חוסר אמון

סיוון318

New member
חוסר אמון

יצאתי לסוף שבוע הבת הזמינה חבר שלה(בן 19) ואת אחיו(בן 27 )ועוד כמה חברים הבכורה בת 17.5 והאמצעית 14.5 הם קנו משקאות ועישנו נרגילה אני פשוט הזדעזעתי לי אין מושג מה זו נרגילה והשלכותיה.אני כל כך טעונה שאני אובדת עצות כיצד להגיב?תודה .

צפירת הרגעה

שלום רב סיוון, ובכל זאת, איך הגבת? ולשאלתך, כשאנחנו מזהים שאנחנו טעונים ומוצפים רגשית מומלץ לעצור, לנשום עמוק. להתרחק קצת, להצטנן, לחשוב ולהגיב ברגע אחר ממקום רגשי רגוע. ועוד משפט שיכול לשמש כל אחד מאיתנו ברגע של אובדן עצות. כשאנחנו לא יודעים מה לעשות ההמלצה היא "לא לעשות" – כמה פשוט, כמה קשה. להשתמע, עינת ועוד דבר, אל תאבדי כל כך מהר את האמון. במשך 17.5 שנים את זרעת, השקית, עקרת עשבים שוטים. התנהגות חד פעמית כזו יכולה להיות חלק ממשובת נעורים. התנסות באסור. מומלץ לא להזדעזע כל כך מהר ובוודאי לא לאבד אמון. שמירה על קורת רוח במצבים כאלה מקדמת תהליכים לטווח רחוק. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

סיוון318

New member
היי עינת

אני מאמינה שזכור לך שפניתי כבר בפורום הבת עם החבר הבעייתי (באותו שם)אז אכן הייתי מוצפת רגשית.הייתי בסופש עם חברה בעלי בחול.למרות שלא הרשתי שהחבר ייכנס הוא ניכנס ובנוסף הביא את אחיו בן 27 אחיינית שלי בת 16 הביאה 2 חברות וביתי בת 14.5 הביאה חברה ו 2 חברים.קנו אלכוהול על חשבוני.ועישנו נרגילה.בנוסף החבר נסע עם המכונית שלי רוורס ללא רישיון .כמו כן עבר מהחלון למירפסת.ובכך סיכן את עצמו.העיניין יכל להיסתיים בטרגדיה.הרגשתי פשוט נורא.את בוודאי מבינה.הסברתי לביתי את כל ההשלכות של מה שקרה.ואמרתי לה שאם אראה שוב את הבחור בקירבת בייתי הוציא נגדו צוו הרחקה.או בנוסף אפתח לו תיקים נוספים במישטרה.האמת אובדת עצות ממש.שוקלת אם לפנות להוריו.לשוחח איתו.או לפנות למישטרה.ידוע לי שאין נוסחת פלא .כל פיתרון יכול להוות גם בעייה.אך אשמח מאוד לשמוע בעצתך.תודה. בגלל כל ההשקעה לכן המפח נפש הגדול.לא האמנתי שבנותיי יבגדו בי בצורה כזו.תודה לך.

אם כך, אזעקה...

שלום סיוון, אז זהו שלא. לא קישרתי בין הפנייה הנוכחית לפנייתך הקודמת. רצוי לתזכר, אפילו במילה כדי שאתאים את תגובתי. במקרה שלך העניין יותר מסובך. הצעתי כפי שכבר הצעתי לך בעבר היצמדי לבתך. האחריות ההורית מחייבת אתכם כעת להירתם ולהיצמד. הילדה זקוקה לשמירה. אין ברירה. לא הייתי משאירה אותה לבד בעד שום הון שבעולם. שיחות ייעוציות והכוונה צמודה אינן בגדר מותרות. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

סיוון318

New member
תודה רבה עינת

תבורכי על עזרתך.כיצד אוכל לשמור עליה? כוונתך לבלש פרטי? תודה

שאלות לחשיבה...

שלום רב סיוון, עליכם להיכנס ל"חמ"ל" : לחדר מלחמה, כמו האלופים והרמטכ"ל. מה הם עושים? חושבים רחוק. על ארועים ותגובות. מתכננים אסטראטגיה- תוכנית ארוכת טווח וטקטיקות- דרכים להשיג את המטרות. שואלים את עצמם: מה אנחנו רוצים? אילו מכשולים צפויים בדרך? איך נעקוף אותם? עליכם לבדוק עצמכם מול שאלות דומות+ מה הדבר הכי מסוכן בקשר ומהם הסיכונים בכלל? מהי הדרך הטובה ביותר למנוע את הסיכונים? ועוד שאלה לחשיבה: מה היית עושה אם חס וחלילה היית מקבלת טלפון המבשר שבתך נפצעה בתאונת דרכים ואושפזה בבית חולים? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה