חוסר ביטחון

• פותח הנושא JBR
  • פורסם בתאריך

JBR

New member
חוסר ביטחון

חוסר ביטחון בתחילת קשר - איך מתמודדים איתו?

טל קר

New member
תלוי בהקשר

(תרצי אולי לפרט של מי החוסר בטחון ועל איזה רקע ומה ההשלכות?)

JBR

New member
...

חוסר בטחון שלי. על רקע הפרידה הקודמת- שהיתה חד צדדית וכואבת מאוד. עכשיו אני מפתחת קשר עם בחור מקסים, ומפחדת- מפחדת מאוד.

JBR

New member
עברה מאז הפרידה יותר מחצי שנה, אגב

ואני כבר ממש מאחוריה- מבחינת אותו בחור. אבל הפחד, הוא מופיע ללא שליטה ומוביל לחוסר ביטחון- לא רגילה להיות במצב כזה.

טל קר

New member
אהלן, פחד ממה?

חוסר הבטחון - איך הוא בא לידי ביטוי? האם יש טריגרים שמקדימים את ההופעה של אותו פחד?

טוב מאוד שאת מודעת לעצמך

אני חושב שנכון יהיה להתמודד ולפתור את הפחד שלך עכשיו, בתחילת הקשר, כיוון שזה דבר שישפיע על כל הקשר החדש שלך ועל האיכות שלו וגם על קשרים עתידיים. אולי כדאי לך ללכת להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שמתמחים בזוגיות. לדעתי, זה יכול להיות רעיון טוב במקרה זה.

חוסר ביטחון זה פחד

פשוט צריך להיות אתה עצמך ולא לשחק אותה מישהו אחר להראות מי אתה ישר אם מתחילים את המשחקים כדי למצוא חן בעיני השני תמיד נופלים והאמת מתגלה בסוף

cheshire9

New member
כל העולם כולו

גשר צר מאד - והעיקר לא לפחד כלל....... בכל דבר - ובטח בזוגיות.

magenta73

New member
כפי שנאמר - אם אי אפשר לנצח אותם

תתצרפו אליהם. משמע - את הפחד אי אפשר לנצח. צריך ללמוד ללכת יחד איתו מצד אחד - אם יש לך חוסר ביטחון יהיו אלה שיגידו שזה בגלל מה שהבחור משרה עליך. מצד שני, אני אישית יודעת, שפחד וחוסר בטחון קשור גם הרבה אליך אישית ולמה שעברת. וצריך לדעת מתי זה זה ומתי זה זה, והאמת, רק ניסיון יוכל להגיד לך את זה. ויותר אמת, שום דבר לא בטוח. לא שנה לא שבוע... יש לנוע לנוע... ויותר באמת, אם את מרגישה לגמרי בסרטים, פשוט שתפי את הבחורון ברגשות שלך. בטוח שתקבלי סוג של תשובה...

אישון36

New member
יש כמה דרכים

העיקרית היא שזה לא יבלוט מידי. שלא תבין שאסור לדבר על זה.......... אבל הכול עיניין של טימינג. מה שאלי מציע זה לעשות פעולות רבות תוכן, לצאת, לבלות, לעבוד קשה ולנסות שלא תהתמקד בפחדים.... בד"כ שעסוקים הפחדים מתפוגגים להם. הפחדים חזקים במיוחד שהם נופלים על סוג של מחשבה שהבן זוג הוא שווה הרבה יותר ממני.....אז תיצור/י שווי ותפסיק/י לחשוב. בהמשך אם החוסר ביטחון ממשיך להציק קיימת אז השאלה האם הבן זוג שומר עליך במצב של חוסר ביטחון ? והאם הוא עובר את הגבול..... אבל זאת כבר שאלה אחרת. אישון. עסוק.

למעלה