חוסר ברזל לפגית

oritleve

New member
חוסר ברזל לפגית

שלום, בתי בת 6 חודשים, נולדה בשבוע 34 להריון. אנחנו נמצאים בניו-זילנד, וכאן לא נהוג לבדוק את רמת הברזל של תינוקות או פגים וגם לא לתת תוספות ברזל. לכן עשיתי לבתי בדיקת דם מיוחדת לבדיקת רמת הברזל אצלה. התוצאות קצת מבלבלות אותי ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את המצב - Iron - 14 umol/l Iron Binding Capacity - 67 umol/l Iron saturation - 21% Ferritin - 14 ug/l אני מבינה שיש בעיה ב Ferritin שזהו מאגר הברזל בגוף. בתי מקבלת שני בקבוקי פורמולה ביום (ללא לקטוז ולא מועשרת בברזל) ושלוש הנקות. בדיוק התחלנו ירקות ופירות והרופאה המליצה לעבור כמה שיותר מהר לבשר. בכל מקרה, היא נתנה לבתי תוספת ברזל. האם המצב חמור והאם כדאי שישלחו לי מישראל תוספות ברזל מומלצות? תודה מראש וסליחה על הסיפור הארוך! אמא אורית המודאגת

ברזל

ראשית לא להכנס ללחץ שנית להמשיך הנקה ולתת תמ"ל עם תוספת ברזל- לא ברור לי למה את על תמ"ל ללא לקטוז ובלי ברזל- אישית ההיתי עובר לתמ"ל המכיל תוספת ברזל אני מניח שתוספות הברזל בניו זילנד טובות ואני ממליץ לקחת אותן גם בארץ לא תמיד מבצעים בדיקות כה מקיפות בגיל 6 חודשים- מוסיפים ברזל ובמקרים מסויימים עושים רק ספירת דם- ולא את כל הבדיקות שעשית תקראי את ההמלצות לתזונת תינוקות בשנה הראשונה לחיים שנכתבה כתשובה לפני כשבוע על ידי בהצלחה

למעלה