חוסר הכבוד למד"ב - והקולנוע

Dorfl

New member
חוסר הכבוד למד"ב - והקולנוע

ז´אנר המדע הבדיוני סובל, כידוע, מסטיגמה מסוימת. בנוסף, יש מגמה חזקה שבמסגרתה ספרים, ובעיקר ספרי מד"ב, לא זוכים להקרה מספיקה לפני שהופכים אותם לסרטים. מה יהיה, עם כן, טוב יותר מלהפוך את אחד מספרי המד"ב הטובים ביותר לסרט, ולגרום לאנשים לראות את האמת בנוגע למד"ב? אבל למטרה זו לא נוכל לקחת את אחד הספרים ה"רגילים" וליצור סרט מד"ב, שיהיה אמנם מעולה ובעל עלילה, אבל יראה לאנשים כאותו הדבר רק בביצוע טוב יותר. צריכים לקחת ספר מד"ב שונה, ספר שבו מתרכזים פחות במד"ב ויותר בדמויות ובעלילה - אני מציע את "המשחק של אנדר". אמנם המש"א אינו מצטיין בעלילה מפותלת, אבל הוא כן מכיל דמויות מעולות ואינטרקציה נהדרת ביניהן. איזו דרך טובה יותר לגרום לאנשים לראות את האור בנוגע למד"ב מאשר ליצור סרט דרמה-מד"ב? המשחק של אנדר, כדרמה. אדיר. לא?

Yuli Gama

New member
ספר מעולה אבל...

אני לא חושבת שיוכלו להעביר את כול העומק של הלדים האלה. אתה מדבר פו על ילדים בני שש-שבע. (חוץ מזה שיהיה בעיה למצוא שחקנים שישחקו מספיק אמין) העומק והבגרות הנפשית שלהם לא ניתנים להעברה עלידי סרט. הילדים בבית הספר מבינים מה עובר עליהם ומקבלים את זה כמובן מעליו. לצופה שלא קראה את הספר זה יראה כמו סרט סדיסטי של התעוללות בקטינים או כפי שאני מכירה את תעשית הסרטים "ירכחו" אותו מעט בשביל הצופים הרגישים, אבל אז מה ישאר לנו?

preacher

New member
מאוחר מדי להתווכח

הסרט כבר בהפקה. ככה כתוב ביומית של "עין הדג" לפחות - www.fisheye.co.il

Yuli Gama

New member
מה אם גרפיקה?

האם סרט ברמה גרפית של פינל פטזי נחשב בתור סרט? נורא אהבתי את האיכות. (אפילו היה לי ויכוח עם מישהוא האם זה מצוייר בכמה מקומות :) אם יתחילו לעשות סרטים בגרפיקה זו (זה ניכנס לאופנה בזמן האחרון,עדן הקרח, מפלצות בע"מ וכו...) האפשרויות להפיכת ספר לסרט יהיו רבות בהרבה. כימת ולא יהיה הספר שלא ניתן יהיה להפוך לסרט.

ברנן

New member
זה באמת יראה מוזר .

למשל בתחילת הספר כשאנדר הורג ילד על ההתחלה . איך הם הולכים להסביר את זה ? בלי ההבנה של מה הוא חושב באותו רגע זה יראה כמו התפוז המכני 2

SaidinsTaint

New member
נכון

אבל מצד שני אנחנו לא רוצים לקבל שרט כמו דיון - שרוב הסרט הוא מונולוגיפ פנימיים של הדמויות... כמובן בקטע הזה עם אנדר רואים אותו בוכה יום אחרי כן כשהוא מסביר לגראף למה הוא עשה מה שהוא עשה... כל פעם אני מופתע מחדש לראות את אמא של אנדר שואלת את גראף : - ומה הייתם עושים אם הוא היה הורג אותו? נותנים לו מדליה? - אבל הוא לא הרג אותו גברת וויגין.. וגו´... גם הקטע של "ומה תעשה אם זה לא יעבוד? אני אספר לו את האמת - מותר לנו לעשות את זה במקרי חרום"

למעלה