצמו עין, מחקרים מראים, שזו רק הרגשה ולא עובדה מדויקת. אנשים ששנתם נודדת, במהלך הלילה נרדמים מספר פעמים, ובכך הם מספקים לגופם את מינימום השינה ההכרחי. גם במהלך היום הם נוטים להרדם מפעם לפעם. המסקנה היא, אם אתם חשים ששנתכם נדדה כל הלילה, אל תתרגשו מזה, קחו את זה בקלות. ככל שפחות תדאגו, תרדמו יותר מהר. " בכל בעיה רופאית/נפשית-פסיכולוגית, פסיכאטרית יש מרכיב כלשהו של הגוף, ומרכיב כלשהו של הנפש.....הגוף והנפש הם יחד מרכיבים את האדם כמו שלא ניתן לאמר שאדם רק חולה, ללא מרכיב נפשי, כך לא ניתן לאמר שאדם במשבר נפשי, רק במשבר נפשי ללא השלכה רפואית בכלל. למיטב הבנתי האישית -בחיי , גם הפרעות שינה שנובעות מסיבות רפואיות , לאורך זמן יש להן השפעה על הנפש, דאגות, מחשבות וכו....אני מדברת מהמקום האישי שלי... לכן טיפול בנפש , הוא חלק מהטיפול מהפרעות השינה. רחל-נשמה

למעלה