חוסר ביטחון לא ברור

Inbalskl

New member
חוסר ביטחון לא ברור

היי מה נשמע? המון קורה בזמן האחרון. בעצם בחצי שנה האחרונה. אפשר לומר בוודאות שהכל לטובה.
החיים שלי השתנו, אנשים חדשים נכנסו לחיים שלי, חברים חדשים.
יש חברים שיותר קל לי להפתח איתם לעומת חברה טובה שמאוד קשה לי להפתח איתה. ביום שישי הייתי אצלה וביליתי איתה ועם חבר שלה.
היה מאוד כייף, אך הם טענו שאני לא מדברת הרבה. באיזו שלב, נשבר הקרח ודווקא חבר שלה שבר אותו. הוא הצליח לגרום לי לדבר והשיחה זרמה מאוד טוב בינינו.
אני מאוד אוהבת את החברים החדשים שלי. אך אני חסרת ביטחון ובמיוחד עם החברה הזאת-יכול להיות שבאיזה מקום היא מזכירה לי חברה טובה מהעבר שלי ומאחר שאני יודעת שאני רוצה איתה קשר מאוד טוב אני פוחדת לפתח תלותיות בה. אני פוחדת מאוד וזה טיפשי. מאחר ועם אנשים אחרים שאני לא חושבת על זה אז אני יותר חופשייה. אני שונאת את החוסר ביטחון הזה, את הפחד.
כן, אני מאוד פוחדת. אני מאוד חרדתית שאני יום אחד שוב יאבד את כל החברים החדשים שרכשתי. למה זה מעסיק אותי כל פעם מחדש? אולי בגלל שנפלתי חזק לפני כן?. הרי, תמיד אומרים לי שלא משנה מה היה בעבר מה שחשוב זה ההווה. אני לא מבינה למה אני לא מצליחה להפנים זאת. יש אנשים שאוהבים אותי, שמתעניינים בי ואני פוחדת להרים להם טלפון כי אני פוחדת להציק להם.
אני פוחדת לפתח תלות באנשים. אני רוצה להאמין בעצמי, אני רוצה להפסיק לחשוב את המחשבות השליליות האלו.
מה לעזאזל יש לי?.
אני מאוד רוצה להוקיר ולהעריך את החברים שלי ולהנות איתם אבל אני רוצה שהפחדים יפסיקו לחסום אותי.

spaysi8

New member
האמת שאני ממש מבינה אותך בזה

הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה להגיד לעצמך שאת צריכה להיות את, לא משנה מה,
ואם זה יגרום להתרחקות מצד אנשים מסוימיים, נכון שזה כואב, אבל כנראה שזה לא אנשים שגם ככה כדאי להיות חברים שלהם..

חוץ מחברים

לדעתי
את צריכה לפתח ביטחון עצמי
זה יבוא ע'י סדנאות התפתחות אישית, קריאת ספרות בנושא וכו...
זו עבודה לעשות זאת.. ולך יש עבודה רבה.
כמו לכולנו...
&nbsp
נכון שצריך לחיות בהווה
אך נראה לי שיש לך סוג של טראומות מהעבר שלך...
חברים זה חשוב
אך לא חשוב מידי-הם באים והולכים
היום לי תמיד חברות, ביסודי, בתיכון, דרכינו נפרדו ואני שמחה שכך
אני אוהבת חברות חדשות שמתאימות להתפתחות האישית שאני עוברת. שבראש שלי, שבעלי תחומי עניין כמו שלי.
&nbsp
וחברות מהתיכון כבר לא יתאימו לי,
זה מקסים חברות למשך שנים רבות-כל עוד שני החברות עוברות אותה התפתחות אישית
למשל שני החברות הולכות ביחד לאותה אוניברסיטה ולומדות אותה מגמת לימוד (ראיתי את זה וזה בהחלט מעורר קנאה טובה)
&nbsp
פחד לפתח תלות באנשים-זה משהו שאולי כדאי לך לעבוד עליו
בין אם סדנאות או טיפול...
&nbsp
בהצלחה

למעלה