חוסר התאמה כלכלית בין חברים

חוסר התאמה כלכלית בין חברים

היי
סוג של סמויה.

אנחנו קבוצה של חבר'ה בגילאים קרובים, אם כי חלק מעט יותר מבוגרים וחלק נמצאים במקומות שונים בחיים - חלק עדיין סטודנטים (גם לתארים מתקדמים), כשמה שהכי בעייתי זה הפער הכלכלי - כמו שכתבתי בכותרת. אני מניחה שזה משהו שקיים בכל חבורה, שתמיד יש את אלו שמבוססים יותר מול אלו שמבוססים פחות, אבל אצלנו זה יותר בעייתי כי אף אחד לא מליאן, אבל יש את אלו שדיי לחוצים כלכלית מול אלו שיחסית מסודרים, ובתקופה האחרונה זה בא לידי ביטוי כשאנחנו מנסים לארגן בילוי כלשהו - ותמיד נוצרת בעייתיות סביב נושא העלות. מטעמי התחשבות תמיד מועלות הצעות לבילויים לא יקרים באופן יחסי, גם המסודרים יחסית (שאני ביניהם) לא רוצים להוציא יותר מדי כסף, אבל לפעמים זה מרגיש ממש מגוחך ומגיע למצב שאנשים מתלוננים שאין להם כסף להוציא גם כשמדובר בעלויות באמת שוליות, כמו 50 ש"ח על "על האש", או יציאה לטיול בשטח שכולל השתתפות בדלק כי צריך כמה מכוניות, וללכת להופעה או משהו בסגנון בכלל אין על מה לדבר, וזה הגיע למצב שאנשים התייאשו ולא מנסים לארגן כי נמאס להם "לחטוף" במקרים כאלו שהגזימו עם הקניות או שתכננו משהו יקר - יצאנו לבסוף לטיול בצפון ותכננו ללכת לאכול במסעדה באזור, והיו מי שהתנגדו בטענה שזה יקר - וזה לא שתכננו ללכת למסעדת שף או משהו יקר.

אני מבינה את זה שיש אנשים לחוצים כלכלית שבשבילם גם 50 ש"ח פה ו-50 ש"ח שם זה הרבה, גם אני הייתי ככה בתקופה שהייתי סטודנטית וגם לי הפריע שהיו מי שלא התחשבו בזה ואמרו לי ש"זה רק 50 ש"ח", אבל זה לא שאנחנו יוצאים לבלות כל שני וחמישי, וזה מגיע גם מאנשים שלדעתי סתם מתקטננים, ומה לעשות שלחיות עולה כסף, וברור שהכי זול לשבת בבית עם כיבוד שקנינו במבצע בסופר, אבל זה לא כזה כיף. פתרון שחשבנו עליו הוא לבצע "הפרדה" וללכת לבילויים האלו רק החברים שמוכנים להוציא את הכסף, אבל הרעיון הזה נדחה בטענה שזה יפגע בחברים האחרים שירגישו שמנדים אותם (אבל מהצד השני - לוותר על בילויים שאנחנו רוצים בגלל שלא כולם יכולים ורוצים ללכת?!) מה גם שיש דברים שפחות כיף לעשות בחבורה קטנה.

אשמח לקבל עצות איך להתמודד עם המצב, ואם למישהו יש המלצה על בילויים כיפיים מהסוג שעולים פחות כסף, אשמח לשמוע.

oromer

New member
מנהל
התובנות שלי...

אני חושבת , שעם הזמן הפער הכלכלי בינכם יצטמצם, או לפחות יישר קו ברמה של בילויים מסוימת שכולם יוכלו להרשות לעצמם. בנוסף, אני חושבת שאת הבילוי עושים בעיקר האנשים שאיתך ופחות מה עושים. א כולם חייבים להצטרף כל הזמן.

אבל, ברור שאי אפשר כל הזמן "סתם להיפגש", ומן הסתם אנשים רוצים לפעמים לראות הופעה, סרט, לטייל בארץ וגם בחו"ל.
תראי, אני מכירה סטודנטים שנסעו בקיץ לחו"ל, ואני זוכרת ששנה שעברה ביום העצמאות ארגנו על האש בעלות של 100 ₪ לאדם- אם רוצים משהו מושקע כולל אלכוהול זה עולה כסף. מה זה להתחשב? ברור שחלק מהבילויים צריכים להיות זולים יותר, ואפשר לנסות לאגן משהו עם עלות מינימלית, אבל לא תמיד. וזה בסדר שיהיו אנשים שירצו להשקיע כסף בעבור בילוי. מי שיקר לו מדי לא חייב להצטרף. אם יש אדם עם בעיה אמיתית, שלא יכול להוציא 50 ₪ וחשובה לכם חברתו, אפשר לפטור אותו מתשלום. מעבר לזה, גם סטודנטים יוצאים מדי פעם, קונים בגדים, אני מניחה שלרובם יש סמארטפון. לא סביר שיש מקרי סעד, או מקרים קיצוניים. לכן אפשר לצפות פעם ב... להוציא מחיר סביר....

ואפשר גם ללכת להופעה רק עם שני חברים לדוגמא... כל פעם לצאת מעט... ככה הם לא ירגישו שמנדים אותם.... הם לא מצפים באמת שם בא לך ללכת לסרט או הופעה לא תעשי את זה כי להם אין כסף...לא צריך לעשות באופן מתריס אבל בכל זאת...

h a j b i

New member
בהנחה שאלה שאין להם הם מיעוט קטן

לפטור אותם מתשלום וחלק בין השאר. זה לא אמור לצאת יותר מכמה שקלים לכל אחד ככה שזה זניח.

לרוב האנשים יש כבוד מינימלי והם לא ירצו שישלמו עליהם כשהם יכולים לשלם בעצמם ככה שכנראה תישארו עם אלה שבאמת קשה להם לשלם.

Puskas

New member
אני חושב

שאם למשל עושים טיול לצפון אז אפשר להחליק להם את הדלק אם הם מעט אנשים.
ז"א אם נניח נוסעים 12-13 אנשים בשלושה רכבים מן הסתם ויש 3-4 שלא יכולים לשלם דלק וגם כניסה לאתר וכו',
אז להחליק להם את זה.. אם 8-9 אנשים יספגו עוד כמה שקלים בדלק זה בקטנה.
נניח צריך מיכל מלא לנסיעה כזו אז כל רכב עולה 350 שקל נניח אז 8-9 אנשים ישימו איזה 100 כל אחד וההפרש הוא בקטנה.
או שאפשר פשוט לטייל קרוב יותר, ברמה שהדלק יהיה 150 שקל למכונית ואז גם ה"עניים" יוכלו להשתתף באיזה 30 שקל הוצאה.
לגבי מסעדות, אי אפשר להכריח בן אדם אחרי טיול ללכת למסעדה וזה לא הוגן גם להציע את זה בכלל..
זה לא רק מי שחוסך.. יש כאלו שחושבים שזו סתם פזרנות.
אפשר אם רוצים בדרך חזרה להגיד שבערב אפשר לזרום למסעדה ומי שרוצה שיבוא בכיף.. ככה זו לא הזמנה רשמית לאף אחד ואף אחד לא נפגע.
על האש זה לא בילוי יקר אבל כן יש אנשים בעייתיים שלא יכולים לשים גרוש..
אז שהם יכינו את הסלטים ויקנו ב-15-20 שקל את הסלטים המוכנים ויביאו שתייה מהבית וזה הכל..
שלא ישתתפו בבשר וכמובן שלא תעשו על האש כל שבוע.. אם זה משהו של פעם בחודשיים אז זה באמת בקטנה.

oromer

New member
מנהל
השאלה באמת באיזה תדירות הם נפגשים

ואז הם צריכים לשלם על אחרים? ובאיזה תדירות אלה שאין להם צריכים להוציא הוצאה משמעותית?

הבילויים שהוא מתאר לא מפוצצים ומנקרי עיניים עד כדי כך. ללכת למסעדה אחרי טיול- אדם עייף אחרי טיול ולא רוצה לדאוג לאוכל אז הוא רוצה שיגישו לו, ולא להכין לעצמו. זה נראה לי סביר. רוב הסטודנטים הם לא מקרי סעד. אני מבינה את העיניין של החיסכון כשיש לך הוצאות על לימודים ופחות זמן כדי לעבוד אבל יש הרבה סטודנטים שטסים לחו"ל נוסעים לאילת לפאג'נויה ועוד...

אדם שעובד ומרוויח רוצה גם להנות מהכסף שלו.... אם אדם מוכן לשלם עבור אדם אחר שאין לו כסף כדי שיוכל להנות בחברתו, זה בסדר. ואם לא אז בסדר שהחבר לא ישתתף בכל הבילויים. אדם אחד לא צריך למנוע מעצמו באופן קבוע כי מישהו אחר לא יכול לעמוד בכך...

לנסוע לטייל? מסעדה (אם לא הולכים כל יום ותמיד למסעדות הכי יוקרתיות)? על האש? לא נראה לי התנהגות פזרנית....

לדעתי שכדאי שחלק מהבילויים יהיו יותר יקרים, וחלק פחות. וכל אחד יחליט למה הוא יכול ומוכן להצטרף ולמה לא. וכמובן ניתן לעזור לסטודנטים ולמי שיותר קשה בעלויות. כמו שכבר הציעו שעל דלק לא ישלמו. על האש- שהם יכינו בעצמם את הסלטים שזה יותר זול וכמובן יאכלו את הבשר.

על חברים טובים כדאי לשמור, כי הם ישארו, ומצב כלכלי יכול להשתנות. מאוד. ובילויים זה לא חזות הכל. ניתן להנות מחברות טובה של אדם גם מבלי להוציא כסף רב. אבל אני מבינה שחברות נבנת ונשמרת על בסיס מצע משותף. שניתן לעשות דברים מסוימים ביחד.

DELICE1

New member
יש לי דעה קצת אחרת מאלה שמעליי

לדעתי אפשר גם ללכת לפעמים בלעדיהם לפעמים
זה שחברים מסויימים "מתקטננים" לא צריך למנוע ממך לצאת עם חברים אחרים

spaysi8

New member
מסכימה ומרחיבה

תראי, קבוצה גדולה זה כיף, והלוואי על כולנו קבוצה מגובשת של חברים טובים,
א-ב-ל- אתם לא חייבים ללכת לכל בילוי ביחד, זה לא הגיוני שתצטרכו רק לשבת בבתים של אנשים עם בירות מהסופר- כי לחלק אין כסף, ולדעתי גם לא הגיוני שתשלמו על אחרים (כמו שחג'בי ופושקש הציעו)- כי אנשים יכולים לתפוס על זה טרמפ, וגם לא תמיד מי שמתקמצן זה אומר שהוא עני מרוד ושבאמת כדאי לשלם עליו, יש אנשים שהם סתם קמצנים.
בקיצור- שווה לעשות בילויים "יקרים" רק החבר'ה המבוססים יותר כי חבל על הריבים וחבל שתפסידו בילויים מגניבים..

stav1991

New member
בתור סטודנטית

גם שאני דלת אמצעים למה שאני לא אצא אנקה את הראש מה יעזור לי כל היום לשבת בבית ולהתבכיין כמה אין לי כסף...
גם מי שלא רוצה לצאת ימציא כל הזמן תירוצים כמו שחמישים שקל יקר מידי השתתפפות בדלק וכו

Puskas

New member
זה לא רק 50

נסיעה לצפון זה נניח 50-60 שקל השתתפות דלק (במקרה הטוב) ואז משלמים כניסה לאתרים איזה 25 שקל לאתר ואז אם עוצרים במסעדה בחזור אז זה עוד 60-70 שקל במינימום וזה אם אוכלים מנה וכוס מים ליד.. אז לאן הגענו כבר? 200 שקל בערך? זה כבר לא כל כך זול נכון?
אז אם נוסעים לטיול אז אפשר לוותר על מסעדה ואם רוצים מסעדה אז יוצאים נטו למסעדה וכל אחד יזמין מה שהוא יכול.

למעלה