חוסר ביציאות אצל תינוקת

שרון 301

New member
חוסר ביציאות אצל תינוקת

ד"ר שלום בתי בת כ-8 שבועות, יונקת ב-חודש הראשון היו לה יציאות אחרי כול האכלה, לאחר מכן כשבועיים היו לה יציאות פעמיים בשבוע .כבר כשבועיים שאין היא מסוגלת להוציא לבד . שבוע אחד לא היו לה יציאות במשך 6 ימים לבסוף רופא גרם לה להוציא ע"י גירוי בעזרת מדחום ובשבוע לאחריו לא היה לה יציאות במשך 4 ימים בהוראת רופא אנו נותנים לה נרות גליצרין בוקר וערב במשך 3 ימים . היא ממש סובלת ובוכה מנסה להוציא ולא מצליחה . הרופא מלבד ספירת דם ועוד כמה בדיקות שלח אותנו לכירורג בכדי לשלול סיבות רציניות יותר לכך . מה יכולה להיות סיבה רצינית להיעדר יכולתה של בתי להוציא קקי בהתחשב בכך שעד לפני כשבועיים הכול היה בסדר? אודה לך אם תוכלי לענות לי מהר כי אני דואגת מאוד . ושאלה שנייה כבר פעם שנייה בחודשיים (פעם ראשונה בגיל 10 ימים והשנייה עכשיו) שאנו נשלחות לבדיקת בילירובין כי בתי קצת צהובה, האם זה תקין שעדיין בגיל כזה יש חשש לצהבת ילודים? והאם יש בכך כדי להעיד על בעיה אפשרית בתפקודי כבד? בתודה שרון

עצירות וצהבת

בעית העצירות היא בעיה שכיחה מאוד. לרוב הבעיה נפטרת כאשר המזון הוא מגוון יותר ומכיל פירות וירקות. אומנם היא עדיין קטנה אך אפשר בהחלט להתחיל במתן מיצי פירות ( תפוזים, עגבניות, שיזיפים, גזר חי וכולי). מדובר במתן מספר כפיות בין ארוחות ולא על ארוחת פירות. לרוב כשמגעים ל5-6 כפיות הבעיה מפטרת. מוצדק להתייעץ עם כירורג במיקרה של עצירות ממושכת, כדי לשלול בעיה מולדת של עצבוב החלק התחתון של המעי.שלילת בעיה כזאת קרוכה בצילום מיוחד. לפני זה תנסו לפטור את הבעיה באופן שציינתי. צהבת בגיל חודשיים היא באמת צהבת ממושכת, אבל ישנם ילדים שעקב הנקה ממשיכים עם רמה מסויימת של צהבת אפילו 2-3 ח' לאחר הלידה. בכל אופן כאשר תינוק עדיין צהוב בגיל 8שב', יש צורך לברר 2 דברים:1. שהצהבת אינה קשורה בבעיה של הכבד,2. שאין בעיה בתיפקוד בלוטת התריס, דבר שיכול להסביר גם נטיה לעצירות. למרות שכל תינוק שנולד בישראל עובר בדיקה שיגרתית לשלילת בעיה מסוג זה ( הבדיקה מעקב התינוק לפני השחרור ממחלקת ילודים), אני מציעה לחזור על הבדיקה. בשני המקרים מדובר בבדיקת דם פשוטה, אותה ניתן לבצע בכל מרפאת קופת חולים. דר' מילה ברק

למעלה