חוסר בB12?

Wild Eye Joker

New member
חוסר בB12?

אני צמחונית כבר שנה וחצי..[בת 17]. בזמן האחרון הידיים נרדמות לי כל הזמן, בדר"כ אחרי שאני מול המחשב..שמעתי פעם שזה סימן לחוסר בB12. רציתי ללכת לעשות בדיקת דם, האחות ניפנפה אותי, היא אמרה לי " אין צורך לעשות בדיקת שם כל כמה חודשים, את בסדר גמור". עכשיו, אני היפוכונדרית בצורה מטרידה, אז חזרתי אליה שוב והפעם הרמתי את הקול והתעצבנתי לגמרי ודרשתי שיתנו לי הפנייה לבדיקות דם, הכניסו אותי לרופא שידבר איתי, "הרגיע" ואמר לי שאם הבעיה תימשך שאני אחזור אליו ישר ולא לאחות. לקופת חולים הזו%$*ת האלה יש אינטרס למשוך את הזמן, הרי כל בדיקת דם עולה להם. בקיצור הבעיה עדיין קיימת, לחזור ולהתעקש שוב על בדיקות דם? זה באמת בעיה של חוסר B12 או שאני סתם לחוצה?

מתי עשית את בדיקת הדם האחרונה שלך?

מה היו התוצאות שם? בעיקרון זה אכן סימן של חוסר מתקדם ב B12, ונשמע מדאיג. מצד שני, במצב נורמלי מאגרי B12 מתרוקנים תוך שנים ולא תוך חודשים, ולכן אני שואלת לגבי בדיקת הדם האחרונה שביצעת. בכל מקרה, מטריד מאוד היחס שאת מקבלת מהרופא הזה. אני ממליצה למצוא אחד שיותר קשוב ולא כזה שאת צריכה להתחנן אליו לבדיקות.

Wild Eye Joker

New member
עשיתי בדיקת דם אחרונה

בקיץ שעבר..3 חודשים אחרי שהפסקתי לאכול בשר. התוצאות היו תקינות ואפילו יותר מזה, אמרו לי שגם הברזל וגם עוד משו שאני לא זוכרת [יכול להיות שB12] מאוד גבוהים אצלי. יכול להיות שהבעיה בידיים נובעת ממשהו אחר, כי אחוותי היא אנמית, היא אמורה לקחת תוסף B11, יש לה בבית אבל היא לא לוקחת ועדיין אין לה בעיות כאלה
להחליף רופא? זה הרופא משפחה שלנו מקופת חולים. אני לא אלך לרופא פרטי עכשיו
יש 3 רופאים במרפאה ואחות אחת וכולם אטומים.

לגבי הרופא - בחירה שלך. אני אישית

לא הייתי נשארת אצל רופא משפחה שזה היחס שאני מקבלת ממנו. אם עברה שנה מאז הבדיקות האחרונות, אז בהחלט כדאי וצריך לעשות בדיקות חדשות. הרבה צמחונים נבדקים כל חצי שנה אפילו כדי לראות שהכול נשאר תקין, ואחרי שנה בוודאי שהגיע הזמן. יש קופות חולים בהן ניתן לראות תוצאות בדיקות (חדשות וקודמות) אונליין, כדאי שתבדקי את זה. במכבי למשל זה אפשרי. ואז תוכלי לפחות לראות מה היו התוצאות בפעם הקודמת. סביר שאם היו לך מאגרים גבוהים אז הם לא הדלדלו לחוסר מסוכן תוך שנה, אבל מצד שני תמיד קיימת אפשרות שכן וחוסר B12 זה לא דבר שמשחקים איתו. תחושת הירדמות בידיים זה לא דבר של מה בכך, ובאמת מפתיע אותי איך לא שלחו אותך ביוזמתם לבדיקות עם סימפטום כזה.

Wild Eye Joker

New member
המ

לעבור קופת חולים לא בא בחשבון
וכן, התכנון שלי בהמלצת הדיאטנית היה להבדק כל חצי שנה,והייתי שם לפני חצי שנה, לפני שהבעיה החלה, לא נתנו לי לעשות, חזרתי שוב אח"כ, ואז עוד פעם. בכל מקרה אם זה ככה אז אני אלך שוב השבוע, והפעם בלי לוותר להם. תודה

לא נו.

את לא יכולה לעשות בדיקת דם סתם ככה בלי הפניה מרופא. תקבעי תור לרופא משפחה, תבקשי הפניה לבדיקת דם. תגידי שאת צמחונית ואת רוצה לבדוק את ההמגלובין, בלרזל (בלה בלה) וB12. הוא יתן לך, הוא חייב.

d a p h n a

New member
רופא משפחה סירב לתת לך הפנייה לבדיקת דם?

זה עוד בחיים לא קרה לי. אצל רופא המשפחה שלי אפילו לא הייתי צריכה לבוא אליו. הייתי שולחת לו אימייל והוא היה משאיר לי הפנייה אצל המזכירה שלו, בלי לשאול שאלות ובלי עניינים. באמת הייתי שוקלת להחליף רופא משפחה במצב כזה.

mushinka111

New member
באיזו קופת חולים את מבוטחת?

אני מנחשת שבכללית. יש לך רופא משפחה קבוע?כנראה שלא.תמצאי רופא משפחה טוב מקצועית,אחד שמשקיע בחולים מבחינת הזמן והגיעי רק עליו באופן קבוע. חשוב מאוד במצבך לבצע בדיקות דם לפחות פעם בשנה,בעיקר אם את לא אוכלת מאוזן. אל תהיי לחוצה,הגיעי לרופא משפחה במסודר,תקבעי עליו תור בכדי שיעניק לך זמן שדרוש לך,אולי בפעם הריאשונה הגיעי עם אמא שלך. ולגבי האחות-במפורש אין לה שום סמכויות ע"פ החוק לקבוע אם יש צורך בבדיקה כלשהי ובפרט בבדיקה דם. ע"פ ההנחיות של משרד הבריאות אסור לאחיות לתת שום המלצות לפציאנטים אלא רק את ההנחיות המפורשות ורשומות ע"י רופא. את ההפניה לבדיקות דם הרופא צריך לתת לך,ולגבי אותה אחות-אני לא כ"כ מבינה למה ביקשת בדיקות דם מהאחות,אם בפעם הבאה היא תסרב לבצע טיפול כלשהו שהמליץ הרופאהאימרי לה שאימך תתלונן עליה בכתב לועדת הרשלנות והאתיקה במשרד הבריאות! אני מקווה שעזרתי לך תרגישי טוב!

למעלה