חוסר הסתגלות של דג זהב לאקווריום חדש

• פותח הנושא Tonta
  • פורסם בתאריך

Tonta

New member
חוסר הסתגלות של דג זהב לאקווריום חדש

היי,

יש לי דג זהב קטן שחי עד עכשיו באקווריום קטן (9 ליטר), עם פילטר ביולוגי. אתמול קניתי אקווריום גדול (28 ליטר) עם פילטר מאכני (הסוג עם הפחם והספוג), מילאתי מים חדשים והעברתי אותו. היום בבוקר שמתי לב שהוא לא פעיל כל כך ונוטה לצד כשהוא שוחה. אני מניחה שזה אומר שהוא מרגיש לא טוב.
האם לדעתכם זה בגלל שקשה לו להסתגל לאקווריום החדש או שיש בעיה עם האקווריום החדש (אולי הייתי צריכה להעביר חלק מהמים מהאקווריום הישן? או שהפילטר המכאני לא טוב לו?).

תודה!

Yogev1982

New member
היי

נתחיל מזה שזה אקווריום קטן מאודדדדדדד לדג זהב

אבל כן, הטעות העיקרית שלך שלא עשית סייקל
(תסתכל במאמרים בחתימה של מנהל הפורום roeeya)
או לפחות העברת את המים הישנים שלו

dorliking

New member
היי

בהמשך למה שיוגב אמר , קודם כל , דגי זהב צריכים אקווריום גדול מאוד , לצערנו , המוכרים בחנות החיות מוכרים דגים בנפח לא מתאים ...
בנוסף , במים יש ערכים חשובים מאוד שאין ישר במים מהברז , היה חשוב להעביר את המים הישנים לאקווריום החדש .

מקווה שעזרתי לך ...

Tonta

New member
תודה על התשובות!

העברתי את המים הישנים של הדג לאקווריום החדש (מזל שלא פירקתי את האקווריום הישן) והוספתי אנטי כלור. מקווה שהוא ישרוד :)

power head

New member
היי

מהניסיון שלי עם דגי זהב ידוע לי שהם צריכים אקווריומים מאוד גדולים! לפחות 150 ליטר אם מדובר ביותר מדג זהב אחד. והאמת היא שדגי זהב מסתדרים הכי טוב בבריכות נוי (שהנפח שלהם הם 1000 ליטרים ויותר).
אני בטוח שאת אוהבת את דג הזהב שלך ולא תרצי שהוא ימות. במידה ואת מצליחה לשקם אותו, אני ממליץ לך לתרום אותו לחנות חיות מקצועית ואמינה, או למכור אותו לבעל אקווריום גדול (ולוודא שהוא באמת נכנס לאקווריום גדול). בקשר לדגים חדשים, לנפח שלך אפשר לשים טטרות ניאון- שהם מרהיבים ביופים!

נ.ב אני מקווה שאין לך גוף חימום, כי אז זו בעיה אחרת...

למעלה