חוסר אחריות!!!

חוסר אחריות!!!

לדעתי הסדרה הזאת קצת חסרת אחריות ומציגה באופן מעוות דרכי טיפול. מטופל מתאהב במטופלת שלו - נכון, זה יתכן... אבל יכניס לכל כך הרבה מטופלות ומטופלים רעיונות רעים לראש שיכולים להכשיל טיפול של שנים!

giladon2

New member
אביגיל היקרה

להשתמש בביטוי "חוסר אחריות" זה טיפה מוגזם לדעתי. בין אם נרצה ובין אם לא הדברים האלה קורים יום יום וגם אם נתעלם מהם או לחלופין נציג אותם חלילה בטלויזיה זה לא ממש ישנה הרבה. יתרה מזו, כבר מאה שנים (מאז פרויד) מטפלים מודעים לעניין הזה והרבה מהם טוענים שמדובר בדבר "הכרחי" שתורם להשגת טיפול אמיתי ומשמעותי.

חוסר אחריות זה להציג אלימות על

על כל גווניה ועדין מציגים, מה שמציגים בסידרה הזאת זה לא חוסר אחריות, זו גדולה!

hilulit1

New member
רעיון מציאותי לגמרי!!

אני חושבת שבמקרים כאלה המטופל בטוח חושב על אופציה כזאת שאולי גם הצד השני מוצא בי משהו. זה לא שהכותבים של הסדרה העלו לו רעיון לראש. לא נראה לי שנעמה הייתה צריכה לראות "בטיפול" עם שחקנים אחרים כדי להבין שאולי ראובן גם מאוהב בה.

נראה לי שאנחנו לומדים להפריד בין...

.. הדרמות של הסדרה לטיפול המציאותי. גם תרגיל פסיכולוגי טוב. זה יכול להיות קצת יותר מסובך עם אנשים שאינם בטיפול ואולי מסתכלים על הסדרה כי הם שוקלים זאת, ותהיה להם קצת פנטזיות לגבי טיפול אמיתי, אבל בעצם למי מאיתנו לא היה? סה"כ, הסדרה נראית לי יותר אחראית בהצגתה את מהות הפסיכואנליזה מאשר לא אחראית בפשרות הדרמטיות שהיא צריכה לעשות. בכל אופן הרבה יותר קרוב לאמת מטיפולים בסדרות או סרטים אחרים כמו ב"סופרנוס" למשל.

שטויות!

ומה לגבי סדרות / סרטים שהם יש הורים מתעללים, רומנים אסורים, גניבות, אונס- גם כאן יכולים להכניס רעיונות לאנשים.התאהבות שמוצגת בטיפול - מה לעשות היא חלק מהחיים ויכולה להיות חלק מהטיפול. בעיני זה מדהים להציג את עולמו של המטפל לשם שינוי באופן כ"כ בהיר, אמיתי ורגיש! אחרי הכל גם המטפל הוא בן אדם.

למעלה