חוסר ברזל!?

חוסר ברזל!? ../images/Emo12.gif

קיבלתי תוצאות לבדיקות דם שעשיתי לעוז ויצא שיש לו חוסר ברזל וזה למרות שהוא מקבל מגיל 4 חוד´ טיפות ברזל!!! + גם מגיל 4 חוד´ הוא אוכל דייסות (כתוספת לבקבוק בשילוב תחליף חלב) שמכילים ברזל אני לא מבינה איך חסר לו! הרופא המליצה להמשיך אם הטיפות ולעלות את המינון ל 3 פעמים ביום 5 טיפות . ידוע לכם על מקרים של חוסר ברזל בגיל כזה? איזה מאכלים אני יוכולה לתת לו בנוסף לטיפות? (להזכירכם עוז בן שנה) ואנחנו גם ממשיכים עוד חצי שנה עם A+D כי ידוע אירופה לא שופעת ב-
עד איזה גיל נותנים בארץ A+D ?

ברזל בתזונה-

לנו הומלץ לשלב הרבה קטניות בארוחות של גלי- היא אוכלת שילובים של קטניה וחלבון, שמגבירים את ספיגת הברזל. במרק עוף- עדשים או שעועית, או מג´דרה לצד קציצות הודו אדום. חומוס עם טחינה, הם משלימים אחד את השני. תבשילי שעועית עם בשר אדום. גם לאורז אני מכניסה עדשים. ועוד דבר- במקום לבשל דייסת קוואקר, אני מכניסה כפית קטנה לרסק הירקות או הפירות, או מערבבת עם הרוטב. זה גם מאוד עוזר. מקווה שדייקתי ולא הטעיתי.

מלמלה

New member
טחינה

טחינה מתובלת אוו גולמית בפירות או בחלבה או שומשום עשיר בברזל וטעים

עירית ל

New member
לבני בגיל שנה היה המוגלובין 10.7

אם אני לא טועה וזה אחרי חודשיים שהלעטנו אותו בעשרים טיפות פריפל 3 ביום (עלה מ 10.4). למרות הברזל הנמוך הפסקנו בעצת הרופאה את נטילת הברזל. זה גבולי אבל תקין. את מאמצי השיפור אנו משקיעים בתזונה. כמו שנאמר - כבד, הודו, טחינה, פטרוזיליה, קטניות...

ייתכן שהבעיה היא לא בכמות הברזל

שהוא מקבל אלא בספיגה שלו בגוף ואז ניתן להגדיל ולהגדיל את הכמות אבל היא סתם לא תספג ולא עשינו בכך כלום. אני יודעת שספיגת ברזל משתפרת עם ויטמין C לכן בהריון מומלץ לקחת את הברזל עם כוס מיץ הדרים או אפילו טבליות ויטמין C. אולי כדאי מיד לאחר נתינת הברזל לתת לו פרי הדר או לשלב תוספת של ויטמין C בהתייעצות עם הרופאה!!! ובארץ נותניום A+D עד גיל שנה. שירלי.

דבר נוסף

שעוזר לספיגת ברזל הוא ויטמין B לכן כדאי להרבות במזונות שמכילים אותו. הוא נמצא ב- שמרים,כבד,מוצרי חלב,דגים,לחם מחיטה מלאה, דגנים מלאים, ירקות ירוקים, אגוזים וקיטניות.

Shellylove

New member
גם לנו היתה (ויש) אותה בעיה

וכבר כחודש וחצי שלי מקבלת 10 טיפות פעמיים ביום.

Shellylove

New member
גם לנו היתה (ויש) אותה בעיה

וכבר כחודש וחצי (אולי יותר) ששלי מקבלת 10 טיפות פעמיים ביום. מאחר ואני לא יודעת איך לעשות קישור, להלן איננפורמציה שנתנה לי בזמנו כן גורו מפורום הנקה (שהיא, למיטב ידיעתי, תזונאית או דיאטנית: "עשית בשכל שאת פנית בנושא הברזל משום שאנמיה לאורך זמן עלולה לפגוע בהתפתחות. ומצאו שילדים שסבלו מאנמיה בגילאים צעירים, נפגעה יכולת הלמידה שלהם בכיתה א´. אגב, אנמיה עלולה לנבוע ממספר סיבותץ, החל מחוסר בברזל, חוסר בחומצה פולית, חוסר בויטמין B-12,סיבות תורשתיות ועוד... ברזל נמצא במזון בעיקר בבשרים למיניהם.מהם הוא נספג באופן הטוב ביותר. הבשר העשיר ביותר בברזל הוא בשר בקר/ בשר אדום ואיברים פנימיים, אבל כיוון שהבשר הזה הוא גם עתיר שומנים וכולסטרול, מומלץ לצרוך בשר בקר מהסוג הרזה ( כן, להתחיל כבר בגיל צעיר עם תזונה נבונה). בשר הודו אדום ( נקבה) גם הוא עשיר בברזל ( כפי שמציינת נכון אמא זולו). בשר כבד עשיר אמנם מאוד בברזל , אבל עתיר שומנים וגם מכיל כמות גבוהה של ויטמין A ( לעיתים כמות גבוהה מידי של ויטמין זה שהוא מסיס בשומן ולכן עלול ליצור עודף כשנצרך בכמויות גדולות) אז במתינות, בבקשה. בצומח, ברזל נמצא בעיקר בקטניות ובירקות ירוקים כהים ( מסוג ברוקולי ותרד). טחינה מכילה אמנם ברזל, אבל לא בכמויות גדולות מאוד. כדאי לזכור , למרות פופאי ( זהו, השחלתי אותו לסיפור) שברזל מהצומח נספג הרבה פחות טוב מברזל מהחי , מה גם שהצומח מכיל כמויות קטנות יותר של ברזל.אם את בכל זאת בחרת בצמחונות כדרך חיים, יש צורך בייעוץ מעמיק יותר. כדאי בעיניי להתייעץ עם רופא נוסף לגבי הכמות הכפולה של תכשיר הברזל מהסיבות: 1. גם לעודף ברזל יש סכנות. 2. ברזל, ככל שנצרך בבת אחת כמות גדולה יותר, נספג פחות יותר באותה הפעם. אגב, התייעצי ם רופא לגביי מצב הברזל שלך."

../images/Emo51.gif ועוד שאלה ../images/Emo35.gif

מתי כדי לעשות עוד בדיקת דם כדי לראות אם המצב השתפר? נכון לעכשיו אני ממשיכה לתת לו פעמיים ביום טיפות בתוך בקבוק בשילוב מיץ תפוזים , מנסה להשחיל בין הארוחות כי אמרו לי שהסידן מפריע לספיגת הברזל סידן = בקבוק תחליף חלב. אני רק לא יודעת כמה זמן להמשיך לתת לו את הטיפות! אולי אתם יודעים?!

Shellylove

New member
מה הרופאה המליצה?

היא לא עושה עליכם מעקב? אני רק יכולה להגיד לך שלנו הרופא אמר לבדוק שוב אחרי חודש - חודש וחצי. בדקנו והיה שיפור, אם כי עדיין יש צורך בטיפול, אז נבדוק שוב בעוד כחודש. אל תפסיקי לתת את הטיפות לפני שאת בטוחה שהבעיה נפתרה. ממליצה לך לקרוא את המאמר שהעתקתי בנושא הברזל. נ.ב. סליחה על התשובה המאוחרת, רק עכשיו ראיתי את שאלתך

למעלה